Dacia Araç Enjektör Rampası Sorunu Ve Garantisi
-
arkadaşlar baba 15 yıl önce sıfır dacia duster araç aldı. Ben araba ve mekanik şeylerden pek anlayan biri değilim.
geçtiğimiz aylarda yine aynı sorun olmuştu arabaya parça beklediler geçici bir araç verdiler 1 2 hafta sonra aracını aldı. Şimdi yine aynı sorun olmuş . Belirtileri ; araç ilk kalakarken gaı tam algılamıyormuş sonra birden kalkabiliyormuş bazende hiç sorun olmuyormuş. garanti kapsamında ikinci kez haber bekliyor şu an. arayacaklarmış 1.5 günde filan hallederiz demişler.
şimdi babamında içine sinmiyor. diyorki satıcam arabayı ikinci el alıcam.
kendisi hobi bahçesine gidip geliyor filan bu arabayla.
yapılabilecek başka birşey yok mudur yoksa normal mi bu durum sormak danışmak istedim.
-
2 dk olmuş ama up olsun
-
Araç mazotlu mu ?
-
hangi model dci olan mi
-
Araba sanırım dci motor mazotlu ancak 15 yaşındaymış gibi anlatmışsın ve yine garantiden değişti deyinde yetkili serviste değişti gibi anlaşılmış. Biraz açıklayıcı olursan daha iyi olurç
-

Araç tam olarak bu. Olay da şu daha önce de aynı sebep ile gidiyor baba. Parçayı değiştiriyorlar. O sırada babaya idare etmesi in başka bir araç veriliyor. Bir hafta sonra arabayı alıyor ( o neyse parçası gelmesi beklenmiş. Şimdi aradan 3 4 ay geçti. Ve aynı sorunu tekrar yaşıyor. Yine test sürüşüne çıkmışlar. Tekrar bakacaklarmış.
Daha 1.5 yılda 0 arabada aynı sorun iki sefer olunca canı sıkıldı. Satayım diyor. Ben öncesinde buraya sorayım istedim. Dediğim gibi ben pek anlamıyorum bu araba işlerinden
-
gaz kelebeği
-
patates bunu yazdı

Araç tam olarak bu. Olay da şu daha önce de aynı sebep ile gidiyor baba. Parçayı değiştiriyorlar. O sırada babaya idare etmesi in başka bir araç veriliyor. Bir hafta sonra arabayı alıyor ( o neyse parçası gelmesi beklenmiş. Şimdi aradan 3 4 ay geçti. Ve aynı sorunu tekrar yaşıyor. Yine test sürüşüne çıkmışlar. Tekrar bakacaklarmış.
Daha 1.5 yılda 0 arabada aynı sorun iki sefer olunca canı sıkıldı. Satayım diyor. Ben öncesinde buraya sorayım istedim. Dediğim gibi ben pek anlamıyorum bu araba işlerinden
Gaz pedalını kontrol etmişler mi? Artık herkes obd ye bağlayıp hata çıkarsa değiştiriyor. Gaz pedalı artık elektronik oluyor. Voltajı sağlayamıyor olabilir ya da içindeki potansiyometre eşlenipi devre yırtılmış olabilir.
İlk kalkışta gaz algılamaması bir çok sebepten olabilir.
Tce motor iyidir normalde.
Sorunu tespit etmek için motoru dinlemek ECU yy incelemekte gerekir. Belki ECU bile bozuk olabilir
-
Hocam sanirim 1.5 yil demek istedin.
K9K' motordaki bogaz kelebegi benzinli makinalardaki gibi gazi dogrudan ayarlayan bir parca degildir. Dizeller zaten yuku hava mikrani degil enjeksiyon miktarini kontrol ederek ayarlar.
Dizel makinalarda bogaz kelebegi daha cok EGR ve makinain stop ettigi zaman rail kutugu 'dan' diye yakiti kesip sert bir stop hissi yaratmamasi icin calisir.Bazende rejenerasyon sirasinda is yapar ama konumuz bu degil.
1. EGR olmasi gerekenden fazla acik kaliyor. EGR arizali ve veya sensoru arizali.
2. Makinada VGT'li bir turbo var. VGT basinci tutmasi gereken zamanlamayi ayarlayamiyor ve fazla tutuyor ve turbo fazla tutuyor. VGT sikisiyor.
3. Eger bunu her kosul ve durumda yapiyorsa - belirtmemissin - hava kacagi olabilir.
4.MAP bozuk, hatali emis olcuyor bu yuzden rail yakit sistemi ve turbo duzgun calismiyor ama dusuk ihtimal.
5. bes yok :D -
Değişen parça ne hocam ?
İkinci kez götürdüklerinde aynı parçamı arızalı ücret istedilermi ?
-
Evet evet. 1.5 yıl. Yanlış yazmışım. Aynı parça sorun yaratmış ücret istemediler tabiki. Enjektör rampası parçanın adı. Ben babanın dediklerini aktarıyorum tabiki