Cylon Linux

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Teşekkürler indiriyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

gnome2 + docky bar + compiz

3'lüsü (+ bir kaç hafif eklenti).

Gnome 3'ü hiç sevemedim. Yıllar geçti ama gnome 2 ve KDE 3.5 'un yeri başkadır bende. Modernleştireceğim derken mahfettiler. Unity başlı başına felaket. Unity üzerine compiz vs.. kurmak sistemi mahvfediyor.

--

Fakat gnome 2-3, kde 3.5 - 4 kullanmış ve ubuntu-linux mint uzun süre kullanıp son 2 ayda ikisinede tövbe etmiş biri olarak (haftada 4-5 kez mutlaka çöküyorlardı), fedoraya geçtim. Arch, fedora ve back trakta sorunsuz çalışıyorum. Yine fedora'ya geldim.

Fedora 'nın Gnome-Shell'i var. Gerçekten müthiş.

http://www.youtube.com/watch?v=SSGfS6K7pI0

MacOs arayüzü hem tasarım, hem mantık olarak sağlamdır. Gnome-shell'de harika olmuş. Herhangi bir linux'a gnome-shell yükleyebilirsiniz. Tavsiye ederim. Taş gibi olmuş. Çökmüyor, çöksede hiç ekranın gittiğini görmedim. Uyarı çıkıyor altta. Ignore diyorsun. Fark etmeden yeniden başlatmış ve kaldığın yerden devam etmiş oluyorsun.

----

Cylon kullanmadım, uzun süredir compiz kullanmadım (çok kasıyordu). Eğer compiz kasma sorununu çözmüşse, cylon'da ikide birde çökmüyorsa denenesi olabilir.

Hee birde docky bar var ki ; daha önceden kullanmıştım, gnome-shell'e geçince dock bara olan zor ulaşım nedeniyle onu kurayım dedim ama 3. gün kaldırdım. Gnome'un kendi eklentisini kurdum. docky bar'a sıkıntılı.

Eğer Cylon üzerinden iyi çalışmışlar ve kararlı olmasını sağlamışlarsa deneyebilirim. Fakat ubuntu, mint gibiyse denemeye değmez.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

ey hocam çekiyom hemen. güzel gibi geldi. ubuntuma yakışır 

i like türksel, but gene de sevmiyom amk :|

:(( 

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

dünden beri kullanıyorum hatta şu an da cylondan yazıyorum.

İlk görüşüm:

- TR dil paketi yüklenmiyo

- Win 7 ile 2,1   2,2 çeken net 3,5 gördü :P

- Ubuntu 12,04 üstüne gömülmüş ama ubuntudan daha stabil geldi bana

-Tab a basınca illa o menü geliyo,  Shift ile Z arasındaki tuşa atadım şimdi kalp yapamadıım bak size :(

- Windows tuşuna basınca ubuntu Dash home açıyodu bunda bi işe yaramıyo :/

-direkt format attım yükledim 1 tane bile driver yüklemedim gayet iyi (Lan gerçi ubuntuda yüklemek gerekmiyo :/)

-son olarak çubuğu sola ayarlayamadım. ubuntu 12.04 ve 12.10 da direkt sağ tıklayıp yapabiliyodun bu kilitli. ama onu da çözücem :P

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sniperscope
    sniperscope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    Edit:yuh arkadaş tbt'nin çabuk indexlendiğini biliyordumda bu kadarıda fazla :| Cylon linux yazınca ilk sırada çıkıyo bu konu. 6 dakika olmuş indexleneli .

Evet, bende Rene ye sordum ama nasil yaptigini soylemedi. Soyledigi tek sey "Yaptik birseyler iste" oldu.

"Yer yuzunde hic bir pislik yoktur ki; altindan bir yahudi cikmasin" Adolf Hitler... "Turkiye de hicbir pislik yokturki altindan cemaat cikmasin" SniperScope "Nerede yavşak, hırsız varsa hepsi Allahçı" Fazil Say
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    conanait
    conanait's avatar
    Erkek

teşekkürler, indiriyorum. ubuntu 12.04 kullanıyorum, bir karşılaştırma yapayım bakalım

Toplam Hit: 3040 Toplam Mesaj: 17