Değerli Webmaster Dostlarımdan Tavsiye İstiyorum
-
Merhaba,
Önümde hergün birkaç saatini öğrenmeye ayırabileceğim uzun bir dönem var.
Vaktin en kıymetli nimet olduğuna inananlardanım.
Bu dönem içerisinde kendimi eğitime adayarak işinin ehli bir webmaster olmak istiyorum.
Html, css, php bilgim temel seviyede, mysql bilgim çok az var. Hazır içerik yönetim sistemlerini kurup temaları düzenleyerek istediğim şekile sokabiliyorum.
Kendimi görmek istediğim noktada tema kodlayabilmeyi ve biraz daha ileri gidip kendime ait içerik yönetim yönetim sistemimi kodlamak istiyorum.
Daha önce kendi çabalarımla kitap okuyarak ve yabancı forumları gezerek kendimi visual basic dilinde profesyonelleştirdim. Algoritma mantığıma da güveniyorum.
Bu hedefime ulaşabilmek için siz değerli webmaster arkadaşlarımdan kitap tavsiyeleri istiyorum. Edinmek istediğim kitaplar HTML5, CSS, JavaScript, JQuery, PHP, MySQL.
Değerli vaktini ayırıp cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür eder başarılar dilerim.
-
Okunabilecek kitaplar;
HTML5, CSS3, PHP, MySQL, JQuery için,
A'dan Z'ye PHP - Rıza ÇELİK
A'dan Z'ye CSS - Rıza ÇELİK
A'dan Z'ye Jquery - Rıza ÇELİK
SEO için
Seo hocası Kaan GÜLTEN'in Uzmanından SEO & Sorularla SEO kitabı
http://www.seohocasi.com/sorularla-seo/
morf1n tarafından 21/May/15 19:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Burada sormana bile gerek yok ki. Google 'da bir arama yaparsan zilyon tane kaynak bulursun.
İlk olarak "introducing to html5" ya da "html5 tutorials" yaz başla :D
Kaliteli kitap için de "best html5 books" şeklinde arama yap veya Amazon 'da satılan kitapların yorumlarını falan incele.
SkynetX tarafından 19/May/15 21:05 tarihinde düzenlenmiştir -
SkynetX bunu yazdı
Burada sormana bile gerek yok ki. Google 'da bir arama yaparsan zilyon tane kaynak bulursun.
Kaliteli kitap için de "best html5 books" şeklinde arama yap veya Amazon 'da satılan kitapların yorumlarını falan incele.
Bir çok yazar tarafından yazılmış yüzlerce kitap var. Hepsi de iyi kötü bir şeyler öğretiyor, basit bir aramayla istediğim kitaba ulaşabileceğimi ben de biliyorum. Direk en çok okunan kitabı almak yerine, farklı kitapları okuyup öğrenen dostlarımın değerlendirmelerini dinlemek istiyorum doğru karar vermek için.
Herkesin okuduğu kitaplar hakkında yorumunu alamayacaksak niye var ki burası. E-kitap okumayı düşünmüyorum yine de önerin için teşekkür ederim.
morf1n tarafından 19/May/15 21:33 tarihinde düzenlenmiştir -
A dan Z ye PHP, Rıza soyadı Çelik ti sanırım. Kitaba adam gibi çalışırsan üstat olursun.
-
morf1n bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
Bir çok yazar tarafından yazılmış yüzlerce kitap var. Hepsi de iyi kötü bir şeyler öğretiyor, basit bir aramayla istediğim kitaba ulaşabileceğimi ben de biliyorum. Direk en çok okunan kitabı almak yerine, farklı kitapları okuyup öğrenen dostlarımın değerlendirmelerini dinlemek istiyorum doğru karar vermek için.
Herkesin okuduğu kitaplar hakkında yorumunu alamayacaksak niye var ki burası. E-kitap okumayı düşünmüyorum yine de önerin için teşekkür ederim.
O zaman soruda okuduğunuz, tecrübe ettiğiniz kitaplardan tavsite istiyorum şeklinde sormalısınız soruyu. BU kadar ucu açık bir şekilde kitap tavsiyesi istiyorum şeklinde sorup sonra atarlanıyorsunuz.
