folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Csharp101.Com (C# Eğitimi)



Csharp101.Com (C# Eğitimi)

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek

    Siteyi canlıya aldım. https://csharp101.com/ adresi üzerinde erişilebilirsiniz. 

    C# eğitimi detay sayfası: https://csharp101.com/csharp-egitimi 

    Sitede ayrıntılı açıklamalar(müfredat, işleyiş vb.) yer alıyor. Sürekli olarak da güncelliyorum. Müfredat henüz tamamlanmış değil. Tahminen 1 haftaya tamamlarım.

    Kurs süresi 250 saat olacak. Öğrenci sayısı fazla olursa süreye ekleme yapacağım.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    Eğitimin indirimsiz fiyatı 9500 TL.

    Tahribat için 6500 TL'lik ödeme linkini bırakıyorum; https://www.paytr.com/link/wxRvUNl 

    Bu linki 20 Şubatta sileceğim. 20 Şubattan sonra almak isteyenler site üzerindeki link ile normal fiyattan satın alabilirler.

    Bir de fiyat konusunda şunu söyleyeyim; bizim eğitimin öne çıkan özelliği fiyatının uygun olması değil. Bizim eğitimin farkı kaliteli, sistematik ve detaylı bir eğitim olması. Fiyatı uygun mu? Evet uygun. Neden? Çünkü öğrenciler de rahatlıkla alabilsin diye. Ancak bu eğitime 6500 TL de verseniz 9500 TL de verseniz yine çok uygun fiyatlı olacak. Bu nedenle indirimli zamanda eğitimi almayan kişiler fırsatı kaçırdım diye düşünmesinler. Bizim eğitimin sağlayacağı faydaya bakıldığında 9500 TL de çok uygun bir fiyat.

    Şunu çok açık ve net söylüyorum. Başka eğitim kurumlarında 25000, 50000, 60000 gibi fiyatlara satılan eğitimleri ezip geçeceğiz. Bir kişi gitsin yazılım uzmanlığı eğitimi veren kurumlara on binlerce TL para versin. Bilgi olarak bizim öğrencilerin yanına yaklaşamayacak.

     

     

    Hannibal_King tarafından 29/Oca/23 18:28 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    C# versiyonunu yazmayı unutmuşsun. Hangi versiyonu anlatacaksın?

    Bilen bilir, c# v5 ile v11 arasında çok fark var. C# v11 bir sürü kolaylıklar ve basitlikler getiriyor mesela. Ama malesef bizim dinazor yazılımcılar hala ilk öğrendiklerini dayatmakta mükemmeller.

    Bu saatten sonra sıfırdan başlayan için .Net 7 ve C# 11 öğrenin. Eskiler hikaye olarak kaldı.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serhat8102
    serhat8102's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Nisan/2010
    Erkek

    Selamlar

    Ben Bilgisayar programcılığı önlisans okuyup, 10 yılda bildiklerini unutup ta hatırlamak amacıyla programlamaya giriş eğitimini alanlardanım. 

    Youtube'dan C# eğitimlerinden birkaçını izledim. Udemy'den de birkaç tane izledim.

    Kesinlikle şunu söyleyebilirim ki cenk hocanın eğitimleri diğerlerinden farklı.

    Yetkinliği ve bilgisinin tam olduğunu gördüm. Sistematik bir şekilde ilerlediği için kiişnin kafasında soru işareti de kalmıyor. (soracak soru bulamıyorsunuz)

    Söylediği gibi güç gösterisi yapacağı bir eğitim olacağı konusunda şüphem yok. 

    C# eğitimine katılacaklar arasındayım. Mart ayını iple çekiyorum...

    Yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Nisan/2014
    Erkek

    Asp.net kursunu almıştım gerçekten güzel ve detaylı anlatımı var herkese tavsiye ederim.

    Daha önceki konularda asp.net kursuna yeni videoların csharp101 de geleceğini söylemiştin hocam. Asp.net kursunu alan kişiler canlı olarak değilde ofline olarak bu eğitim videolarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler mi ? Yada en azından dökümanlardan :)


    Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

    C# versiyonunu yazmayı unutmuşsun. Hangi versiyonu anlatacaksın?

    Bilen bilir, c# v5 ile v11 arasında çok fark var. C# v11 bir sürü kolaylıklar ve basitlikler getiriyor mesela. Ama malesef bizim dinazor yazılımcılar hala ilk öğrendiklerini dayatmakta mükemmeller.

