Dayanıklı Telefon Önerisi
-
mkyb bunu yazdıAress bunu yazdımkyb bunu yazdı
Ekran koruyucuların çizilmeyi önlemek harici bir etkisi yok. Aksine zamanla üstüne yağ ve kir biriktirip görüntü kalitesinide bozuyor. Telefon camlarında parmak izi ve yağ tutmasın diye özel bir katman var.
benim telefonum samsung a31 ekran koruyucunun dayanabileceği çizikleri ekran kendisi zaten koruyorsa kullanmasam nasıl olur, telefonun arkası kılıfsız kullanımda parmak izi kir yapıyor,
birde bu kaplamalar için düşüncen nedir
O telefonun ekranında Gorilla Glass 3 var hocam aşırı sert bir cam. Şuanki Gorilla Glass 5'lerden bile çizilmeye daha dayanıklı. Corning firması, Gorilla Glass 4 ve 5'te camı inceltip esnek yapıya getirdi. Telefon yere düşünce ekran camı esneyip darbeyi üstünden atıyor. Tabi bu esnekliği kolay çizilme ile ödüyor.
Senin cihazın arkası ve çerçevesi plastik. Plastik her ne kadar telefonda kalitesiz bir malzeme olsada düşmede darbeyi emiyor ekrana pek yansıtmıyor. O artısı var. Arabanın tamponu gibi düşün. Arkası cam olmadığı için ne yaparsan yap parmak izi tutar. Senin dediğin gibi tek çare etiket kaplamak.
Hindistanlılar bu kaplama işini çok seviyor. Mesala senin telefonun aynısına arkasını buzlu cam gibi yapan kaplama yapmış adam.
Teşekkür ederim hocam
-
Bu arada hazır konu Samsung ve plastikten açılmışken bu Samsungların plastik arka kapakları cidden aşırı kalitesiz. Üflesen çiziliyor. Samsung inatla arka kapaklar plastik değil Glastic isimli bir maddeden üretiliyor vs diyor.
-
Hocam ekran kırmaktan usanmış birisi olarak 1,5 sene redmi note 7 kullandım. gorilla glass 5 gerçekten de reklamındaki gibi ceviz karpuz kırarsın bana mısın demedi. çok kere beton kaldırım asfalt fayans vb düşürdüm cam sağlamdı çıktı :D arkası da cam. kılıfsız kullanırım ona rağmen arka ön sağlam kaldı.
-
joe_black bunu yazdı
Hocam ekran kırmaktan usanmış birisi olarak 1,5 sene redmi note 7 kullandım. gorilla glass 5 gerçekten de reklamındaki gibi ceviz karpuz kırarsın bana mısın demedi. çok kere beton kaldırım asfalt fayans vb düşürdüm cam sağlamdı çıktı :D arkası da cam. kılıfsız kullanırım ona rağmen arka ön sağlam kaldı.
Xiaomilerin o yönü güzel. Ekranı kırsan bile 150-200 lira. 150-200 lira gidecek diye telefonu kılıfla kullanıp cepte ağırlık yaptığına değmiyor.
-
Blackview marka telefonlara bak. İş yerinde saha personelleri kullanıyordu. Android tuşlu modelleri de var tuşsuz normal modelleri de. Zırhlı gibi dışı. Sahibinden ve gittigiyorda var.
-
iphone 12
-
note10pro yu alırken spigen kılıf ve cam almıştık. kenarlar edge olunca zamanla cort oluyor cam yeniliyorduk arada, düştü müştü kaç kere bir şey olmamıştı.
1 hafta sadece cam olmadan kullandık o sırada da ekran koruyucu takmıştım kargo gelene kadar boş durmasın diye. Tam o hafta koşarken yere düştü telefon sağolsun sağ üstten cam kırıldı :) çatlak şeklinde de ön kameranın ordan geçmiş. Kullanımda engel yok, görüntü uyuz etti, fiayat baktım 1400 lira üstüne yeni cam taktım kullanıyorum :)
Gorilla 5 var sanırım bu alette de ama yine de takmak lazım ekstra bir katman gitti güzelim ekran :)