Değişik Bir Saldırı Tekniği
-
durduk yere aklıma bir saldırı yöntemi geldi
farzedin ki benim 300 tane e-mail hesabım var ve bu 300 email de de 100 er mb lık herhangi bir dosya var 300x100=30 gb ben bu 300 emaili aynı anda karşı sunucuda ki mail adresine yolladığımda bir seferde 30 gblık veri karşı tarafa gitmez mi ? eğer 30 gb lık veri karşı tarafa giderse o sunucunun bağlantısı zayıflamaz mı ?
bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz mantık lı mı sizce ?
-
böyle birşeymi :D
-
tam olarak değil aslında amaç karşı sunucuya çok yüksek miktarda veri yollayıp trafiği tıkamak
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------tam olarak değil aslında amaç karşı sunucuya çok yüksek miktarda veri yollayıp trafiği tıkamak
-----------------------------bende düşünmüştüm bi ara facebook a resim yüklemek için
mantıklıda sağlam bir ordun olması lazım yine
-
şimdi aklıma takılan bir nokta da şu diyelim karşı sunucudaki mail adresinde 250 mb lık bir limit var biz yolluyoruz 30 gb limiti aşınca da tabiki gitmeyecek mail merak ettiğim o mail yine de o sunucuya ulaşır mı ?
-
Birgün toplanıp yapalım :D
-
ehm, sacma bir soru. 25mb den büyük attachment gönderiliyormu yaw? gönderen kisi yapabiliyor diyelim, gönderilen servis direk block etmezmi?
-
MuRaT55 bunu yazdı:
-----------------------------ehm, sacma bir soru. 25mb den büyük attachment gönderiliyormu yaw? gönderen kisi yapabiliyor diyelim, gönderilen servis direk block etmezmi?
-----------------------------Bence limiti önemli değil, sonuçta aynı hızda upload edilecek. Hiç durmadan 25mb lık veri gönderirsede aynı olur diye düşünüyorum. Kaç kişi ne kadar etki yapar bilemem :D
-
hocam rakamların çok bi önemi yok 25x1200 yapılır yine aynı hesaba gelir. ki daha fazla gerekmesi muhtemel. ayrıca alan sunucuda bant genişliği sınırlıysa yine bi boka yaramaz. denemek lazım.
-
RhiFaT bunu yazdı:
-----------------------------durduk yere aklıma bir saldırı yöntemi geldi
farzedin ki benim 300 tane e-mail hesabım var ve bu 300 email de de 100 er mb lık herhangi bir dosya var 300x100=30 gb ben bu 300 emaili aynı anda karşı sunucuda ki mail adresine yolladığımda bir seferde 30 gblık veri karşı tarafa gitmez mi ? eğer 30 gb lık veri karşı tarafa giderse o sunucunun bağlantısı zayıflamaz mı ?
bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz mantık lı mı sizce ?
-----------------------------
Sunucuya gidiyor? Zaten 300 kişi 30gb dosya gönderiyosa bunu sadece tek sende yapmıyosun. Binlerce kişi dakikada mail adreslerinden kaç ek dosya gönderiyodur.free bi mail servisiyse tabi hotmail vs.
-
300 mail senin bilgisayardan mi cikacak?
botnet mail gibi bisi oldu senin dedigin =)