    Bu saatten sonra sıfırdan başlayan için .Net 7 ve C# 11 öğrenin. Eskiler hikaye olarak kaldı.

    Soru çok yanlış olmuş. Şimdi senin yazdığını okuyan kişiler C# ın birbirinden tamamen bağımsız olan farklı versiyonlarının olduğunu ve eski versiyonların kullanılmadığını düşünebilir. Kesinlikle böyle bir şey yok.

    "C# versiyonunu yazmayı unutmuşsun. Hangi versiyonu anlatacaksın?" demişsin. C# bütünsel zaten. Tek bir tane C# var. C#'ın hangi versiyonunu anlatacaksın diye soru olmaz. Dilde bulunan ve anlatılması gereken tüm özellikleri eksiksiz olarak anlatırsın.

    "C# v11 bir sürü kolaylıklar ve basitlikler getiriyor mesela. " demişsin bu da yanlış. Yok böyle bir şey. Birazdan bakacağız gelen özelliklere.

    -----------------------------------

    Önce şunu çok net söyleyelim. C# ın 1.versiyonundan beri olan özelliklerin tamamını hala kullanıyoruz. 10 sene sonra da kullanacağız. C# olduğu sürece kullanacağız.

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-version-history bu linke bakalım.

    C# 1 ile gelen özellikler

    Classes
    Structs
    Interfaces
    Events
    Properties
    Delegates
    Operators and expressions
    Statements
    Attributes

    şimdi sen bu konuları/özellikleri kullanmadan C# ile proje yapabilir misin? Mümkün değil.

    C# 2 ile gelen Generics,
    C# 3 ile gelen Anonymous types, Lambda expressions, Extension methods, Object and collection initializers, Auto-implemented properties, Expression trees gibi konular çok önemli.

    C# 3 ile gelen özellikler sayesinde LINQ dediğimiz "dile entegre olmuş sorgu teknolojisi/mekanizması" var. LINQ dan bahsederken fiziksel olarak bir DLL veya bir DLL in parçası da diyebiliriz. Çünkü kütüphanede yazılmış kanlı canlı metotlar var. Bütünsel olarak baktığın zaman LINQ metotları oluşturulurken ve kullanılırken dile eklenen yeni özelliklerin kullanıldığını görüyorsun. C# 3 ile gelen Lambda expressions, Extension methods, Anonymous Types gibi özellikler olmasa LINQ diye bir şey olmazdı zaten.

    Şimdi sen LINQ kullananlar dinozordur diyebilir misin? Dalga geçerler senle. C# ın devrim niteliğinde olan özellikllerinden LINQ.

    C# 4 ile gelen dynamic, DLR,
    C# 5 ile gelen async ve await anahtar sözcükleri, adamlar 5.versiyonda senin asenkron kod yazmanı kolaylaştıran özellikleri dile eklemiş oldular.

    Şunu anlatmak istiyorum. C# 5'e kadar eklenmiş olan özellikler, C#'ı C# yapan özellikler. C#'ın çekirdeği, gövdesi, kalbi herşeyi. Şimdi gidip proje geliştiren kişilere async anahtar sözcüğü C# 5 ile geldi. Onu kullanmayın siz dinozor musunuz diyebilir misin? Diyemezsin.

    ** C# anlatılırken hangi kaynak dikkate alınır? **

    C# standartlaştırılmış bir programlama dili. Dilin kuralları net bir şekilde belirlenmiş. ECMA ve ISO tarafından standartlaştırılmış. ECMA tarafından oluşturulan standart ECMA-334 ismiyle biliniyor. https://www.ecma-international.org/publications-and-standards/standards/ecma-334/ bu adrese gidersen 2022 Haziran ayında standartın 6.versiyonunun yayınlandığını göreceksin. Yine ECMA nın sitesinde C# ın hangi versiyonunun ECMA nın hangi versiyonuna karşılık geldiğini görebilirsin. Tablo var orada.

    ECMA-334 un 6.versiyonu C# ın 6.versiyonuna denk geliyor. Bu demektir ki C# 6 ve öncesindeki tüm özellikler ECMA-334 ün 6.versiyonunda var. Standartı açar okursan 22 tane ana bölüm olduğunu görürsün. Bölüm 22 (Unsafe code) hariç tüm konuları anlatılır. Unsafe code kısmını anlatmazsın çünkü bir C# programcısının low-level işler yapmayacağını varsayarsın. Bunun dışında kalan tüm konular anlatılır.

