Daha Önce Hiç Hücre İçinin Çalışma Prensibini Gördünüz Mü? (Mutlaka İzleyin)
-
HolyOne bunu yazdı:
ben sana ters bir mantik söyleyeyim hojam
bir kilometreküp icinde bir proteinin olusma ihtimali 1/10üzeri950 diyelim
evrende bu hacimden kac tane oldugunu dusun.... 1/10üzeri950 den daha fazla var
demekki kesinlikle rastgele sanseseri olusmus :) 100% den fazla ihtimal :)
Proteyini falan unutun.Bu koskoca evrenin nasıl oluştugunu yada kim tarafından olusturuldugunu bulmamız zaten herseyin cozumu olmuyormu ?Yani evren yaradılmışsa zaten evrenin yaradılması ile beraber bizlerde yaradılmış olmuyormuyuz.Proteyinin 1 metre kup de olusma ihtimalinin bir yerden sonra bilimsel bir onem harici bir onemi olmuyor.
-
ilginç değişik sentetik ve karizmatik bir videoydu: :D
-
asaı yukarı 2 senedir hergun mikroskopta hucre izliorum daa böle bişi gormedim fazlaca sematik film gibi olmus grafik oalrak bişi diememde cellular alandaki particuller hayali olmus ve aynı hucre hem mithocondrial hem lizozomik hem faalietler yapıo hemde secretion yapoo normalde ozellesmiş olması lazım sanki..
-
Petal büyük ihtimal sen ışık mikroskobu üzerinde çalışıyorsun , ki zaten bunları o mikroskopta görebilmen imkansız.
Bunlarıda fazla gerçek ötesi sanma, hepsi tamamen gerçekçi görünümler ve fonksiyonlar..
-
ısıktada calısorum semde de calısorum zaten kendi labımızdada gorduk aynı videoyu guzel olmus yane kurgusu falan ama tek bir hucre bunları aynı anda yapamaz dielimki protozoa dan tum hayatsal faalietler tek hucrede olusuo ondada golgi apereyi yok mesela tum faaliyetleri gostermek adına guzel ama bir canlı orgnizmada hucreler gorewine gore özellesir demek istedim buydu
-
Bu mükemmel yaratılışın rastgele oluşuma inanlara acıyorum...
-
HolyOne bunu yazdı:
ben sana ters bir mantik söyleyeyim hojam
bir kilometreküp icinde bir proteinin olusma ihtimali 1/10üzeri950 diyelim
evrende bu hacimden kac tane oldugunu dusun.... 1/10üzeri950 den daha fazla var
demekki kesinlikle rastgele sanseseri olusmus :) 100% den fazla ihtimal :)
iyi de ben insan vücudundaki proteinden bahsediyorum. tamam onu geçtim sana ters bir mantık söyleyeyim buna da şanseseri de :)Termitlerin yuvalar hep güneşe aynı açıyla durmaktadır ki içerdeki nemi dışarı atsınlar ve termitler grublar halinde çalışırlar ve her gurubunda görevi farklıdır kimse kimsenin işine karışmaz.Bu arada TERMİTLER KÖRDÜR :)
Kısacası bişeylerin şanseseri oluşması demek pek akıl karı bişey değildir.
-
iyi de ben insan vücudundaki proteinden bahsediyorum. tamam onu geçtim sana ters bir mantık söyleyeyim buna da şanseseri de :)
Termitlerin yuvalar hep güneşe aynı açıyla durmaktadır ki içerdeki nemi dışarı atsınlar ve termitler grublar halinde çalışırlar ve her gurubunda görevi farklıdır kimse kimsenin işine karışmaz.Bu arada TERMİTLER KÖRDÜR :)
----------------------------------------------
iç güdü diye bişey var hacı ,
senin gözünü bağlayalım bakalım
sıcağı soğuğu farketmiyon mu...
-
karsinojen bunu yazdı:
iyi de ben insan vücudundaki proteinden bahsediyorum. tamam onu geçtim sana ters bir mantık söyleyeyim buna da şanseseri de :)
Termitlerin yuvalar hep güneşe aynı açıyla durmaktadır ki içerdeki nemi dışarı atsınlar ve termitler grublar halinde çalışırlar ve her gurubunda görevi farklıdır kimse kimsenin işine karışmaz.Bu arada TERMİTLER KÖRDÜR :)
----------------------------------------------
Yapma hacım ne alakası war sıcakla soğukla iç güdüyle ? Sen hayatın boyunca hiç gözlerini açmadan yaşayıp ortam kurup ev inşaa edemezsin iç güdünün oluşması için önceden bişeylerin bilinip bilinçaltına yerleşmesi lazım. Aslında unutun bunların hepsini benim söylemek istediğim tek şey evrende oluşan/yaratılan/yaşayan/ hiç birşeyin tesadüf eseri olmadığı hepsinin sahip olduğu bi kaderi takip ettiğidir. Bunun aksini söylemek akıl karı değildir derim ben...
-
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Örümcekteki iç güdü :D
Aralarında 2 metre mesafe olan iki duvar arasına 2,5 metre uzunluğundaki bir ipi gergin olarak tutturmanız gerekse ne yapardınız?
Bir tür bahçe örümceği benzer (hatta daha karmaşık) bir problemi şöyle çözmektedir:
Bahçe örümceği bazen ağlarını aralarındaki açıklığın çok fazla olduğu iki dal veya kiriş arasında kurar. Böyle ağlar oldukça büyük olduğundan av yakalama kapasiteleri de büyüktür. Ne var ki ağın büyük olması zamanla gerginliğinin, dolayısıyla da av yakalamadaki başarının, azalmasına neden olur.
Örümcek, bu durumda ağı yenilemek yerine son derece şaşırtıcı bir iş yapar:
Ağın merkezine gelerek buradan yere kadar uzanan bir iplikçik salgılar. İplikçiğin yerdeki ucuna minik bir taş tutturur. Ağa geri döner ve iplikçiği çekerek taşın yerden yukarı kalkmasını sağlar. Örümcek, taş havada iken bağlı olduğu iplikçiği, ağın ortasına yeniden sıkıca tutturur. Ağ, ortasından sarkan bu ağırlığın kendisini merkezden aşağı doğru çekmesi nedeniyle gerilir.
Peki örümcek böyle üstün bir tekniği nereden bilmekte ve nasıl başarıyla kullanabilmektedir? Üstelik milyonlarca yıldır aynı cins her örümcek, aynı teknikle ağlarını örmektedir. Örümceğin böyle bir tekniği kullanabilmesi için, bunu kendisine ilham eden bir "irade sahibine" ihtiyacı vardır. Bu irade örümceğin kendisine ait değildir. Bu iradenin sahibi; herşeyin sahibi olan, herşeye gücü yeten, bütün canlıları yönlendiren, yapmaları gereken işleri onlara ilham eden Allah'a aittir.
-----------------------------------------------------------------------
İnkârcıları hakka çağıranın durumu, tıpkı bağırıp çağırmadan başka bir şeyden anlamayan hayvanlara haykıran çobanın durumuna benzer. Onlar sağır, dilsiz ve kördürler. Bundan ötürü akıllarını kullanıp gerçeği anlayamazlar.
BAKARA SURESİ 171.