Değersiz Görmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Nedenini bilmediğim/hatırlamadığım bir düşüncem var. Çevremdeki insanları ,yaptıkları işleri değersiz buluyorum. Tanıdığım insanlar çevrenin etkisinde. Bir arkadaşım sırf başkalarının düşüncesi için gelecekte seçeceği mesleği değiştirebiliyor. Hastaneye gidiyorum kuru kalabalığa bakıyorum , düşünüyorum... Böyle olmamalıydı diyorum.

Sokaktaki insanlara bakıyorum, bazen bazı insanlarla konuşuyorum. Farklı bir tepki veren yok. Bir sepette bulunan aynı renkteki milyonlarca oyun topu gibi. Al birini vur bi kenara. Sonra bi tanesini daha al başka bi tarafa at.

Açıksözlü olmak gerekirse buna burdaki çoğu kişi de dahil. Anlamıyorum benim bu dünyada benimle aynı koşullarda olan birinden bi farkım yoksa yaşamamın ne anlamı var ki? Aynı koşullarda olmamasına rağmen herkes birbirine benziyor.Farzedin ki hayatım bir deney olsun ve test edilsin. Tekrar test edileceği zaman yerime başka birini koyduğunuzda sonuç değişmiyorsa benim o deneyde rolüm yok demektir!

Aslına bakarsanız bu belki de benim "insan" denilen şeye fazla değer vermemden dolayı olabilir. Belki de insanlar bu kadar değerli değildir. Belki de hepsi birbirinin aynısı olmalıdır. Gel de inan buna.

Zimbabwe
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fcuk
    Fcuk's avatar
    Erkek
    Hayat monoton, insanlar basit, özenti...

Hoop.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnTiSoZeL
    AnTiSoZeL's avatar
    Erkek

konyacity bunu yazdı:
    -----------------------------
    Hayat monoton, insanlar basit, özenti...
    -----------------------------

Basit Metin Editörünü Kullanmak Istiyorum

; ) Hayatın monoton , bakışların ön yargılı ; )

Karizmatik Metin Editörünü Kullanmak Istiyorum

Hayat işte... Kreston, ruh diye bir şeye inanıyor olursak, senin düşüncelerini ve bilgilerini, vücudunda bulundurmadığınıda varsayarsak, ruhun sadece krestonca düşüneceği için yerine birini koyup deney yabmalarını farzedemeyiz diye düşünüyorum.

"yaşamamın ne anlamı var ki?" ; ) ne bu yha ; )

birde şöyle bişi var,

ESKI BIR TAPINAK YAZITI

GÜRÜLTÜ-PATIRTININ ORTASINDA SÜKUNETLE DOLAS; SESSIZLIGIN IÇINDE HUZUR BULDUGUNU UNUTMA. BASKA TÜRLÜ DAVRANMAK AÇIKÇA GEREKMEDIKCE HERKESLE DOST OLMAYA CALIS. SANA BIR KÖTÜLÜK YAPILDIGINDA VEREBILECEGIN EN IYI KARSILIK UNUTMAK OLSUN. BAGISLA VE UNUT. AMA KIMSEYE TESLIM OLMA. IÇTEN OL; TELASSIZ KISA VE AÇIK SEÇIK KONUS. BASKALARINA DA KULAK VER. APTAL VE CAHIL OLDUKLARI ZAMAN BILE DINLE ONLARI. ÇÜNKÜ DÜNYADA HERKESIN BIR ÖYKÜSÜ VARDIR.

YALNIZ PLANLARININ DEGIL, BASARILARININ DA TADINI ÇIKARMAYA ÇALIS. ISINLE -NE KADAR KÜÇÜK OLURSA OLSUN- ILGILEN. HAYATTAKI DAYANAGIN ODUR. SEVECEGIN BIR IS SEÇERSEN YASAMINDA BIR AN BILE ÇALISMIS VE YORULMUS OLMAZSIN. ISINI ÖYLE SEVECEKSIN KI, BASARILARIN BEDENINI VE YÜREGINI GÜÇLENDIRIRKEN VERDIKLERINLE DE YEPYENI HAYATLAR BASLATMIS OLACAKSIN.

OLDUGUN GIBI GÖRÜN. SEVMEDIGIN ZAMAN SEVER GIBI YAPMA. ÇEVRENE ÖNERILERDE BULUN AMA HÜKMETME. INSANLARI YARGILARSAN ONLARI SEVMEYE ZAMANIN KALMAZ. VE UNUTMA KI, INSANLIGIN YÜZYILLARDIR ÖGRENDIKLERI, SONSUZ UZUNLUKTA BIR KUMSALDAKI TEK BIR KUM TANECIGINDEN DAHA FAZLA DEGILDIR.

ASKA BURUN KIVIRMA SAKIN; ONU KÜÇÜMSERSEN, SEN DE BESINSIZ KALIR, KÜÇÜLÜRSÜN. O YOGUN SEVGI ÇÖL ORTASINDAKI YEMYESIL BIR BAHÇE GIBIDIR. O BAHÇEYE LAYIK BIR BAHÇIVAN OLMAK IÇIN HER BITKININ SÜREKLI BAKIMA IHTIYACI OLDUGUNU UNUTMA.

