Darbe Budur!
-
Tarık Akan - "Anne Kafamda Bit Var" ,guzel bir kitap okumanizi tavsiye etmem :)
-
zumsuk laflarında tutarsızlık var abi. ilk başta hepsi cinayet işlemiş ki girmiş diyorsun, sonra her cinayet işleyen vs. vs. girecek diye birşey yok diyorsun. darbe; devletin ve inkılapların bekâssı içindir fikrine hakimsin. tamam hoş, güzel bir pencereden de bakıyorsun bir vatanperver olarak. ama şu açıdan bak birde:
çok yakın bir tarihte ebu gureyb hapishanelerinde 12 eylül sonrası işkenceler sonrasında yapılanların yanında basit bile kalan işkenceler gündeme geldiğinde bile kinle nefretle küfredebiliyorduk amerikaya hep bir ağızdan. o hapishanede işkence görenlerde mevcut rejime karşıydı :) konu bu değil. nasıl olur da bir insana fare yedirilmesine, ülkenin kutsal değerlerini bu denli kapkara olgular haline getirilmesine, penislerine elektrik verilmesine, makatlarına jop sokulmasına, komutanın köpeğine tekmil verdirilmesine, kışın ortasında avluda buz gibi suyla yıkanmalarına, öldüresiye darbeler yemelerine, daha 14 yaşında ki sübyana 25 yaşında ki civanın dayanamayacağı işkenceleri "bu kürt, bu siyasi suçlu" diyerek - dikkat et 14 yaşında - yapılmasına ceza olarak bakabiliyorsun. ülke'nin bekâsı buysa zumsuk, ben bu ülkenin bekâsını istemiyorum..
-
hocam yanlış anlamışsına sla suçlu içeri girmesin diye birşey demem.Bak şimdişöyle düşün bu yazı tamamen insanlığın hislerine, insanlığa hitaben karalamak için yazılmıştır.Bunu yazan kimse.
Öncelikle askeri birisi gerçek anlamda çok ağır suç yoksa kimseye kalk lan ibne sen ölmedin mi tabiri kullanmaz.Bunuda askeriye ile yakın olmamandan dolayı varsayıyorum.NErdeyse ayda 1 kez kesin jandarmaya gidiyorum.Onun dışında radardan akrabam var gittim havacılığada.Hiç bir şekilde saygısızlık yok.
Düzcede jandarmaya gittim geçen gün birisini sormak için uzman çavuk vardı benden büyük hemen elimisi sıktı hoşgeldiniz buyrun dedi anlattım durumu hatırlayamadı başka bir ere sordu dedi tamam alayda olabilir izne çıkmıştı.Gitti içeri sorna geldi dedi izindeymiş.
Yani bu adam mı böyle bir tabiri suçsuza kullanacak asla inanmam.Şu var ki olaya bütün bakın diyorum gerç herşeyi bir kenara.NE diyorum sana hapse girenlere sor pişmanlar.Dedi evet işkence gördük dedi çok yakınım 8 sene içerdeydi ancak şunu söyledi almışlar odaya kimin için yaptın, kimlerle çalışıyorsun vs..d emişler bayada sağlam sopa atmışlar.Bu adama neden penis olayı yapmamışlar?
Eğer adam bombacıysa polisler yakaladığında resmen ağzına sıçıyor.Hırsıza böyle birşey yapıyormu.Bu yazıyı yazan ve olayı yaşana bakmak lazım.ADam büyük ihtimalle şerefsizlik yaptı.Teroris, yada ayaklanma başlatıcı vs.. olabilir.NE diyorum asker polis normal hırsız şu buna bu kadar işkence çektirmez.Ancak bombacı, terorist başı falan yakalansın yani ciddi anlamda şerefsiz birini bak bakalım ağzına nasıl sıçıyor.
Sıçsında öyle adamlara şart.Yani ya bu yazıyı yazan karıştırmak istemiş ortalığı, yada yazıda geçen şahıs gerçek anlamda şerefsiz.Hİç bir polis, asker sivile çok ağır bir olayı yoksa bu şekilde bir eylem içine girmez.Dediğimi anlatya bildim mi yani çok ağır bir şerefsizliği olması lazım bunlar için.Mesela bombacılar.İŞte o zaman gör neler neler olur.
