folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Database Olmadan Yorum Sistemi



Database Olmadan Yorum Sistemi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    cemnet:

    eğer işin ucunda yüzlerde kullanıcı varsa kesin db kullanmalsın. Diğer her türlü sistem çok kastırıcaktır. Ayrıca yüzlerce kullanıcı için tek bir database, tek bir table yetiyo :) burda sadece kayıtlar yüzlerce olur ..

    .................................................

    yüzlerce kullanıcı tek bir forma yazabilir,ama  mesela bir tane duvar bölümü için form var,bir tane yazarlara yorum bölümü var. hepsi farklı sayfalarda.bir çok form var.bunlar için tek bir database olur ama table oluşturmak lazım hepsi için.

    ben bir forum yazmaya çalışıyorum uzun zamandır aslında, parça parça sorarak yanlış yapıorum, tam da anlatamıyorum derdimi o yüzden. fakat yazdığım forum büyük çaplı olmayacak tahmin ettiğiniz gibi. konu paylaşımları olucak. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    php ile olacaksa;

    fonksiyonlari class mantığıyla kullanıp mysql den verilerini bence daha hızlısını bulamazsın.

    class mantığıyla tanımlı bir sınıfı her yerde basitçe kullanabilir her biri için ayrı ayrı fonksiyonlar yazmana gerek kalmaz.class la fonksiyon grubunu tek fonksiyonda toplama gibi hızlı bir sistem geliştirebilirsin.

    Ya da istersen arkadaşların dediği gibi txt ye depolama yapabilirsin ama bunu yaparsan direkt scrriptten ftpye bağlanacağın bir fonksiyon oluştur ve direkt html sayfalara döküman girdisi yap.böylelikle sitene giren biri txt den ayrıca veri talebinde bulunmaz.ulaşmak istediği veri zaten açtığı sayfaya depolanıyor.verileri txt den çektirirsen de bunu belli bir zaman aralığında güncelleyip sayfayı kapatan bir başka fonksiyonla en hızlı scripti yazabilirsin.aşırı emek bol zaman ve alışık olduğun kodlama diline fazlasıyla aşina olmadan önce başlamamanı tavsiye ederim.biz yine mysql ile devam edeceğiz sen burda kal: )


    Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    masumsunsen
    masumsunsen's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Aralık/2009
    Erkek

    teşekkürler rüzgar

Toplam Hit: 2307 Toplam Mesaj: 24