KAYBETMEYI AHLAKSIZ BIR KAZANCA TERCIH ET. ILKININ ACISI BIR AN, ÖTEKININ VICDAN AZABI BIR ÖMÜR BOYU SÜRER. BAZI IDEALLER O KADAR DEGERLIDIR KI, O YOLDA MAGLUP OLMAN BILE ZAFER SAYILIR. BU DÜNYADA BIRAKACAGIN EN BÜYÜK MIRAS ONUR VE DÜRÜSTLÜKTÜR.

YILLARIN RÜZGAR GIBI GEÇMESINE ÖFKELENME; GENÇLIGE YAKISAN TUTKULARI GÜLÜMSEYEREK TESLIM ET GEÇMISE. YAPAMAYACAKLARININ YAPABILECEKLERINI ENGELLEMESINE IZIN VERME.

RÜZGARIN YÖNÜNÜ DEGISTIREMEDIGIN ZAMAN, YELKENLERINI RÜZGARA GÖRE AYARLA; INSANLARA GÖRE DEGIL. ÇÜNKÜ DÜNYA ALEM IÇIN ÖNEMLI OLAN KARSILASTIGIN FIRTINALAR DEGIL, GEMIYI LIMANA GETIRIP GETIREMEDIGINDIR. ARASIRA ISYANA YÖNELECEK GIBI OLSAN DA HATIRLA KI, KAINATI YARGILAMAK IMKANSIZDIR. ONUN IÇIN, KAVGALARINI SÜRDÜRÜRKEN BILE KENDI KENDINLE BARIS IÇINDE OL.

HATIRLAR MISIN DOGDUGUN ZAMANLARI? SEN AGLARKEN HERKES SEVINÇLE GÜLÜSÜYORDU. ÖYLE BIR ÖMÜR YASA KI, ÖLDÜGÜN ZAMAN HERKES AGLASIN, SEN MUTLULUKLA GÜLÜMSE. SABIRLI OL, SEVECEN OL, ERDEMLI OL. ÖNÜNDE SONUNDA BÜTÜN SERVETIN KENDINSIN, SENSIN. KENDILIGINDEN VE ÖZ BENLIGINLE GÖRMEYE ÇALIS KI, BÜTÜN PISLIGINE VE KALLESLIGINE RAGMEN DÜNYA YINE DE INSANOGLUNUN BIRICIK GÜZEL MEKANIDIR.

XENTIUS, MÖ IX YY

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarantula
    Tarantula's avatar
    Erkek
    seni anlıyorum hoca. pm attım.

Olmayacak şeyler tasarlıyorum, işim bu..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    bu ülkede insan kendi hayat tarzını bulamıyorki en güzel geclik yıllarımız öss veriyoruz geriside malum yaşama sevincin elindne alınmış gibi sanki fabrika raylarında ilerleyen bir mal  gibi diğer lerinin gectiği işlemlerden gecmeyi bekliyorsun

onekine?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    turuncu
    turuncu's avatar
    Erkek
    antisözel yazı çok güzeldi saol
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaKoRa
    SaKoRa's avatar
    Erkek
    Kreston söylediklerinde gerçekten haklılık payı %100 bende buna benzer bir konu açmıştım "Nedir bu insan" diye ama saolsunlar silmişler.Hergün bi diğer günün kopyası gibi , insanlar desen zaten robot olmuşlar.

Kendinin tutulmuş olduğu aynı hastalığa tutulmuş başka bir hastayı iyileştirmeye uğraşan doktor..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nakamura2
    nakamura2's avatar
    Erkek

Haklısın Kreston ama %100 aynı değiliz ufacık farklar var ve o ufak farklar yön veriyo hayatımıza bence...%1 lik bir fark en fazla ama o kadar yakın ki dıştan o küçük farklar anlaşılmıo bence..

Memento Mori...Blossom Geri Döndün:C Mitozla çoğalan milletleri sevmiyorum:|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Yok fark mark... Küçücük farklara sahip olduğumuzu düşünerek kendimizi avutuyoruz bence. Bu dünyada farklı olan, farkını koyan insanlar var. Hepsinin isimlerini biliriz ama bizim isimlerimizi kimse bilmez.

Zimbabwe
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PIROMANTANRI
    PIROMANTANRI's avatar
    Erkek

farklılıkları da dış görünüş belirlememeli yoksa çeşitli zibidiler çıkıyor.

farklılıklar fikirlerde yaratılmalı...

Birgün yapacak fen şu siyah toprağı altın/Her şey olacak kudret-i irfan ile...inandım.(Tevfik Fikret/Haluk"un Amentüsü)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    şu an ki gençlik değeri dışa vurmakta (benim ne kadar değerli olduğumu bilsinler misali) oysa asıl değer içte olması gerekir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
Toplam Hit: 3614 Toplam Mesaj: 22