Cuma Namazı Saatleri Değişiyor
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------sünnet değişebilir sorun yok.sonuçta o günün şartlarıyla şimdi bir değil.daha iyi bir saate alınabilir.
-----------------------------
fatih kardeşim cuma namazı farzdır .cuma suresinde geçer.
ayrıca namazın hangi haller içinde nekadar esnekleştirilebileceği kuranda belirtilmiştir.
bu sadece saçmalık olur ki zaten böyle bir konu olduğuna inanmıyorum.
-
fatihack bunu yazdı:
-----------------------------sünnet değişebilir sorun yok.sonuçta o günün şartlarıyla şimdi bir değil.daha iyi bir saate alınabilir.
-----------------------------Ne sünnetinden bahsediyorsun sen ? Allah c.c Kurandada belirtiyor Peygamberimizde Farz olduğunu söylemiş. bir daha fetva vermemeni tavsiye ederim. insanları yanlış bilgilendirmeye hakkın yok.
Mesai saatlerine göre yapılmasını yanlış buluyorum. Dinle dalga geçiyorlar sanki. diyanet başkanına selamlarımı yolluyorum. Dünyalık işlerle Ahiretlik amellerimizi karıştırmasın.
-
Dostum bence bu oldukça pozitif bir gelişme. Cuma namazının maksadı zaten insanların bir araya gelmesi, girişte çıkışta güzel sohbetler etmesi ve namazı bir olarak kılabilmesidir. Diyanetteki ilahiyatçılarında bunu bildiğinden dolayı öğlen namazı vaktini biraz daha ileriye alıp cuma namazındaki bir araya gelip daha güçlü bir ibadet yani, birlik durumunu daha ileriye götürmek istemeleri gayet güzel bir gelişme.
Şu anda Türkiyede yapılmakta olan ve hiçbir doğru tarafı görünmeyen olaylara benzetip, siyasi örgüt işine bağlamamak lazım bu konuyu bence
-
erkan07 bunu yazdı:
fatihack bunu yazdı:
fatih kardeşim cuma namazı farzdır .cuma suresinde geçer.
ayrıca namazın hangi haller içinde nekadar esnekleştirilebileceği kuranda belirtilmiştir.
bu sadece saçmalık olur ki zaten böyle bir konu olduğuna inanmıyorum.
hocam farz olduğunu biliyorum.sünnetten kastım kılındığı vakit.çünkü malum peygamber efendimizin kıldığı vakitte kılıyoruz şu an. -
mayrip bunu yazdı:
-----------------------------Ne sünnetinden bahsediyorsun sen ? Allah c.c Kurandada belirtiyor Peygamberimizde Farz olduğunu söylemiş. bir daha fetva vermemeni tavsiye ederim. insanları yanlış bilgilendirmeye hakkın yok.
Mesai saatlerine göre yapılmasını yanlış buluyorum. Dinle dalga geçiyorlar sanki. diyanet başkanına selamlarımı yolluyorum. Dünyalık işlerle Ahiretlik amellerimizi karıştırmasın.
senin cevabında bir üstteki postumda var.ne yapıp yapmayacağımı senden öğrenmem işine bakarsan sevinirim.