    Yani senin eskimiş dediğin konular bizzat standartın kendisi :) Ders anlatırken teknik terimler kullanırken anlattıklarımızı bu standarta dayandırırız. Çünkü bu işin yani C#'ın anayasası budur.

    ÖNEMLİ NOT: C# öğrenmek için ECMA-334 ü açıp sırayla okumak iyi bir yol değildir. Dil öğrenmek için videolar, kitaplar, makaleler, kurslar tercih edilmelidir. Yeni C# öğrenecek birisi konuların ele alınma sırasını bilemez bi kere. ECMA-334 ihtiyaç dahilinde açılıp bakılmak için kullanılmalıdır.

    ** C# ın yeni çıkan versiyonları ne zaman standartlaştırılacak? **

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/language-reference/ burayı okursan "The C# 7.0 draft language specification." şeklinde bir cümle var. Ayrıca "Version 6.0 has been released in June 2022 as the Standard ECMA-334 6th Edition document." diye bir cümle de var. Yani diyor ki biz C# ın 6.versiyonunu ECMA-334 6TH ile yayınladık. ECMA komitesi ile çalışıp C# 7 yi ve diğer versiyonları da gelecek ECMA larda bulunduracağız.

    Bu arada Microsoft'un kendi yayınladığı spesifikasyonlar da var. ECMA ayrı. Microsoft'un spesifikasyonları ayrı.

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/language-reference/language-specification/readme bu linke bakarsan da C# 7 için draft specification yazdığını ve diğer versiyonlar için ise C# 7.0 - 11.0 features yazdığını görürsün.

    ** Sorduğun soru şu şekilde olmalıydı; **

    Soru: Eğitimde C# 8,9,10,11 ile gelen yeni özellikler anlatılacak mı?
    Cevap: Uygulama geliştirmede ihtiyaç duyulacak özellikler anlatılacak evet.

    C# a eklenen özelliklerin arkasında belirli bir motivasyon var. Mesela eklenen bir özellik kütüphane yazan kişiler için eklenmiş olabilir. Veya başka bir özellik sadece low-level işler yapan kişiler düşünülerek eklenmiş olabilir. Örneğin https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-11#file-local-types buraya bakarsan file local types özelliği source generator authors için eklendi diyor. Bu özelliği kalkıpta Web uygulaması yazacak öğrenciye anlatmazsın. Normal kurs içeriğine koymazsın bu özelliği.

    Gelen özelliklere bakılır ve anlatılması gereken tüm özellikler anlatılır.

    ** C# 11 ile gelen özelliklere bakalım. **

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-version-history buradan bakalım yine. Stringler ile ilgili bazı güncellemeler. Generic math,Generic attributes, pattern matching e bazı eklemeler, Auto-default structs ...

    C# 11 anlatmak diye bir kavramın neden olamayacağı burada yeniden anlaşılacak. Auto-default structs özelliğinden bahsedeceksin diyelim. Öğrencinin önce struct ne demek bunu bilmesi gerekiyor. Öğrencinin aklında 10 tane soru oluşur. Struct nedir neden var? Class tan farkı nedir? Ben yeni bir tür tanımlayacağım zaman bunu struct ile mi yoksa class ile mi tanımlamalıyım? Kütüphanede bulunan ve sıklıkla kullandığımız structlar nelerdir? ....

    Veya stringler ile ilgili yeni özelliklerden bahsetmeden önce öğrencinin string sınıfını çok çok iyi şekilde bilmesi lazım.

    Özetle C# 10 öğrenmek, C# 11 öğrenmek diye bir şey olamaz. Dile yeni gelen özellikleri anlayabilmek için mutlaka daha önceki özellikleri ve temel konuları iyi derecede bilmek gerekiyor. Temel konuları bilmeden zaten proje yapman mümkün değil. Full ezbere ve kopyala yapıştır iş yapmış olursun.

    ** Sonuç olarak **

    Eski C# konuları hikaye olarak kalmadı. Herşey senin eski dediğin konuların üzerine kurulu. C# 8 öğrenmek, C# 9 öğrenmek, .NET 6 öğrenmek gibi söylemler doğru değil. C# bütünseldir. Gereken ne varsa A'dan Z'ye eksiksiz olarak öğretilir.

