Dağdan Topladığımız Mantarları Yedik
-
@ r10aldinho senin gösterdiğin rahatlıkla yenebilir,
konu açan arkadaşın gösterdiği mantarı daha önce yiyen hiç görmedim zehirli olup olmadığını bilmiyorum ama biz memlekette bunları toplamayız.
-
Türünü zehrini geç nasıl yaparsın böyle bir şeyi ?
Sanada saçma gelmiyor mu, tahminimce küçük çaplı gıda zehirlenmesi geçirmişsiniz, aşırıya kaçmadığı içinde kusmakla kurtarmışsınız bundan sonra o mantarın sporları vücutta nüks etmeyen cinstense bir cacık olmaz ama mantar işi eroinden bile tehlikeli iştir.
o kadar asalak, o kadar zehirli mantar vs varken sen nasıl yaparsın bilmediğin mantarı yemeyi bildiğin mantar bile olsa zehirleyebilir seni sonuçta doğa burası, faremi kemirmiş sıçanmı işemiş bakterisel bir ton şey olabilir.
tipi sahanda yumurta mantarını andırıyor ama resimde pek sağlıklı çıkmamış ayıkamadım.
Neyse ben en çok hygrocybe türüne benzettim, şekil şema itibari ile aklımda o canlandı ama çok değişik bir türde olabilir. -
mantar işi güzel işe aslında özledim bak
magic maşrum getirtebilen var mı 3-5 tas
-
Zehirli mantar olma olasılığı çook yüksek doktora git.
-
kac para lan bi kilo mantar kac para o_0
-
-
muhtemelen zehirli,mide bulantısını bilmem ama magic mushroom'u fazla kaçırınca cırcır ediyor, duyduğuma göre buda zehirli mantarların bir yan etkisiymiş , şimdiye kadar ölmediyseniz birşey olmaz klasik bir zehirlenmedir diye düşünüyorum yoksa kısa sürede karaciğeri sikiyor ölümcül derecede zehirli olanlar..ama yinede iyi hissetmiyorsan mutlaka bi doktor'a görün , risk'e etmeyin hayatınızı.
-
XanTos bunu yazdıAllura bunu yazdı
mantar işi güzel işe aslında özledim bak
magic maşrum getirtebilen var mı 3-5 tas
Ben varım hocam :) PM at
satıyormusun ?
-
hoca hangi akla hizmet cahil misin yiyecek başka birşey kalmadı mı madem yedin sonucuna katlan :)
şimdi Allaha emanet yaşıonuz zehrini birkaç gün içinde gösterip adamı öldürebilir bilmediğin mantar... -
hocam bu mantarlar yenmiyor diye biliyorum ben, zaten resimde de mantarın üzerinde pamuklanmalar olmuş doktora gidin bence.