Damacana Füzesi
-
http://www.youtube.com/watch?v=gc8nTsc8dnc&mode=related&search=
adresinde efsane avcıları(hergün akşam 8 de discoveryde)nın yapdığı gibi bi damacana füzesi yapmak istiyorum bu bölümü izleyemedim ben videodada belli olmuyo o yukarı koydukları şey sadece ağırlık sanırım bide aşağıdaki pompa düzeneği nasıl bişey acaba fikri olan varmı? -
ya altına sanırım havayla karısınca bi basınc yaratan sıvı karısımı döküyor bence öyle. ama ii bi dinliyim.
-
Üstündeki sadece ağırlık adam koyarken two kilogram load diyor. da içine ne koyuyorlar? Bu Pepsi-Mentos deneyindeki gibi bi yaklaşım var altında herhalde bi de damancananın altının delik olması lazım
-
içindeki sadece su 3 de 1 ini dolduruyo hava basıncını arttırsın die sanırım
-
öyle oldu diyelim de şeyi bilmiyos aşağıda damacananın hareket etmesini sağlayan bi delik var ama onu nasıl deldiler acaba nargile tersi bişey mi hani havayı suyun üstüne kadar bi seviyeye boruyla veriyorlar. karısık ya bu adamların siteleri vardı herhalde ordan araştırayım akşam. mayt bastırs forza :) bu adamların san francisco da atölyeleri var her sey var yok yok ya. gidip görmek lazım tabi :)
-
bizde okuldayken bu tip bir şey yapmıştık, ama biz damacana yerine 2.5 litrelik kola şişesi kulanmıştık ve ayrıca bizmkinde ipli sistemde yoktu :)
kola şişesin kapağına pompa hortumunun sığ bileceği büyüklükte bir delik açtık ve şişeyi %50 oranında suyla doldurduk, pompanın hortumunu şişenin kapağındaki delikten geçirdik (hatta üstün zekâlı bir arkadaşın tavsiyesi üzerine aradan hava kaçırmasın diye sakız yapıştırdık) daha sonra şişeyi taşlarla destekleyerek arka tarafını semaya çevirdik ve hızlı hızlı pompayla şişenin içine hava bastık ama şişe tam pompa hortumundan kurtulmak üzeryken yan yattı ve 50 metre ilerdeki bölüm başkanının arabasının tamponuna çarptı,bizde hemn pompamızı alıp olay yerindne uzaklaştık. -
acaba içine barut doldurup fırlatsak elimizde patlar mı :D
-
dene bakalım patlıormu:)
-
gerçekten adamlar ugraşıyor yaw...
-
discovery efsane avcıları hergün izliyorum bu adamları :D
-
Ben ce ıcıne koydukları bır sey yok.Su allta hava ustte su sıkıstırılamıcak bır madde oldugu ıcın yukardakı hava sıkısıo ve bıraz bısluk kalınca su havanın basıncıyla dısarı cıkıo ve damacana da yukarı cıkıo.Bu kadar basıt.Tepkıme vs yok :)
Toplam Hit: 5541 Toplam Mesaj: 12