folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Death Note"Ye Eleştirel Bakış



Death Note"Ye Eleştirel Bakış

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek
    Öncelikle filmlerini izlemedim kimse tavsiye etmedi zaten animeyi izle gerisini salla dediler o yüzden soruklarımın cevabı filmlerinde varsa spoiler vermeden filmde var deyiniz lütfen !

    Teması itibariyle gerçekten harika bir anime fakat düşündükçe bir çok saçmalık buldum yada bulduğumu sanıyorum hatırlayaamdıgım şeylerde olabilir tabi ama aklıma takılan en büyük saçmalık;1-)Bölüm ortalarında Ölüm Defteri'nin kullanım kılavuzundan sunulan bilgi kesitlerinin %80'nin dizide uygulandığı bir yer yok sadece senaryo olsun diye verilmiş.Örneğin;Death Note 34:Bir kurbanın adını Ölüm Defterinde birden çok sayfaya yazarsanız kurban ölmekten kurtulur fakat bir sayfanın önü ve arkası tek bir sayfa olarak işlem görür örneğin kurbanın adını ön,soyadını arka sayfaya yazarsanız Ölüm Defteri görevini yapar.Death Note 33:İnsanların dünyasında 6dan fazla Ölüm Defteri olmasına rağmen sadece düşen ilk 6 Ölüm Defteri insanlar üzerinde etkilidir.7.Ölüm Defteri ilk altı defter yanana yada bir Ölüm Meleği tarafından Ölüm Melekleri diyarına götürülene kadar insanlar üzerinde etkili olamaz vs.

    Bunlar dizide uygulanan bilgiler olsaydı daha mantıklı,daha etkili olmazmıydı bu bilgiler hemen uygulandığı bölümde değil berilerden verilip laan bu nasıl olur dediğimiz bir ölüm gerçekleştiğinde önceki bölümlere dönüp kuralları tekrardan gözden geçirme çabamız olsaydı diziye daha da çok bağlamazmıydı ?

    2-)Yukarıda yazmış olduğum Death Note 34 kuralını Light gibi zeki bir peşmerge neden kendi ölümünü imkansız hale getirmek için kullanmayı akıl edemiyor ? Ölüm Meleğiyle Ölüm Defteri sahibi arasında yapılan anlaşma;Ölüm Defteri sahibinin ölüm vakti gelince deftere adını Ölüm Meleği yazar yazsın bu demek değil ki sahibi sadece Ölüm Meleğinin yazmasıyla öldürülecek Light kendi ismini birden çok sayfaya yazardı ve ölmekten kurulurdu ölme zamanı gelince de Ölüm Meleği onun adını deftere yazınca bu kurala göre o ölümden de kurtulurdu.. bunlar sadece aklıma gelen saçmalıklar özelliklede dizinin senaryosu müthiş,full zeka dizisi falan yazılarını bolca her yerde görüp izledikten sonra kendimi buna şartladığım için mi zamanında böyle bir hayal kırıklığına uğramıştım acaba.. Ama tüm bunlara filmlerde de verilen bir cevap yoksa bence bu dizinin tek güzel yanı L ve karizmasıydı başkada bi bok yoktu afedersin..


    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2005
    Erkek

    ilk başlarde çok güzelbaşlıyo death note aslında ama olay bay L le Lightin arasında sıkışıp kalınca sıkmaya başlıyo kelepçe takmalar, beraber yatıp kalkmalar vs bunlar sıkıyo bir süre sonra eğer hikayeyiikisinin arasına sıkıştırmasalar öyle harika bi konuyla daha kaliteli işlerde yapılabilirdi.

    bir diğeri bay Li fazla abartılı buluyorum yok efendim tüm dünya polis teşkilatı emrindeymişde  sandalyeye falan oturuşu sıçar gibi garip bi adam ilktanıdıgımda sevmiştim tabiulan ne karizma adam demiştim ama sonradan sarmamaya başladı.

    anime izlemek güzeldir bolca vaktin varsa one pieceide tavsiye ederim.

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Manga'sını da incelemekte fayda var.

    .
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tri
    tri's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Mart/2009
    Erkek
    Arlong bunu yazdı:
    -----------------------------

    ilk başlarde çok güzelbaşlıyo death note aslında ama olay bay L le Lightin arasında sıkışıp kalınca sıkmaya başlıyo kelepçe takmalar, beraber yatıp kalkmalar vs bunlar sıkıyo bir süre sonra eğer hikayeyiikisinin arasına sıkıştırmasalar öyle harika bi konuyla daha kaliteli işlerde yapılabilirdi.

    bir diğeri bay Li fazla abartılı buluyorum yok efendim tüm dünya polis teşkilatı emrindeymişde  sandalyeye falan oturuşu sıçar gibi garip bi adam ilktanıdıgımda sevmiştim tabiulan ne karizma adam demiştim ama sonradan sarmamaya başladı.

    anime izlemek güzeldir bolca vaktin varsa one pieceide tavsiye ederim.


    -----------------------------
    Söylediklerine kesinlikle katılıyorum, bi yerden sonra sıkmaya başlıyor dizi ilerlemiyor hatta başından bile kalktığım oldu.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    dizide "L" den başkası yalandır =))

    bir de şu ost si var; http://s1.dosya.tc/Death_Note_-_Lights_Theme.mp3.html


    herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    Ya bir Anime manyağı olarak söyleyeceğim şudur ki, anime izliyorsanız "mantık" kavramını dışarıda bırakacaksınız :) Yoksa izlediklerinizden zevk alamazsınız..

