folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dacia Araç Enjektör Rampası Sorunu Ve Garantisi

Dacia Araç Enjektör Rampası Sorunu Ve Garantisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

arkadaşlar baba 15 yıl önce sıfır dacia duster araç aldı. Ben araba ve mekanik şeylerden pek anlayan biri değilim. 

geçtiğimiz aylarda yine aynı sorun olmuştu arabaya parça beklediler geçici bir araç verdiler 1 2 hafta sonra aracını aldı. Şimdi yine aynı sorun olmuş . Belirtileri ; araç ilk kalakarken gaı tam algılamıyormuş sonra birden kalkabiliyormuş bazende hiç sorun olmuyormuş. garanti kapsamında ikinci kez haber bekliyor şu an.  arayacaklarmış 1.5 günde filan hallederiz demişler. 

şimdi babamında içine sinmiyor. diyorki satıcam arabayı ikinci el alıcam. 

kendisi hobi bahçesine gidip geliyor filan bu arabayla.

yapılabilecek başka birşey yok mudur yoksa normal mi bu durum sormak danışmak istedim. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

2 dk olmuş ama up olsun 

Yav he he
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Araç mazotlu mu ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hellboy4tr
    hellboy4tr's avatar
    Erkek

hangi model dci olan mi

https://www.youtube.com/c/hobitadilat
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Araba sanırım dci motor mazotlu ancak 15 yaşındaymış gibi anlatmışsın ve yine garantiden değişti deyinde yetkili serviste değişti gibi anlaşılmış. Biraz açıklayıcı olursan daha iyi olurç

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Araç tam olarak bu. Olay da şu daha önce de aynı sebep ile gidiyor baba. Parçayı değiştiriyorlar. O sırada babaya idare etmesi in başka bir araç veriliyor. Bir hafta sonra arabayı alıyor ( o neyse parçası gelmesi beklenmiş. Şimdi aradan 3 4 ay geçti. Ve aynı sorunu tekrar yaşıyor. Yine test sürüşüne çıkmışlar. Tekrar bakacaklarmış. 

Daha 1.5 yılda 0 arabada aynı sorun iki sefer olunca canı sıkıldı. Satayım diyor. Ben öncesinde buraya sorayım istedim. Dediğim gibi ben pek anlamıyorum bu araba işlerinden

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

gaz kelebeği

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    patates bunu yazdı

Araç tam olarak bu. Olay da şu daha önce de aynı sebep ile gidiyor baba. Parçayı değiştiriyorlar. O sırada babaya idare etmesi in başka bir araç veriliyor. Bir hafta sonra arabayı alıyor ( o neyse parçası gelmesi beklenmiş. Şimdi aradan 3 4 ay geçti. Ve aynı sorunu tekrar yaşıyor. Yine test sürüşüne çıkmışlar. Tekrar bakacaklarmış. 

Daha 1.5 yılda 0 arabada aynı sorun iki sefer olunca canı sıkıldı. Satayım diyor. Ben öncesinde buraya sorayım istedim. Dediğim gibi ben pek anlamıyorum bu araba işlerinden

Gaz pedalını kontrol etmişler mi? Artık herkes obd ye bağlayıp hata çıkarsa değiştiriyor. Gaz pedalı artık elektronik oluyor. Voltajı sağlayamıyor olabilir ya da içindeki potansiyometre eşlenipi devre yırtılmış olabilir.

İlk kalkışta gaz algılamaması bir çok sebepten olabilir.

Tce motor iyidir normalde. 

Sorunu tespit etmek için motoru dinlemek ECU yy incelemekte gerekir. Belki ECU bile bozuk olabilir 

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Hocam sanirim 1.5 yil demek istedin.

K9K' motordaki bogaz kelebegi benzinli makinalardaki gibi gazi dogrudan ayarlayan bir parca degildir. Dizeller zaten yuku hava mikrani degil enjeksiyon miktarini kontrol ederek ayarlar.
    Dizel makinalarda bogaz kelebegi daha cok EGR ve makinain stop ettigi zaman rail kutugu 'dan' diye yakiti kesip sert bir stop hissi yaratmamasi icin calisir.Bazende rejenerasyon sirasinda is yapar ama konumuz bu degil.

1. EGR olmasi gerekenden fazla acik kaliyor. EGR arizali ve veya sensoru arizali.
    2. Makinada VGT'li bir turbo var. VGT basinci tutmasi gereken zamanlamayi ayarlayamiyor ve fazla tutuyor ve turbo fazla tutuyor. VGT sikisiyor.
    3. Eger bunu her kosul ve durumda yapiyorsa - belirtmemissin - hava kacagi olabilir.
    4.MAP bozuk, hatali emis olcuyor bu yuzden rail yakit sistemi ve turbo duzgun calismiyor ama dusuk ihtimal.
    5. bes yok :D 

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

Değişen parça ne hocam ? 

İkinci kez götürdüklerinde aynı parçamı arızalı ücret istedilermi ? 

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

Evet evet. 1.5 yıl. Yanlış yazmışım. Aynı parça sorun yaratmış ücret istemediler tabiki. Enjektör rampası parçanın adı. Ben babanın dediklerini aktarıyorum tabiki

Toplam Hit: 819 Toplam Mesaj: 13
dacia