    Belki https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-9#top-level-statements top level statements özelliği kafanı karıştırmıştır. Bu özellik ile boilerplate(iskelet kod) yazmadan doğrudan C# deyimlerini dosyanın içine yazabiliyoruz. Tek bir dosya için geçerli tabii ki. Belki bu özellikten dolayı sınıfların isim alanlarının gittiğini ve artık kullanılmadığını düşünmüşsündür. Yok öyle bir şey. Bu özellikte çok küçük ve basit bir özellik zaten.

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Eylül/2005
    Erkek

    Şimdiden başarılar hocam,

    Üstün körü bir içeriğe ve ücrete baktım bence tam bir fiyat performans eğitimi. 


    Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2010
    Erkek
    furkiak bunu yazdı

    Asp.net kursunu almıştım gerçekten güzel ve detaylı anlatımı var herkese tavsiye ederim.

    Daha önceki konularda asp.net kursuna yeni videoların csharp101 de geleceğini söylemiştin hocam. Asp.net kursunu alan kişiler canlı olarak değilde ofline olarak bu eğitim videolarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler mi ? Yada en azından dökümanlardan :)

    csharp101.com üzerinde C# eğitimi dışında ASP.NET Core Mvc gibi konularda da eğitimler açacağız. Bunlar muhtemelen canlı eğitimler olur. Henüz karar vermedim.

    Udemy den eğitimimi almış kişiler için bir ayrıcalık olmayacak. Zaten oradaki insanlar verdikleri paranın karşılığını fazlasıyla aldı. 62 saatlik bir içerik var Udemy de. Şimdiki aklım olsa 62 saat eğitim çekmezdim Udemy için. Zaten tanınmak için oluşturduğum bir eğitim olduğu için 20-30 saat çeker bırakırdım eğitimi. Udemy yapısı gereği profesyonel anlamda eğitim vermek için uygun bir ortam değil. Bilinirlik sağlamak ve belli bir kitle oluşturmak için kullanılabilecek bir platform.

    Bunun dışında csharp101.com üzerinden bir döküman, pdf vb. ücretsiz bir içerik paylaşırsak bunu herkesle paylaşırız zaten.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Haziran/2012
    Erkek

    udemy kursunun linkini paylaşabilir misin hocam?

    https://www.udemy.com/course/aspnetmvc/

    bu sanırım

    Atakan tarafından 01/Oca/23 16:20 tarihinde düzenlenmiştir

    Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek
    Hannibal_King bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

    C# versiyonunu yazmayı unutmuşsun. Hangi versiyonu anlatacaksın?

    Bilen bilir, c# v5 ile v11 arasında çok fark var. C# v11 bir sürü kolaylıklar ve basitlikler getiriyor mesela. Ama malesef bizim dinazor yazılımcılar hala ilk öğrendiklerini dayatmakta mükemmeller.

    Bu saatten sonra sıfırdan başlayan için .Net 7 ve C# 11 öğrenin. Eskiler hikaye olarak kaldı.

    Soru çok yanlış olmuş. Şimdi senin yazdığını okuyan kişiler C# ın birbirinden tamamen bağımsız olan farklı versiyonlarının olduğunu ve eski versiyonların kullanılmadığını düşünebilir. Kesinlikle böyle bir şey yok.

    "C# versiyonunu yazmayı unutmuşsun. Hangi versiyonu anlatacaksın?" demişsin. C# bütünsel zaten. Tek bir tane C# var. C#'ın hangi versiyonunu anlatacaksın diye soru olmaz. Dilde bulunan ve anlatılması gereken tüm özellikleri eksiksiz olarak anlatırsın.

    "C# v11 bir sürü kolaylıklar ve basitlikler getiriyor mesela. " demişsin bu da yanlış. Yok böyle bir şey. Birazdan bakacağız gelen özelliklere.

    -----------------------------------

    Önce şunu çok net söyleyelim. C# ın 1.versiyonundan beri olan özelliklerin tamamını hala kullanıyoruz. 10 sene sonra da kullanacağız. C# olduğu sürece kullanacağız.

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-version-history bu linke bakalım.

