Db Leri Açıkta Bulunan Vbulletin

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

geçen gün nette dolaşırken db leri açıkta bulunan bir vb keşfettim lakin bir kaç arkadaşa sorduğum kadarıyla db lerin açıkta kalması bişi ifade etmiyormuş çünkü şifreleri gizliormuş mu ne

acaba bu duyduklarım doğru mu yoksa site açıkta bulunan db leri sayesinde gümletilebilir mi?

gümletilirse nasıl gümletilir

benim aklıma tek bişi geldi bi free hosta vb kurup sonra kurduğumuzvb ye üyelerin şifrelerini görmeye yarıyan mod yükleyip şifrelerini almak mantık doğrumudur tüm üstadların görüşlerini bekliyorum

saygılarımla 

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isoT
    isoT's avatar
    Erkek

vb yi kurarsın sonra o eline geçen db i yüklersin tabi yüklemeden önce açıp admin mail i yerine
    kendi mail adresini yazarsın.
    daha sonra şifresmi unuttum diyerek admin şifresini mail ine yollarsın
    (tabi sıfırlanmış bi şifremi geliyo yoksa direk şifreyimi veriyo bilmiyorum :)

diyelim şifreyi aldın sonra asıl siteye admin giriş yapar sonra meta atarsın felan filan

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exploit
    exploit's avatar
    Erkek
    valla saykohack harbi süper fikir he =).

yanlız bildiğim kadarıyla vb sıfırlanmış şifre veriyo =).
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    Abi vbnin dbsi nası bulunur yaa :/ bulsanda şifreler 2 kere md5 hashleniyo :D ama evet sıfır bi vb kurup dbyi kullanmayı deniyebilirsin,ama sen o yeni şifreyle anca kendi kurduğun forumu indexlersin :D öbür forumdaki şifre deişmiyo sonuçta :)

Söz gümüşse, altın paradır...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

evet her seferinde verdiği şifre sıfırlanıyor

ve md5 leri 2 kere kriptolanıyor

bunun için vb nin md5 lerini kıracak program lazım 

Anne sevinin, sevinin artık Eve dönemedik diye üzülme Ağıtlar yakıp ta sürme yüzüne Sevinin, biz meydanlarda ölsek de Siz sanmayın, şehit kanı kalır yerlerde Bir önder çıkacaktır elbet Bizleri bekliyor simdi Hilal’in gösterdiği şehirde Ben huzur bulacağım Ve karanfiller yetişecek üzerimizde
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

---RudeboY--- bunu yazdı:
    -----------------------------
    Abi vbnin dbsi nası bulunur yaa :/ bulsanda şifreler 2 kere md5 hashleniyo :D ama evet sıfır bi vb kurup dbyi kullanmayı deniyebilirsin,ama sen o yeni şifreyle anca kendi kurduğun forumu indexlersin :D öbür forumdaki şifre deişmiyo sonuçta :)

adam dizinde bırakmış db leri :) 

ben yaparım diyen olursa adresini vereyim ama tek şarta kökten silecek ne var ne yok pohaha  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ---RudeboY---
    ---RudeboY---'s avatar
    Erkek
    turkdarbesi bunu yazdı:

adam dizinde bırakmış db leri :)

ben yaparım diyen olursa adresini vereyim ama tek şarta kökten silecek ne var ne yok pohaha

Yau valla ofis fln yüklü deel ben open office kullanıyom db açamıyom :D ama dediğim gibi o iş yaş,dbden vbulletin hacklenmez.Ama şöyle yapabiliriz; mesela forumun db adresini o adamın hostuna yönlendirip o db üzerinde deişiklik yaptırabilirsek olur ama bunun için ftp şifresi fln gerekir,kendin indirdiğin dbyi kullansan netteki dier db deişmediği için bişey olmaz.Yani sadece dbden bi zarar veremezsin vbulletine :) 

Söz gümüşse, altın paradır...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    selim_pusat
    selim_pusat's avatar
    Erkek

abisi yöntemnini buluyorum

sanırım vbulletinde üyelerin şifrelerini çözen bir mod/eklenti var imiş az önce arkadaş dedi

eğer ben vb yi

free ve ya da local bi hosta kurarsam sonra  db yi yüklersem,sonrada bu modu kurabilirsem (tabi önce bulmam gerekior bu modu :) bu işi kıvırırım

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    isoT
    isoT's avatar
    Erkek

---RudeboY--- bunu yazdı:

iyide bizde sıfırdan şifre vermez asıl şifreyi verirse girersin asıl olan foruma meta atarsın  diyoruz :)
    ki yeni sıfırlanmış şifre veriyomuş :D

ama sen olayı yanlış algılamışsın
    yoksa biz de zaten şifreyi kendi kurduğumuz free hostta değiştirince öbür tarafta değişir demiyoruz :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    Cain programı kıramaz mı bu md5 leri
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek
    zor ama imkansız değil tabi : ) .
Toplam Hit: 2223 Toplam Mesaj: 15