-
o cezaevinde yatıpda o işkencelerin TÜMÜNÜ görmeyen tek adam yok. hepsi mi şerefsiz ? :) sana diyorum ki en masum adam bile girebilmiş oraya. yaw zumsuk Allah'ını seversen 14-15-16 yaşında ki sübyan nasıl olurda bombacı terörüst olur. bir değil, iki değil, üç değil, dört değil yüzlerce sübyan sınıfı girmiş o cezaevine ve onlarcası ölmüş. hepsi mi bombacı terörüst :)
-
diyorum ki girmiş en masum adam gir miş.Hocam miş diyorsun ya masum adam niye girsin saçmalama lütfen.Darbe, ermeni soykırımı gibi bir çok şeyi ansiklopedi, internet, asker ağzından dinledim.Gerçek anlamda anlamaya uğraştım.
Sen niye şu anda hapse girmiyorsun neden?Suçsuzsuz.Böyle bir olay yok.Binlerce çocuk girmiş olabilir pkk gösterilerinde de görüyorsun çocukları onları içerde nasıl dövüyorlardır.Tümünü görmeyen adam var işte onu diyorum sana.Israrla onu diyorum.ADamlar çok büyük bir suç işlemiştir şeresizlikten kastım bu.Bombacı terorist değil polise grup halinde vurma girişimi mesela.
Ya istediğine inanabilirsin istediğini söyleye bilirsin ama lüftfen aklını kullan fikriniş, araştırma gücünü kullan.Bak asker kidmir Atatürk ün yaptığı işlerin en büyük bekçisidir.Asker sivilleri korur.Asker sivillere oşgörülüdür.Asker Atatürk ün izinden gider.Askeri liselerde, işini asker olarak yapanlarda hep bu felsefe verilir.ADamlar böyle yetişir.
Hiç bir asker bu yüzden kalkıpta suçsuz bir adama işkence çektirmez.Biraz düşün snei diğer nsanlardan ayıran fikirlerini kullan asker neir kimdir amacı nedir.Bu adamların amacı darbe yapıp sivillere acı çektirmek mi, bua damlar neden herşey yolundayken hiç birşeye karışmıyor?NEden darbe herşey yolundayken olmuyor birazcık sorgula abicim.
Seninle sabaha kadarda tartışa biliriz ancak sen hala bu yolda, bu düşüncede ısrar edeceksin bu yüzden önce biraz otur kendi kendine düşün.Bu fikirleri yazan kim kesinlikle asıl şerefsizdir bana kalırsa kimse.Genelkurmay başkanıysa o, tayyipse o, denizbaykalsa o, cumhuriyet gazetesinden se o, tarikat başıysa o.Düşün bakalım bi asker kimdir ATatürk le ilgisi nedir askeri eğitimi bir araştır askerler naısl yetiştiriyor Atatürk ile ilgili bilgiler nasıl veriyor.
Şunuda unutma ki o zamanda darbe kesinlikle ülkeyi 15 sen geriye götürdükleri, ülkeyi bitirdikleri için yapıldı.Yani adamlar en kötü yerden tuttu yükseltti.Ne oldu 97 ye kadar çok güzeldi hayat suç yoktu ne sayesinde işte bu sayede penise elektirik sayesinde.Ama şunu asla ve asla kafandan çıkartma Askerler Atatürk ün izinden giderler, hiç bir zaman amaçları sivillere işkence çektirmek yada ülkeyi berbat bir duruma getirmek değildir.Böyle olsa savaşmaz zaten.Bir çok askeri alanda gelişim gösterilmez.Komando bordo beleri olmaz...
-
zumsuk demişsinki suclu olmasalar girmezlerdi, peki ama bu ülkenin kac tane basbakanının cezaevine girdiginide biliosundur, ozman onlarda suclu ama ta devletin basına nasıl geldiler ozman , bkz: bülent ecevit. hatta idam edilen bile var > adnan menderes.
-
işi vahşet boyutundan tuttun vatan, millet sakarya'ya getirdin. neyse boşver :) her konuda yazdığın tema aynı zaten. farklı fikir üretememenden belli. iş sen-ben boyutuna gelince boku çıkar. topic amacına ulaşmış ve gerekli mesaj verilmiştir. son 4 mesaj bana ve sana ait. bu da demektir ki olay kişisel münakaşaya dönüştü. takma kafana..
-
hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------
zumsuk demişsinki suclu olmasalar girmezlerdi, peki ama bu ülkenin kac tane basbakanının cezaevine girdiginide biliosundur, ozman onlarda suclu ama ta devletin basına nasıl geldiler ozman , bkz: bülent ecevit. hatta idam edilen bile var > adnan menderes.
