Daimi Fanı Çalışan Ve Kapanmayan Bir Laptop Sorunsalı
-
yolbulucu bunu yazdı
Aida64 le cpu sıcaklığına baksana hacı. Belki sensor bozulmuştur

Hocam değerler böyle ama fan deli gibi çalışıyor ve kapat diyince kapanmıyor laptop
Atakan tarafından 09/Nis/20 20:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Hava debisi yüksek mi?
Belki yavaş çalışıyordur ama gürültü yapmaya başlamıştır
-
Fan kontrol yazılımları var onlardan dene.
Kullandığın işlemci serisine sahip laptop var babamlarda iki tane, ssd takılı hala çatır çatır çalışıyor, üstelik Windows 10 yüklü. Başka bir sorun var.
İşlemci isilari da yüksek değil. Sen bir fan kontrol yazılımı bul bir tane.
Edit: https://speedfan.tr.softonic.com/
Dene bunu bir
deja-vu tarafından 10/Nis/20 09:07 tarihinde düzenlenmiştir -
deja-vu bunu yazdı
Fan kontrol yazılımları var onlardan dene.
Kullandığın işlemci serisine sahip laptop var babamlarda iki tane, ssd takılı hala çatır çatır çalışıyor, üstelik Windows 10 yüklü. Başka bir sorun var.
İşlemci isilari da yüksek değil. Sen bir fan kontrol yazılımı bul bir tane.
Edit: https://speedfan.tr.softonic.com/
Dene bunu bir
Hocam yükledim bunu fanı görmüyor program fan ile ilgil yada fan sensörü ile ilgilimi problem var anlamadım
-
Hocalar bende bir soru sormak istiyorum , konu sahibinin affına sığınarak.
Benim notebook açılışta fanı çok hızlı çalısıyor deli gibi , daha sonra açıldıktan win ekranı geldikten bir süre sonra normal hıza geçiyor. Ve bu şekilde normal hızda çalısmaya devam ediyor.
Bu normal mi.
Sadece açılışlarda oluyor.
-
THT2005 bunu yazdı
Hocalar bende bir soru sormak istiyorum , konu sahibinin affına sığınarak.
Benim notebook açılışta fanı çok hızlı çalısıyor deli gibi , daha sonra açıldıktan win ekranı geldikten bir süre sonra normal hıza geçiyor. Ve bu şekilde normal hızda çalısmaya devam ediyor.
Bu normal mi.
Sadece açılışlarda oluyor.
normal. toz falan birikmişse diye üfürüyor önden.
-
Atakan bunu yazdıyolbulucu bunu yazdı
Aida64 le cpu sıcaklığına baksana hacı. Belki sensor bozulmuştur
Hocam değerler böyle ama fan deli gibi çalışıyor ve kapat diyince kapanmıyor laptop
hocam buradan anladığım kadarıyla acpi sorunu var alette. eğer sitesinde bulabiliyorsan power management gibi bir driver varsa onu kur, chipset driverını falan güncelle. hala olmazsa bios update yap. güncel olsa bile tekrar update et.
ama sorunun donanımsal gibi duruyor.