folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Dejavü Olayi Yasamak ?

Dejavü Olayi Yasamak ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    grey-cells
    grey-cells's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Dişi

BAAL bunu yazdı:
    -----------------------------
    dejavu söyleydi yanlıs hatırlamıyosam gördugumuz herhangi bir seyi objeyi anı vs vs algılıyan beynimizin lobları arasında bir anlık uyusmazlık hatasını beynimiz telafi etmek için bunu bir kere daha beynimizde algılamayı ve anlamayı saglayan bölgeye ilettigi vakit dejavu meydana cereyan eder diye biliyorsum kulliyen yalan dolanda olabilir.emin degilim

buna biayen hemn yapştıraym

deja vu"yla ilişkili ilk kuram sol ve sağ gözden beyne giden sinirsel iletimdeki milisaniyelik farklara gönderme yapıyor.
    dış dünyadan yansıyan ışık -görüntü- kornea ve lensten geçip retinaya düşüyor. her iki gözümüz arasındaki mesafeyi düşünecek olursak,
    sağ gözümüze düşen görüntüyle sol gözümüze düşen görüntü az da olsa birbirinden farklılık gödteriyor.
    her iki gözümüzn farklı kayıt yapıyor oluşu, derinlik algımızn en önemli ipuçlarından birini oluşturuyor.
    aynı sahneye dair retinamıza düşen bu iki girdi eş zamanlı olarak beyne iletilip orada birleştirilerek üç boyutlu algı yaratılıyor.
    şöyle ki, odaklandığımz noktanın beyinde tek görüntüsü oluşuyorken, diğer noktaların tümünn beyindeki görüntüleri çift oluyor.
    bu çiftlerin birb irlerine göre beyin temsillerindeki uzaklık hesaplarındansa, aralarındaki üç boyutlu mesafe bilgisi çıkarsanıyor.
    işte, bu süreçte aynı ana dair sağ gözün görüntüsüyle sol gözinki her zamn beyne aynı anda gönderilemeyebiliyor.
    aynı sahnenn farklı gözlerden iletilen görüntüleri milisaniyelik aralıklarla beyne ulaşabiliyor.
    kimi kuramlarca bu durumda görülen bir sahne, tekrardan görülmüş gibi algılanıyor.
    milisaniyelik bu fizyolojik gecikmenn, kişide psikolojk olarak deja vu hissine yol açıyor olabiliceğine inanılıyor.
    ancak gözlerinden birini kaybetmiş hastalrın da deja vu görüyor olması bu kurama gölge düşürüyor.

aralık 2007 bilm ve teknik

önceki postumn aynsı tahmn ettm böle bişi olucanı .l

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sebastian
    sebastian's avatar
    Erkek
    YA BUNLAR SADECE TEORİ VE BENCE YALANNN.. DEJAVUDA GEÇMİŞİ GÖRMEK YOKKİ GEÇMİŞ RÜYADAN İBARETTİR BENCE.. DEJAVUUDA GELECĞİNİ GÖRÜOSNN.. O GÖZLERİMİZİN GÖRMEDĞİ ŞYEİİ.. BIRAKIN BU YANSIMA AYAKALRINI
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek
    Çok kere yaşadım bu olayı.Daha önce rüyalarımda gördüğüm olayları canlı canlı yaşadığımda dejavu olduğumu anlıyorum :D bunun tek mantıklı açıklaması beynin önceden yaşadığımız olaylara göre geleceğimizi yorumluyo olabilmesi düşüncesidir :)

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    POLECAT
    POLECAT's avatar
    Erkek

en cok merak ettiğim konulardan birdir bu dejavu banada cok sık oluyo. insan bi anlık kendi kendine lan ben bunu görmüştüm daha önce dio ama ne zmn gördüğünü bilmio. zaman kavramının olmaması bilim adamlarını haklı cıkarıyo bence ama gördüğüm şeyler cok sıradan şeyler.

"" Cümleler Doğrudur Sen Doğru İsen, Doğruluk Bulunmaz Sen Eğri İsen. P.S
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bazen banada oluyo...

Yaptığım bi olayı ben bunu daha öncede aynı şekilde yaşamıştım yada ben bu olayı görmüştüm şeklinde...Örn: Arkadaşlarla gezerken çocuk düşüy ve dizi feci bi şekilde kanıyo... Ben daha kanamaya başlarken yada başlamadan hemen önce sanki o olayı daha önce görmüş gibi oluyom içimden şimdi dizi kanıyacak vs. vs. öyle olaylar olduğu zaman kendime bi siktir çekiyom kendime geliyom:D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    yaralandıgımda ve ilk defa aşık oldugumda olmuştu =) Deja vu ölüme randevu demekmiş

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    geniuss
    geniuss's avatar
    Erkek

Dj_Lethal bunu yazdı:
    Laura Day isimli bir yazarin "Icimizdeki Guc" isimli bir kitabini okudum. Dhata dogrusu bir ders kitabi gibi biseydi... Kitabin girisinde, "bu kitap bittiginde 6. hissinizi bilincli bir sekilde kullanabileceksiniz, garanti veriyorum" yaziyodu... iste bu kitabi okurken bazi testler veriyor size, onlari uyguluyosunuz, bu testlerden birinde kitap size "DeJaVu" olayini birebir yasatiyor.. ben de garanti ediyorum. okuyan arkadaslar bilir.. ama kitabin sonunu getirmek nasip olmadi.. daha yarisina gelmeden kayboldu..

o bahsetigin kitabin e-kitap  halinde olani varmi ? 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    geniuss bunu yazdı:

Dj_Lethal bunu yazdı:
    Laura Day isimli bir yazarin "Icimizdeki Guc" isimli bir kitabini okudum. Dhata dogrusu bir ders kitabi gibi biseydi... Kitabin girisinde, "bu kitap bittiginde 6. hissinizi bilincli bir sekilde kullanabileceksiniz, garanti veriyorum" yaziyodu... iste bu kitabi okurken bazi testler veriyor size, onlari uyguluyosunuz, bu testlerden birinde kitap size "DeJaVu" olayini birebir yasatiyor.. ben de garanti ediyorum. okuyan arkadaslar bilir.. ama kitabin sonunu getirmek nasip olmadi.. daha yarisina gelmeden kayboldu..

o bahsetigin kitabin e-kitap  halinde olani varmi ? 

Hji mutlaka verdir, hatta birsitede gordum daha once sanirim. ama paraliydi....

Edit: Haji buraya bir bak, : http://www.e-kitapara.com/laura-day-icimizdeki-guc.html

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtmad
    tbtmad's avatar
    Erkek

bana çok oluyor.Mesela bişi yapıyorum ben bunu daha önceden yaşadoım diyorum

2 3 sn bişi. 

Kod yazmakla adam olunmaz:D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Erkek
    bilinçaltınla alakalı bişi..

reenkarnasyon a bağlayan düşünce kanseri insanlarda yok değil..

bende aynı olaylar sürekli tekrar ediyor

ama ben dengesiz olduğumu düşünüorum çok gariptirki :)
Toplam Hit: 4880 Toplam Mesaj: 36