    C# 1 ile gelen özellikler

    Classes
    Structs
    Interfaces
    Events
    Properties
    Delegates
    Operators and expressions
    Statements
    Attributes

    şimdi sen bu konuları/özellikleri kullanmadan C# ile proje yapabilir misin? Mümkün değil.

    C# 2 ile gelen Generics,
    C# 3 ile gelen Anonymous types, Lambda expressions, Extension methods, Object and collection initializers, Auto-implemented properties, Expression trees gibi konular çok önemli.

    C# 3 ile gelen özellikler sayesinde LINQ dediğimiz "dile entegre olmuş sorgu teknolojisi/mekanizması" var. LINQ dan bahsederken fiziksel olarak bir DLL veya bir DLL in parçası da diyebiliriz. Çünkü kütüphanede yazılmış kanlı canlı metotlar var. Bütünsel olarak baktığın zaman LINQ metotları oluşturulurken ve kullanılırken dile eklenen yeni özelliklerin kullanıldığını görüyorsun. C# 3 ile gelen Lambda expressions, Extension methods, Anonymous Types gibi özellikler olmasa LINQ diye bir şey olmazdı zaten.

    Şimdi sen LINQ kullananlar dinozordur diyebilir misin? Dalga geçerler senle. C# ın devrim niteliğinde olan özellikllerinden LINQ.

    C# 4 ile gelen dynamic, DLR,
    C# 5 ile gelen async ve await anahtar sözcükleri, adamlar 5.versiyonda senin asenkron kod yazmanı kolaylaştıran özellikleri dile eklemiş oldular.

    Şunu anlatmak istiyorum. C# 5'e kadar eklenmiş olan özellikler, C#'ı C# yapan özellikler. C#'ın çekirdeği, gövdesi, kalbi herşeyi. Şimdi gidip proje geliştiren kişilere async anahtar sözcüğü C# 5 ile geldi. Onu kullanmayın siz dinozor musunuz diyebilir misin? Diyemezsin.

    ** C# anlatılırken hangi kaynak dikkate alınır? **

    C# standartlaştırılmış bir programlama dili. Dilin kuralları net bir şekilde belirlenmiş. ECMA ve ISO tarafından standartlaştırılmış. ECMA tarafından oluşturulan standart ECMA-334 ismiyle biliniyor. https://www.ecma-international.org/publications-and-standards/standards/ecma-334/ bu adrese gidersen 2022 Haziran ayında standartın 6.versiyonunun yayınlandığını göreceksin. Yine ECMA nın sitesinde C# ın hangi versiyonunun ECMA nın hangi versiyonuna karşılık geldiğini görebilirsin. Tablo var orada.

    ECMA-334 un 6.versiyonu C# ın 6.versiyonuna denk geliyor. Bu demektir ki C# 6 ve öncesindeki tüm özellikler ECMA-334 ün 6.versiyonunda var. Standartı açar okursan 22 tane ana bölüm olduğunu görürsün. Bölüm 22 (Unsafe code) hariç tüm konuları anlatılır. Unsafe code kısmını anlatmazsın çünkü bir C# programcısının low-level işler yapmayacağını varsayarsın. Bunun dışında kalan tüm konular anlatılır.

    Yani senin eskimiş dediğin konular bizzat standartın kendisi :) Ders anlatırken teknik terimler kullanırken anlattıklarımızı bu standarta dayandırırız. Çünkü bu işin yani C#'ın anayasası budur.

    ÖNEMLİ NOT: C# öğrenmek için ECMA-334 ü açıp sırayla okumak iyi bir yol değildir. Dil öğrenmek için videolar, kitaplar, makaleler, kurslar tercih edilmelidir. Yeni C# öğrenecek birisi konuların ele alınma sırasını bilemez bi kere. ECMA-334 ihtiyaç dahilinde açılıp bakılmak için kullanılmalıdır.

    ** C# ın yeni çıkan versiyonları ne zaman standartlaştırılacak? **

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/language-reference/ burayı okursan "The C# 7.0 draft language specification." şeklinde bir cümle var. Ayrıca "Version 6.0 has been released in June 2022 as the Standard ECMA-334 6th Edition document." diye bir cümle de var. Yani diyor ki biz C# ın 6.versiyonunu ECMA-334 6TH ile yayınladık. ECMA komitesi ile çalışıp C# 7 yi ve diğer versiyonları da gelecek ECMA larda bulunduracağız.

