Daha Hızlı Bağlantı İçin Birşey Yapılabilir Mi?
-
Arkadaşlar bilgisayarım internet bağlantısı olan bir ağın üyesi. Ağı yaklaşık olarak 10 kişi kullanıyor. İnternet bağlantı hızı 1mbps. Son 3 gündür bağlantımda acayip yavaşlama var. Sanırım diğer hayvanlar internetten köpek gibi dosya asılıyor. Bizde de sayfa açılmıyor. Acaba mevcut bağlantıyı kendi lehime nasıl yönlendirebilirim? En azından sayfalar açılsın rahat surf yapayım yeter. Proxy programları bir işe yarar mı? Şimdi google web accelator adlı bir program kurdum. Hızlandıracağını idda ediyor bakalım sonuç ne olacak...
-
diğer bilgisayarlara netlimitter gibi programlar kurmadıkça olmaz .
eğer hiç giremeyecek kadar yavaşlarsa modeme res at sen başla downloada onlar giremesin -
bunun pek bir yolu yok gibi.. bendede airties modem var kullanicilar gorunuyor ama kullanicilara banthwith sinirlamasi getirebilecegim bir secenek yok.. :(
-
hub mı mevcut switch mi? görünüşe bakılırsa hub :)
abi elemanları switche ikna etmeye çalış :) hatta mümkünse sen al bi switch değiştir ötekiyle kimse anlamasın :)
-
Hub mevcut. Hemde o kadar berbat bi sistem ki anlatamam. Modem ttnetin hediye olarak verdiği airties kablolu modem. Modemden 2 port çıkıyor biri ana makinaya diğeri hub a gidiyor. Hub modemden metrelerce uzakta (binanın başka bir ucunda). Veri hub a geliyor. Ordan kablolu bağlananlar kablolu olarak hizmetini alıyor. Hub ın 6 portundan çıkan kablolar ise binanın değişik yerlerindeki wireless dağıtıcılara geliyor. Bende bana en yakın dağıtıcı olan 2 kat üstümdeki vericiden bağlanıyorum. Arada duvarlar var. Modem şerefsiz yurt idaresinin odasında. Yani kafamıza göre reset de atamıyoruz. Kabloların hepsini çatır çatır doğrayacam az kaldı. Sabrediyorum...
-
hocam hub ise paketler hep drop olucaktır :|
çünkü hub gelen veriyi bütün portlarından dağıtan bi cihaz
bağlantınızın kötü olması çok normal ucuz bi switch kullanın derim
-
O iş biraz imkansız gibi bişi. Yani sistemde değişim yapmak bize düşmez. Bu arada Google web accelerator programı sanki biraz işe yaradı yada net hızlandı. Yarım saatlik bi web gezintisi sonucu bu bağlantı hızına rağmen 48 sn kazançlı olduğumu söylüyor program.
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------
Hub mevcut. Hemde o kadar berbat bi sistem ki anlatamam. Modem ttnetin hediye olarak verdiği airties kablolu modem. Modemden 2 port çıkıyor biri ana makinaya diğeri hub a gidiyor. Hub modemden metrelerce uzakta (binanın başka bir ucunda). Veri hub a geliyor. Ordan kablolu bağlananlar kablolu olarak hizmetini alıyor. Hub ın 6 portundan çıkan kablolar ise binanın değişik yerlerindeki wireless dağıtıcılara geliyor. Bende bana en yakın dağıtıcı olan 2 kat üstümdeki vericiden bağlanıyorum. Arada duvarlar var. Modem şerefsiz yurt idaresinin odasında. Yani kafamıza göre reset de atamıyoruz. Kabloların hepsini çatır çatır doğrayacam az kaldı. Sabrediyorum...
-----------------------------
Kablosuz bağlantı kuruyorsan ve heleki arada dağıtıcı varsa pek fazla birşey bekleme derim.....çünkü kablosuz iletişimi herşey etkiler..uzaklık,duvar kalınlıgı,daire içindeki metaller vsvs. hepsi veri kapasitesini düşürür söylemiş oldugun 1mbps normal bile diyebilirim :) sen aradaki dagıtıcıdan alıyosun arada duvar var o dagıtıcı da modem alıyor mesafe var :)benim bir müşterim wardı evi 100 m2 karelik biryerdi bırak binayı koridora 3 tane dagıtıcı koydu ancak sağlıklı bağlantı aldı duvarları görmeliydin kalınlığını.. -
cFosSpeed programını dene bakalım hocam işe yarayacakmı..