Tamamen dediğimde budur işte.Çok çabuk unutuyoruz.Birileri çıkıyor başbakan oluyor ardından binlerce yolsuzluk davası sorna yerine gelenlere aynı şekilde davranıyoruz onlarda bizi sömürüyor.Nasılmı başa geldi işte allem kullem ile geldi mesela yayyip erdoğan bir ülke düşünün ki ülkenin kurucusuna laf söyleyen, sevmeyen birisi başa gelsin böyle bir ülkeyiz.Demek istediğimde budur işte saçmalık.Ancak bunun darbeyle vs.. ile alakası yok konuyuda farklı eyre çekmeyelim.Çok kez tartışıldı.Şu anki tartışmamız burdaki kişiyi sanki hiç suçu olmayan insanlara binlerce işkence yapılıyor , askerlerde büyük bir zevkle yapıyor askeriye ülke düşmanı tartzda bir tutum içine sokuyor.Diyoırum ki sadece bu kısmını düşünmeyin.Genel bakın bu tür insanlar rejimin tehdidi idi, ne diyorum polis, asker, hukuk hiçe sayıldı ya ne demek bu?İşte bunlara işkencedir şudur budur çok yerinde.Kalkıpta aa oda adem evladı diye acımak yersiz.O kardeşini bile acımadan vuran ülkeyi esas 15 sene geriye götüren , ülkeyi bölen hemde içten bölen kişiden başkası değildir.
edit: realim kürdüm bak iş sen ben vatan millet sakarya yada başka birşey üretememe boyutu değil.Laiklik, darbe zaten bu konuları kapsar.Açıklaması bu şekildedir sen diyorsun ki futbol yorumlayan var hep bu adam kale vs.. aynı şey anlatıoyor diyorsun doaldır.Böyle konularda böyle birşey anlatılır.
Şuda var kişisel münakaşa değil.Dedim ya yazmak yersiz öncelikle bi kendine bak fikirlerini düşiün asker suçsuz insanları mı ieçri atıcak yukarıyı sende oku.Özellikte son paragrafı..
-
teröristi neyle beslicezbuyur sen 100 tane askerimizi öldürdün sana biftek pirzolamı dicez ALLAH aşkına saçmalamayın bu vatanda yaşamak istemeyen çeker gider işte bu kadar o zaman ne işkence nede zulüm görür
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hitbaytar bunu yazdı:
Tamamen dediğimde budur işte.Çok çabuk unutuyoruz.Birileri çıkıyor başbakan oluyor ardından binlerce yolsuzluk davası sorna yerine gelenlere aynı şekilde davranıyoruz onlarda bizi sömürüyor.Nasılmı başa geldi işte allem kullem ile geldi mesela yayyip erdoğan bir ülke düşünün ki ülkenin kurucusuna laf söyleyen, sevmeyen birisi başa gelsin böyle bir ülkeyiz.Demek istediğimde budur işte saçmalık.Ancak bunun darbeyle vs.. ile alakası yok konuyuda farklı eyre çekmeyelim.Çok kez tartışıldı.Şu anki tartışmamız burdaki kişiyi sanki hiç suçu olmayan insanlara binlerce işkence yapılıyor , askerlerde büyük bir zevkle yapıyor askeriye ülke düşmanı tartzda bir tutum içine sokuyor.Diyoırum ki sadece bu kısmını düşünmeyin.Genel bakın bu tür insanlar rejimin tehdidi idi, ne diyorum polis, asker, hukuk hiçe sayıldı ya ne demek bu?İşte bunlara işkencedir şudur budur çok yerinde.Kalkıpta aa oda adem evladı diye acımak yersiz.O kardeşini bile acımadan vuran ülkeyi esas 15 sene geriye götüren , ülkeyi bölen hemde içten bölen kişiden başkası değildir.
edit: realim kürdüm bak iş sen ben vatan millet sakarya yada başka birşey üretememe boyutu değil.Laiklik, darbe zaten bu konuları kapsar.Açıklaması bu şekildedir sen diyorsun ki futbol yorumlayan var hep bu adam kale vs.. aynı şey anlatıoyor diyorsun doaldır.Böyle konularda böyle birşey anlatılır.
Şuda var kişisel münakaşa değil.Dedim ya yazmak yersiz öncelikle bi kendine bak fikirlerini düşiün asker suçsuz insanları mı ieçri atıcak yukarıyı sende oku.Özellikte son paragrafı..
-----------------------------ama mesela adnan menderes'i hapse atıp bide üstüne asmaları kadar şerefsizce , adice bişey yok, bicok insanı böyle gümbürtüde götürdüler, herkes (asker içinde de vardır) senin sandıgın kadar vatanına milletine baglı degil, sırf egolarını tatmin etmek için adam bile öldürdüler belki.