folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#.Net, J#.Net, Vb.Net, Asp.Net
linefolder Database'e Global Bir Şekilde Tarih Formatı Kayıt Etmek



Database'e Global Bir Şekilde Tarih Formatı Kayıt Etmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Arkadaşlar selam,

    Sitenin server time zone bilgisi türkiye olarak kayıtlı. Sanırım +3GMT oluyoruz türkiye olarak. Database'e anlık tarihi kayıt ettiğimizde Datetime.Now olarak yani, doğru bi şekilde kayıt ediyor ancak webapi verdiğimizde de sadece türkiyeye doğru data vermiş oluyor. 

    yani farklı zone time bilgisinde bulunanlar için sanırım +0GMT olarak biz dbye kayıt etmemiz lazım. Select eden ülkenin browser yada appin time bilgisine göre developer tarihi convert ederek göstermesi lazım SANIRIM

    özetle, dbye kayıt ederken datetime evrensel formatta nasıl kayıt edeceğim? Bu konuda başka bi detay var mı? teşekkürler

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    tersten gidiyon hoca, kaydederken gmt olarak kaydet, gösterirken kullanıcının timezone neyse ona göre göster. sen browserdan falan timezone a bak ama kullanıcı da bi yerde timezone seçebilsin,


    Erkek olursa Esat Oktay, kız olursa Sabiha Gökçen
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    üstte o kadar yazdımda aslında 2 kelimelik bi koddan ibaretmiş. Burada mantığı bilmek lazım sadece. DB'ye kayıt ederken GMT+0 olarak, sonra browserda tarih gosterilirken kendi local saatine convert edilmesi durumu. 

     

    var strDateTime = DateTime.Now.ToUniversalTime();
    

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    cemnet bunu yazdı

    üstte o kadar yazdımda aslında 2 kelimelik bi koddan ibaretmiş. Burada mantığı bilmek lazım sadece. DB'ye kayıt ederken GMT+0 olarak, sonra browserda tarih gosterilirken kendi local saatine convert edilmesi durumu. 

     

    var strDateTime = DateTime.Now.ToUniversalTime();
    

     

    https://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9F_G%C3%BCd%C3%BCml%C3%BC_Evrensel_Zaman

    https://en.wikipedia.org/wiki/Coordinated_Universal_Time

    UTC nedir? 

    UTC to local time zone

    https://docs.microsoft.com/tr-tr/dotnet/standard/datetime/converting-between-time-zones

    Bence isini gorecektir :)


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    end bunu yazdı
    cemnet bunu yazdı

    üstte o kadar yazdımda aslında 2 kelimelik bi koddan ibaretmiş. Burada mantığı bilmek lazım sadece. DB'ye kayıt ederken GMT+0 olarak, sonra browserda tarih gosterilirken kendi local saatine convert edilmesi durumu. 

     

    var strDateTime = DateTime.Now.ToUniversalTime();
    

     

    https://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9F_G%C3%BCd%C3%BCml%C3%BC_Evrensel_Zaman

    https://en.wikipedia.org/wiki/Coordinated_Universal_Time

    UTC nedir? 

    UTC to local time zone

    https://docs.microsoft.com/tr-tr/dotnet/standard/datetime/converting-between-time-zones

    Bence isini gorecektir :)

    eyvallah hocam sağol 

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Aralık/2003
    Erkek

    Genelde db'ye tarihleri integer olarak unix time (=epoch, posix time) olarak saklıyorum. Hayat çok daha kolay oluyor 😉

     

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek
    cukurova bunu yazdı

    Genelde db'ye tarihleri integer olarak unix time (=epoch, posix time) olarak saklıyorum. Hayat çok daha kolay oluyor 😉

     

     

    benden önce datetime tipinde kurgulamışlar maalesef. sıfırdan yapacak olsam direk epoch time olurdu.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

    tersten gidiyon hoca, kaydederken gmt olarak kaydet, gösterirken kullanıcının timezone neyse ona göre göster. sen browserdan falan timezone a bak ama kullanıcı da bi yerde timezone seçebilsin,

    aynen öyle. diğer türlü kontrol ederken veya bi işlem yaparken kullanıcının timezone'a bakıp, sana çevirmen gerekecek tekrar. GMT olarak kaydedip, Timezone'a göre gösterebilirsin. 


    Samimiyetimizin, laubaliliğimizin sebebi maphus yatmamış olmamız değil.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Kayıt Tarihi: 25/Temmuz/2002
    Erkek

    Veritabanındaki zaman kolonuna veriyi timezone ile kaydet diyebilirsin. O zaman kodunu timezonundan bağımsız çalıştırabilirsin


    ftw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek
    cemnet bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

    Genelde db'ye tarihleri integer olarak unix time (=epoch, posix time) olarak saklıyorum. Hayat çok daha kolay oluyor 😉

     

     

    benden önce datetime tipinde kurgulamışlar maalesef. sıfırdan yapacak olsam direk epoch time olurdu.

    datetime2 olarak kaydederim genellikle veya datetime (tsql için)

    epoch a göre dezavantajı nedir?


    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    cemnet bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı

    Genelde db'ye tarihleri integer olarak unix time (=epoch, posix time) olarak saklıyorum. Hayat çok daha kolay oluyor 😉

     

     

    benden önce datetime tipinde kurgulamışlar maalesef. sıfırdan yapacak olsam direk epoch time olurdu.

    datetime2 olarak kaydederim genellikle veya datetime (tsql için)

    epoch a göre dezavantajı nedir?

    18/05/2021 18:45:32

    19 byte

    1620074226

    4 byte

    Gerçi string vs int referans aldık ama.

    end tarafından 03/May/21 23:38 tarihinde düzenlenmiştir

    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
Toplam Hit: 363 Toplam Mesaj: 12
timezone