Damar Örnekli, Parmak İzli, Pin Numaralı, Çipli Yeni TC Kimlik Kartları Geliyor (OHA)
-
Parmak izli, çipli, pin numaralı, damar örnekli kimlik kartları, Bolu’daki 35 bin kişi üzerinde uygulanmaya başladı. Yeni kimlik kartlarıyla ‘kimlikte sahtecilik suçları’ tarih olacak. Kartlar, 2015’de tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacak. Yeni kimlik kartları değişik güvenlik seviyelerine göre bazı işlemlerde pin numarası, bazen sadece parmak izi, kişinin yaşadığının kanıtlanması gereken işlemlerde ise damar izi uygulaması kullanılacak. Ayrıca yurt dışına gidenlerin yabancı dil sorununa son vermek için, kartlarda kişisel bilgilerin İngilizce çevirisi de olacak. Teknoloji ve tasarımını TÜBİTAK ile Türksat’ın yaptığı, çalışmalarını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün yürüttüğü elektronik kartlar, pek çok yeni uygulamayı da beraberinde getiriyor. Böylece her türlü yasa dışı işlemin önüne geçmeyi hedefleyen yetkililer, özellikle damar izi uygulamasıyla kişinin yaşayıp, yaşamadığını da kontrol etmiş olacak. Kartta taşınacak olan tüm kişisel bilgiler ayrıca merkezi veri tabanı üzerinde de tutulacak.

Taklit edilmesi imkansız teknoloji
Uluslararası standarttaki kimliğin bir özelliği de taklit edilemez olması. Kartın tahrip ya da tahrif edildiğinde değişikliğin tespit edilmesine imkan tanıyan güvenlik özellikleri yer alıyor.
STAR -
çok uzun zamandr başlandı diye biliyorum ben =)
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
-----------------------------
çok uzun zamandr başlandı diye biliyorum ben =)
-----------------------------hocam ben de biliyodum ama damarı ilk defa duydum :)
-
bırak allah aşkına ya :F
daha kimliklerde kan grubu yazmazken bunlarlamı uğraşıcaklar ?
-
Cebitte Dağatıyolardı Bi Amcam Vardı Resimde :D
-
Kredi Kartı , Ruhsat , Kelle kağıdı , İş ve öğrenci kartları , ulaşım kartları (metro kartı otobüs kartı felan filan) bu kartta toplansa süper olr , ii fikir demi le ?
-
Yeni kimliklerde din kısmını kaldıracaklardı bunda kaldırıyorlar mı ?
-
" Taklit edilmesi imkansız teknoloji "
" Uluslararası standarttaki kimliğin bir özelliği de taklit edilemez olması. Kartın tahrip ya da tahrif edildiğinde değişikliğin tespit edilmesine imkan tanıyan güvenlik özellikleri yer alıyor. "-------------------------------------------------------------
Buna katılmıyorum..Bir insanın yaptığını bir başka insan bozar....
-
herşey tam bir bu eksikti..İşsizlik-yoksulluğa geri dönüş-cehaleti kim çözecek? bu kimlikmi?.
önemli olan cepteki kimliğin nasıl oldugu degil o kimliğe sahip olan vatandaş önemlidir bence.
-
PathfindeR00 bunu yazdı:
-----------------------------
Kredi Kartı , Ruhsat , Kelle kağıdı , İş ve öğrenci kartları , ulaşım kartları (metro kartı otobüs kartı felan filan) bu kartta toplansa süper olr , ii fikir demi le ?-----------------------------
güzel fikir senin benim açımdan tabii.. birde bu kartlari üreten basan çizen satan yerler için düşünüldüğünde bu fikir hep fikir olarak kalir ;)
-
böylece sizin an ve an ne yaptığınızın adamlar keylogger gibi kaydını tutacak ;) cok tehlikeli böylece fişlemeler tavan yapacak.o dbnin çökmesi demek büyük sorun :(