Darbe???
-
Askerde,hükümetin başındaki kişilerde aklı başında kişilerdir. hiç bir zaman mutlak manada birine iyi veya kötü diyemeyiz.askerin içindede ,hükümetin içindede kötü niyetli soyguncu insanlar varsa hukuk bunun cevabını verir. darbenin ne niyetle yapıldığı hiç önemli değildir.darbe darbedir.adı üzerinde.gidişat kötü ise diyorsun..darbede daha kötü oluyor.dış itibarımız bitiyor.paranın değerinin ne olduğu bile belli olmuyor.28 şubat kararları bir milli güvenlik kurulu kararıdır.12 eylülde öyle olmalıydı bence. lütfen olaya daha geniş çerçeveden bakın.global düşünün.Atatürk ilk cumhuriyeti kurarken istanbul hükümetini darbe ilemi devirmiştir.hayır.bizzat demeokrasiyi ve T.b.m.m tesis etmiş her ilden seçilen mebuslarla ortak kararlar almıştır.yani ülke asıl o zaman elden gidiyordu ve bunu o zamanki zor şartlarda Ankaradan top sesleri gelirken sıfırdan kurması gerçekten zor değilmi? diyemezmiydi arkadaş kral benim ülke menfaati uğruna tüm meselelere ben karar veririm.kimse karışamaz diyemezmiydi.demedi.. Dese belkide kimse sesini çıkarmazdı çünkü ülke elden gidiyordu.ortaya bir sorun çıktığında düşman polatllıya dayanmışken meclise götürdü.Ben başkomutan oldum demedi.adayda olmadı.hatta başkomutan seçildiğinde meclisin tavsiyesi ve oylamayla seçildi.ve sorunu orada anlatıp ortak karar çıkarmakla çözdü.o zamanda anarşi meclis içinde vardı.muhalefet olan vekiller de çoktu. Yani Atatürk ün kurduğu bu meclis her ne sebeble olursa olsun dağıtılamaz. adı her ne olursa olsun.
-
"darbe" başlığını görünce aklımdan hemen "inşallah inşallah" geçti...
-
Darbeyi (3-5 kendini bilmezin silah zoruyla yönetimi ele almasını) seven siviller yani siz (Bu tanım sadece ülkemizde var aq) :)
Darbe, Türk Ceza Kanunu'nun 309. maddesinde gösterilen 'Anayasal düzeni silah zoruyla yıkmaya teşebbüs suçu'dur.
-
bana ne ben mi yapıyorum darbeyi allah allah:D
-
Yakında ben yapacam darbeyi ama hayırlısı...