    Bu arada Microsoft'un kendi yayınladığı spesifikasyonlar da var. ECMA ayrı. Microsoft'un spesifikasyonları ayrı.

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/language-reference/language-specification/readme bu linke bakarsan da C# 7 için draft specification yazdığını ve diğer versiyonlar için ise C# 7.0 - 11.0 features yazdığını görürsün.

    ** Sorduğun soru şu şekilde olmalıydı; **

    Soru: Eğitimde C# 8,9,10,11 ile gelen yeni özellikler anlatılacak mı?
    Cevap: Uygulama geliştirmede ihtiyaç duyulacak özellikler anlatılacak evet.

    C# a eklenen özelliklerin arkasında belirli bir motivasyon var. Mesela eklenen bir özellik kütüphane yazan kişiler için eklenmiş olabilir. Veya başka bir özellik sadece low-level işler yapan kişiler düşünülerek eklenmiş olabilir. Örneğin https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-11#file-local-types buraya bakarsan file local types özelliği source generator authors için eklendi diyor. Bu özelliği kalkıpta Web uygulaması yazacak öğrenciye anlatmazsın. Normal kurs içeriğine koymazsın bu özelliği.

    Gelen özelliklere bakılır ve anlatılması gereken tüm özellikler anlatılır.

    ** C# 11 ile gelen özelliklere bakalım. **

    https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-version-history buradan bakalım yine. Stringler ile ilgili bazı güncellemeler. Generic math,Generic attributes, pattern matching e bazı eklemeler, Auto-default structs ...

    C# 11 anlatmak diye bir kavramın neden olamayacağı burada yeniden anlaşılacak. Auto-default structs özelliğinden bahsedeceksin diyelim. Öğrencinin önce struct ne demek bunu bilmesi gerekiyor. Öğrencinin aklında 10 tane soru oluşur. Struct nedir neden var? Class tan farkı nedir? Ben yeni bir tür tanımlayacağım zaman bunu struct ile mi yoksa class ile mi tanımlamalıyım? Kütüphanede bulunan ve sıklıkla kullandığımız structlar nelerdir? ....

    Veya stringler ile ilgili yeni özelliklerden bahsetmeden önce öğrencinin string sınıfını çok çok iyi şekilde bilmesi lazım.

    Özetle C# 10 öğrenmek, C# 11 öğrenmek diye bir şey olamaz. Dile yeni gelen özellikleri anlayabilmek için mutlaka daha önceki özellikleri ve temel konuları iyi derecede bilmek gerekiyor. Temel konuları bilmeden zaten proje yapman mümkün değil. Full ezbere ve kopyala yapıştır iş yapmış olursun.

    ** Sonuç olarak **

    Eski C# konuları hikaye olarak kalmadı. Herşey senin eski dediğin konuların üzerine kurulu. C# 8 öğrenmek, C# 9 öğrenmek, .NET 6 öğrenmek gibi söylemler doğru değil. C# bütünseldir. Gereken ne varsa A'dan Z'ye eksiksiz olarak öğretilir.

    Belki https://learn.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/whats-new/csharp-9#top-level-statements top level statements özelliği kafanı karıştırmıştır. Bu özellik ile boilerplate(iskelet kod) yazmadan doğrudan C# deyimlerini dosyanın içine yazabiliyoruz. Tek bir dosya için geçerli tabii ki. Belki bu özellikten dolayı sınıfların isim alanlarının gittiğini ve artık kullanılmadığını düşünmüşsündür. Yok öyle bir şey. Bu özellikte çok küçük ve basit bir özellik zaten.

     

     

    c# da v1 veya v2 kodu neredeyse java ile aynıydı. Hatta iddaa ediyorum; Aynı kodun; c# v2 ile c# v11 bilmeyen birine göstersen bunlar 2 farklı dil diyebilir.

    Dediğin varsayım bana saçma geldi. Sıfırdan öğretirkende v11 deki bütün kavramları sıfırdan çok rahat anlatabilirsin.
    Python içinde; v2 iyice öğren, sonra v3 geç mi diyelim veya önce python 3.0 öğren, sonra 3.10 çok daha rahat öğrenirsin mi diyelim? veya photoshop için önce v5'den başla orada crop temellerini oturt ki, v2022 geçtiğimizde auto crop gibi özellikleri daha iyi anlarsın mı diyelim?