Ki Amazon tavsiyesi vermemin sebebi de, bir kaç kitabı çat pat okumuşluğum var ve oradan alacağınız herhangi bir kitap çok yararlı olacaktır diyeydi.
Neyse kolay gelsin. Hatta mod arkadaşlardan ricam benim mesajları silmeleri bir zahmet.
SkynetX tarafından 19/May/15 21:41 tarihinde düzenlenmiştir -
Mobil programlamaya yönelmeni öneririm. Udemy de yüzlerce eğitim mevcut. Onlardan birini tercih edebilirsin. Şuan indirimde olan kurslardan 2 tanesini alabilirsin
https://www.udemy.com/ios-8-and-swift-how-to-make-a-freaking-iphone-app
https://www.udemy.com/complete-ios-developer-course/
Bu iki kurs iyi gibi görünüyor yorumlara bakıldığında.
-
ozgunlu bunu yazdı
A dan Z ye PHP, Rıza soyadı Çelik ti sanırım. Kitaba adam gibi çalışırsan üstat olursun.
Rıza ÇELİK adını duymuştum. PHP yanında CSS ve JQuery hakkında kitaplar yazmış olması da güzel. Değerlendireceğim, Teşekkür ederim.
SkynetX bunu yazdımorf1n bunu yazdıSkynetX bunu yazdıBurada sormana bile gerek yok ki. Google 'da bir arama yaparsan zilyon tane kaynak bulursun.
O zaman soruda okuduğunuz, tecrübe ettiğiniz kitaplardan tavsite istiyorum şeklinde sormalısınız soruyu. BU kadar ucu açık bir şekilde kitap tavsiyesi istiyorum şeklinde sorup sonra atarlanıyorsunuz.
Ki Amazon tavsiyesi vermemin sebebi de, bir kaç kitabı çat pat okumuşluğum var ve oradan alacağınız herhangi bir kitap çok yararlı olacaktır diyeydi.
Neyse kolay gelsin. Hatta mod arkadaşlardan ricam benim mesajları silmeleri bir zahmet.
"webmaster arkadaşlarımdan kitap tavsiyeleri istiyorum" ibaresi yeterince açık değil mi? Müritlerin hakkında fikri olmadığı kitabı "al oku" diyeceğini de düşünmüyorum.
Dalga geçer gibi yaklaştığın halde kötü bir şey söylemedim atarlanmadım da alınganlık göstermen gerekmiyordu.
Konu dağılsın istemiyorum, güzel tavsiyeler geleceğine inanıyorum.
-
... Dalga geçer gibi yaklaştığın halde ...
suç bende ki gelmiş kime ne önerisi veriyorum...
SkynetX tarafından 19/May/15 22:07 tarihinde düzenlenmiştir -
Yazilimci bunu yazdı
Mobil programlamaya yönelmeni öneririm. Udemy de yüzlerce eğitim mevcut. Onlardan birini tercih edebilirsin. Şuan indirimde olan kurslardan 2 tanesini alabilirsin
https://www.udemy.com/ios-8-and-swift-how-to-make-a-freaking-iphone-app
https://www.udemy.com/complete-ios-developer-course/
Bu iki kurs iyi gibi görünüyor yorumlara bakıldığında.
Önce iyi bir webmaster olmayı hedefliyorum. Seçtiğin yolda gerçekten iyi olduktan sonra hangi yolda olduğunun pek önemi olmadığına inanıyorum.
İngilizcem yabancı kurs alacak kadar iyi değil yine de ilgimi çekti 499$ karşılığında 21 saatimi harcayarak iOS programcısı olmak. Öncelikli hedefimi tamamladıktan yada iyi bir yol kat ettikten sonra bulabilirsem Türkçe eğitime 21 saatimi ayırabilirim.
Ufak bir araştırmayla https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/ adresinde temel düzeyde eğitim verildiğini de gördüm, aklımızda bulunsun. Teşekkür ederim.
-
499 dolar dediğin kursun bugün 10 TL ye aldım :D indirimde olduğu için önermiştim. Ama dediğinde haklısın. Seçeceğin branşta iyi olduktan sonra branşın önemi yok ;)