Daha Ötesi Varmı?
-
http://www.youtube.com/watch?v=RHkOQFF5ewk
bu sonsuzluk olayı nasıl bi şey yaw! bunları düşünürken kafa duruyo walla!
hele hele şu karadelikler! nası bi şey yaw onlar! dönüş hızı sonsuza yakın! ışığı bile yutuyor :/ :/
ha bide sorum var! MARİFETNAME diye bi kitap war! bu kitap NASAda kaynak eserlerenmiş? bilgisi olanınız warmı bu konuda?
-
marifetnameyi okumuştum. ama bendeki çok eski bir basımı olduğundan pek anlayamamıştım o astronomi ile ilgili yerlerini, tuhaf tuhaf şekiller vardı o kadar.) nasayı bilmem ama o kitap bugün piyasada gördüğün dindar yayınevinden dinsizine kadar basılan tüm vücut dili vb. kitapların kaynakları arasındadır ve diğer kaynaklarından kaynağıdır büyük ihtimal. bilinen en eski bilim kitaplarından. çok ilginç kısımları vardı, şu piyasada gördüğün işte aslan burcu kibirli olur boğa hırçın olur vb. klişeleşmiş yorumların ötesinde adam iklim-karakter ilişkisi gibi bir çok insan üzerine sağlam tespitler yapmış. ah işte biz de gider elin amerikanının koca götünün üstünde oturarak yazdığı nlp leri alır didik didik eder kendi atamızın yazdığı bu muhteşem kitaptan bi haber yaşarız orası da ayrı konu.)
neyse. sonsuzluk nasıl bişey çok güzel bişey. bihaber yaşadığımız sadece kitaplar değil, öyle büyük sırlar var ki evrenin en uca köşelerinde akıl almaz kolay kolay. yani bugün öve öve bitiremediğimiz bilim aslında daha çook az şey biliyor.
-
hoca MARİFETNAME ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI HZ. leri tarafından yazılmışdır 4 ciltdir çook mükemmelbi kitap ineden ipliğe herşey var
bi olay anlatam
İBRAHİM HAKKI HZ. nın hocası öldükden sonra ona bi kabir yapmış kabirin biyerinde bi pencere var ekinoks da o pencereden içeri güneş ışığı giriyor vekabir aydınlık oluyor (gooogleden arat bak orda daha detaylı)yani adam taaaa ozm astronomi gibi şeyleri hesaplıyormuş bu ışık sendebir kere oluyor
-
marifetnameyi okumak isterseniz
http://marifetname.org/Kitap/
-
marifetnameyi okuyamadım ama hikayesini biliyorum. Gerçekten çok ilginç ve süper birşey.
Eskilerimiz ne kadar büyük, tarih yüzümüze vuruyor bunları :)
Ders al ibret al diye
-
marifetname ayrı bişey ya doyulmaz o kitaba. çok almayı istedim ama param yoktu.
harika bişey. nette var ama 24 saat pc başında okumakta pek iyi değil
inş alacağım. ibrahim hakkı hazretlerinin taa o yüzyıldan bu yüzyıla gençliğe nasihatleri süper.