    Death Note'u da ayrıntılı izlerseniz defterle yapılabiliecek ama Raito'nun yapmadığı bir sürü şey var.. Epey oldu izleyeli şimdi hatırlamıyorum :)

    O kuralların büyük kısmı da bu esneklikleri kapatmak için konmuş zaten.. Ama ne kadar kasarlarsa kassınlar bütün açıkları kapatamıyolar sonunda böyle bişi çıkıyo :)

    Death Note en çok beğendiğim animeydi ta ki Bleach izleyene kadar... Kesinlikle tavsiye ediyorum Bleach izleyin :) İnsanı başka bi aleme götürüyor yaw :D

     


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeliDumrul
    DeliDumrul's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Death Note'da konunun ağır olması nedeniyle mantık hataları oluyordu.. Zaten izleyeni de yoran bir animeydi. Bu arada söylemeden geçemiycem, müzikleride çok güzeldi. Özellikle, Misa's Song.


    Dünya gözümde kerbeladır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Ağustos/2005
    Erkek
    konu olarak cok saglam olmasına ragmen cok karmasık yerlere sürdüler , hikaye ilerleyen bölümlerde sıkısıo o yüzden 14 e kdr izleyip bırakmstm ben..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2005
    Erkek

    Bende, Ryuk efendinin sonradan yazdigi kurallarin sahte oldugunu anlamalarini sacma buldum..

    Istedigi kadar zeki olsun, bole bisi anlanamaz di bence..

    Belki solediginin bi mantigi vardir, izleyeli cok zaman oldu.

    Genel olarak saglam animedir, ama ufak mantik hatalari da olabilior iste.


    The king is bleeding.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Evangelion. Daha iyisine henüz rastlanılmadı. (Son 4 bölümüne kadar bu neymiş ya niye bu kadar abartıldı demeniz normal. Son 4 bölüme kadar...)

     

    Edit: L sezgileri kuvvetli bir arkadaşımız :) Hatta daha ilk denemesinde Kira'nın Japonya'nın Kanto bölgesinde olduğunu tahmin etmesi... biraz kaçırıydı. Fakat genel itibariyle animelerin "master piece"lerindendir.


    .
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Aralık/2002
    Homo

    kullanılmayan kurallar : bana göre doğru bir davranış, çünkü sadece kullanılan kurallar olsaydı senaryoya sıkıştırılmış bir olay görünümü verirdi. ama bu haliyle "böyle böyle şeyler var, bu da geçen hikayelerden biri" izlenimi veriyor. ki zaman zaman shinigami dünyasından kesitler veriliyor, diğer shinigamilerden de bahsediliyor ama büyük kısmı muallakta kalıyor. bu hikayeyi daha kapsamlı hâle getiriyor.

    L  : L'in karizması ve davranışları hakkında olumsuz eleştiri yapan arkadaşların animeyi tam olarak izlemediklerini düşünüyorum. çünkü L'in hikayesi de az çok anlatılıyor. insaüstü zekaya sahip bir çocuk, ve özel yetiştiriliyor. ki ona benzer takipçileri de aynı yer tarafından L'in veliahtı oalrak yetiştrilmeye devam ediliyor.

    Yukarıda dediğim gibi, hikaye aslında çok daha kapsamlı olabilir veyıllarca sürdürülebilir. sadece L'in yetişme hikayesi ve deathnote'a kadar olanlardan yeni bir seri çıkar.

    Nitekim "L change the world" filmi, ikinci filmdeki bir olay yüzünden L'in geri kalan 20 gününü işler. (film ve anime senaryoları biraz farklı)

    Diğer shinigamilerden kaç hikaye çıkar onu hayalgücünüze bırakıyorum.

     

     alıntı:

    ----------

    Yukarıda yazmış olduğum Death Note 34 kuralını Light gibi zeki bir peşmerge neden kendi ölümünü imkansız hale getirmek için kullanmayı akıl edemiyor ?

    ----------

    o kural sadece o an ölüm için geçerli. yani ayrı sayfalara adını yazması adının tekrar yazılıp ölmesini engellemez.

     

     

    anime odaklı 2 film var, bir tane de L üzerine yoğunlaşanfilm çekilmiş.anime 37 bölüm, bunu 2 filme sığdırmak için uğraşmışlar çok belli. senaryo oldukça kısalmış ve atlamalar yapılmış. sadece filmi izleyen animeden alınacak tadı alamaz. animeyi izleyene de film garip gelir. ama animesi filmden on yüz milyon kere kaliteli =)

     

    alıntı :

     ----------

    Bende, Ryuk efendinin sonradan yazdigi kurallarin sahte oldugunu anlamalarini sacma buldum..

    Istedigi kadar zeki olsun, bole bisi anlanamaz di bence..

    -----------

    L, Kira'nın  lighto olduğundan büyük ölçüde emindi. ancak 13 gün kuralı bu varsayımı tamamen çürütüyordu. Bunun üzerine L, sahte kurallar olabilceğini düşündü. göze batan bir ihtimaldi, L'in bunu kaçırması çok saçma olurdu.

     


    ________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 2916 Toplam Mesaj: 12