    C# bütün versiyonları tabiki geçmişe dönük desteği vardır diye, v5 anlatayım size; 100 satır kod yazın, taklalar atın, ekstra methotlar yazın, sonra aslında v11 bu arkadaşlar bu 20 satırla yazılıyor daha kolay yöntemler var dersen adamı döverler.

    C# 11 deki; static abstract interface, generic attributes, string interpolations, null checking, list patterns gibi ki bence mükemmel ve kodu ciddi derecede azaltan, hafifleten ve hız kazandıran yapılar bir önceki versiyonda bile yoktu.

    En basit örnek, argümanın null kontrolü klasik olarak;

    void Test1(string s)
    {
       if (s is null)
       {
          throw new ArgumentNullException(nameof(s));
       }
    }

    NET6, c#10 da ile ThrowiIfNull statik metodu geldi ;

    void Test2(string s)
    {
       ArgumentNullException.ThrowIfNull(nameof(s));
    }

    Net7'de C# v11 de aynı null kontrol;

    void Test3(string s!!)
    {
    }

    Son kodu şirkette 5 tane aşmış, ultra, hiper yazılımcıya gösterdim. Hepside saçma, bu nedir dediler. Çünkü yeniliklere açık değiller, yıllardır ezberledikleri yöntemlere alışmışlar. Bu yeni c# v11 özelliği dedim. Bir taneside "-aq c# da python çevirdiler iyice, tadi kaçtı" dedi :)

    Çalıştığım şirkette geçen 2 hafta önceki mulakattan;

    Soru. "- tek bir sayfadan oluşan, ajax destekli bir sitemiz var ve içinde interaktif bir datagrid olacak, bunu ne ile, nasıl tasarlarsın? "
    Verilen cevap: "mvc olarak tasarlarım"  // zaten burada görüşme bitti. Çünkü eleman mvc dışında başka hiçbir yöntemle bilmiyor.
    Soru: "-Peki hangi framework tercih edersiniz?"
    Cevap: "Ben VS 2017 kullanıyorum ama hepside olur"  // daha da sıvadı.
    Soru: "Peki bu siteyi linux üzerinde host etmek istersek, farklı ne önerirsiniz"
    Cevap: Error!!!

    Bu çocuğa sıfırdan online alişveriş sitesi yap desen muhtemelen 1 haftada sana trendyol benzeri bir siteyi çok iyi yapar verir ama razor, blazor.... vb seçenekler nerede kaldı.
    Kısaca; c# bilmek demek, .Net framework bilmek demek değildir.

    Eğer sıfırdan yeni bir dil öğrenecekseniz en güncel yenilikleri ve versiyonunu öğrenir. Birde docker, aws, cloud native code işine girecekseniz, eski frameworkler sizi çok üzer.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ziraatci
    Ziraatci's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Haziran/2011
    Erkek

    Cukurova mantik olarak haklı

    Iyi egitimler ve satislar güzel bir egitim konusu 

    Ziraatci tarafından 02/Oca/23 09:29 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antichrist
    antichrist's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Ağustos/2021
    Erkek

    Hocam selamlar, eline emeğine sağlık öncelikle.

    Kursun içeriği gayet kaliteli duruyor. Bu tip kursları bitirdikten sonra bir sertifikasyon bir beklenti de oluyor haliyle. Firmalar da artık udemy mezunu kavramından uzak durmaya çalışsa da en azından o kadar saat kurs aldığına dair bir belgeyi almak ya da görmek istiyorlar. Bu konuda  bir çözümünüz var mı? Nihayetinde ciddi bir mebla ile bir kurs alınacak. Uzun da sürecek (nispeten). Bunu kurslar, eğitim merkezleri de aynı şekilde işletiyorlar ama sonunda iyi kötü onaylı bir sertifika alınabiliyor.

    Kurum üzerinden bu işi yapıyorsanız süreç nasıl işletiliyor bir bakmakta fayda var. Onun dışında şu anki haliyle 9500 tl'ye 200~ saat özel ders alınmış gibi olacak. Bunu sağlayabilirsen alıcı sayısı da artar diye düşünüyorum hocam, emeklerin daha çok kişiye ulaşır.


    ~
Toplam Hit: 5956 Toplam Mesaj: 23
csharp eğitimi c# eğitimi