Dakika Dakika Vurgun: Dijital Hayatı Sönen Mat Honan’In Hikayesi
-
olay çok ilgi çekici ve zekice.
'kızının fotoğrafları' vurgusu biraz ilgisiz ve abartılı yapılmış, ne alaka anlamadım -
sosyal mühendisliğin geldiği son nokta :} Çocuk inat etmiş tuvalet taşı ile azim arasındaki bağlantıyı iyi kurmuş bravo :D
-
tarihe not düsülmüs cesitli sosyal mühendislik vakaları var, gercek midir bilemiyorum ama daha muazzam olanlarını da okuduk.
bu da iyidi gercekten.
bu silme islemlerini her ne kadar etik bulmasam da basarılı bir operasyon olmus.
-
Okumak lazım
-
honan teknoloji aşkı şu olarabilir Göte geldi aşkımız ikimizde şaşkınız
-
Sonuna kadar okudum ve ne diyeceğimi şaşırdım çocuğa bak sen.Güzel paylaşım hocam bu arada sağolasın.
-
çizik, yatakta okuyayım :)
-
Hat açtırırken nüfus cüzdanınızın fotokopisini veriyorsunuz, böyle bir manyaklık olur mu? Şimdi bir aileyi ele alalım ailede 4 kişi var demek ki 4 hat var 4 hüviyetin de fotokopisi dışarıda, adres bilgilerini de eklediğinizde telefonla bilgi alamayacağınız yer kalmıyor hele ki bir başka hattı bu hüviyetlerden biri adına açtırırsanız daha da fena, mesela turkcell i aradınız hazır kartta bilgi istediğiniz kişinin hüviyetine kaydedilmişti ne oldu şimdi evet bu hat sizin derler. Kimliğini, pasonu, adres bilgilerini, kaptırmayacaksın. Mail order gibi çılgınca ödeme şekilleri kullanmayacaksın, telefon doğrulaması olmadan kartlı alışveriş yapmayacaksın ki sınırlı bir sanal kartın yoksa onu da yapma çünku yukarıda izah ettim adam bulur hüviyet fotokopini çatır çatır hat açtırır üstüne, kart bilgin de varsa gümbür gümbür soyar seni. Ortalık dolandırıcı ve hırsız dolu, malbadı iyi kollamak lazım.
-
asıl hack budur işte, sosyal mühendislik budur,insanoğlu bişeye kenetlenince,beynini tüm loplarıyla gerçekten kullanınca yapamayacağı hiç birşey yoktur.herşeyin başı kendince bir strateji yaratmak ve devamı gelir.
-
vay aq. köklemiş adamlar. niye silmişler ki amk. bari kopyala sonr sat adama. ebesinin nikahını nerden bulcak adam tekrar. pc tmm da tüm hesaplar ve ayfonu resetlemeyi daha çok takdir ettim