Dell Inspirion 7559 B70F161C Gaming Notebook Alınır Mı?
-
Herkese merhaba.
Bir süredir CAD programları, photoshop, illustrator ve bazı 3D modelleme programlarında sorun çıkarmayan, ara sıra da oyun oynayabileceğim bir notebook bakıyorum. Fiyatların yükselmesinden beri gtx 970m kartlı cihazların ucuzlamasını bekledim ama artık gtx 960m'ede razıyım :D Bütçem 3500-4000 arası ve bulabildiğim uygun bilgisayarlardan biri de Dell Inspiron 15 7559 B70F161C . Bilgisayarın fiyatı sanalmarketim.com'da yaklaşık 3600TL ve donanım özellikleri şu şekilde:
Yongaseti : Intel HM170
İşlemci : Intel® Core™ i7-6700HQ 2.6GHz İşlemci (6MB Önbellek, TurboBoost 3.50GHz'e kadar, Intel® HD Graphics 530 ile)
Bellek : 16GB (8GBx2) DDR3L 1600MHz (Maksimum 16GB, Dual Channel DDR3L - 1600Mhz - 2 DIMM)
Sabit Disk Kapasitesi : 120GB M.2 SSD + 1TB SATA 5400Rpm Hybrid + 8GB Flash Önbellek
Ekran Kartı Kapasitesi : NVIDIA® GeForce® GTX960M 4GB GDDR5 128Bit
Ekran Boyutu : 15.6" Full HD (1920x1080) Çözünürlükte, parlama önceliyici özellikli LED Arkadan Aydınlatmalı IPS Ekran
Optik Sürücü : Yok
Ağ / Ethernet : Gigabit Ethernet
Kablosuz Bağlantı : 1x1 802.11ac + Bluetooth 4.0, Intel 3165 Çift Bant 2,4&5 GHz
Bluetooth : Var
Ses ve Hoparlörler : (2) adet ayarlanmış hoparlör ve subwoofer (Waves MaxxAudio® Pro ile)
(1) kombo kulaklık / mikrofon jakı
Dahili Kamera : Çift Dijital Mikrofon Dizisine Sahip Tümleşik Geniş Ekran HD (720p) Web Kamerası
USB : 3x USB 3.0
Adaptör : 130 Watt AC Adaptörü
Pil : 74 WHr, 6 Hücreli Pil
HDMI : HDMI v1.4a (4K Ekran desteği ile)
Kart Okuyucu : 2'si 1 arada SD(UHS50)/MMC
Boyutlar : 383 x 265 x 25,3 mm
Ağırlık : 2.57 KgI/O Bağlantı Noktaları :
HDMI v1.4a (4K Ekran desteği ile), (3) USB 3.0 (1 adedi PowerShare özellikli)
Kensington kilit yuvası, 2'si 1 arada SD(UHS50)/MMC, RJ-45, Kulaklık.İncelemelerde gördüğüm kadarıyla cihazın eksileri plastik kasa olması ve klavye kısmının normalden biraz esnek olması. Artıları ise soğutma sistemi, tek vida sökerek erişilebilen iç aksam, eşdeğerlerine göre uzun batarya performansı, ve mütevazi tasarımı.
Bu fiyata skylake işlemci + 16gb ram + 120gb ssd nin bir arada olması zaten bu bilgisayarı seçmemin sebebi fakat kasa kalitesinden ve sağlamlığından yana şüphelerim var. Sizce bu fiyat için göze alınabilir bir kusur mu? 3500-4000 TL arasında önerebileceğiniz başka modeller var mıdır? Eğer almamı önerirseniz ssd'siz versiyonunu alıp ssd'yi ayrı temin edip takmam dahamı hesaplı olur? Şimdiden teşekkürler :D
-
-
DevilKingtr bunu yazdı
Bu ürünede denk geldim fakat fiyat farkından dolayı rog'dan vazgeçmek mantıklı mı emin değilim. Tabi birde ssd farkı ve ekran kartlarındaki 2gb-4gb bellek farkı var. Dell hiç kullanmadığım bir marka, köklü bir firma olduğunu biliyorum, teknik servis açısından da iyi olduklarını okudum fakat yine de şüphelerim var dediğim gibi. Siz cihazlardaki farklara rağmen asusu tercih ediyorsunuz sanırım.
-
Rog'da ki metal kasayıda es geçmemek lazım tabi. Bu yüzden bu ikisi Tam bir ikilemde bırakıyor insanı :D
-
Hocam Dell iyidir üzmez al.Garanti konusunda ise iyi olduğunu söylemişti bir firma.Hem daha zarif,gaming notebooklar genelde eşşek ölüsü olurlar bunuda bir düşün.
-
hocam kasa çözüm yok plastık ben almazdım ekran kartı ssd tam bir ikilem ama yıllar geçince benim gibi keşke kasası malzeme kalitesi iyi olsaydım durumu yaşarsın dell servise yolladım hiçbirşey yok dediler hoparlör bozuktu ama sonradan yaptılar hdd değiştirdiler istemeden
-
baba3232 bunu yazdı
Hocam Dell iyidir üzmez al.Garanti konusunda ise iyi olduğunu söylemişti bir firma.Hem daha zarif,gaming notebooklar genelde eşşek ölüsü olurlar bunuda bir düşün.
Tam istediğim gibi abartılı olmayan bir tasarımı var ama ilerde plastik malzemeden ötürü sıkıntı yaşamakta istemem açıkçası. Teşekkür ederim.
-
ilhan3335 bunu yazdıbaba3232 bunu yazdı
Tam istediğim gibi abartılı olmayan bir tasarımı var ama ilerde plastik malzemeden ötürü sıkıntı yaşamakta istemem açıkçası. Teşekkür ederim.
Rica ederim hocam ne demek,ha şunuda unutma her notebookta bir eksi/artı yön var;biri der şu iyi ama bu kötü,diğeri der şu kötü ama bu iyi o yüzden kafana takma ufak tefek şeyleri.Dört dörtlük varmı dersen 10-15bin bütçen varsa var :)
Kasa konusunda ise plastik var plastik var! ,üretimden üretime kalite değişiyor ama Asus'un sarf malzeme konusunda çok iyi olduğunuda kabul etmek gerek...
-
TOMBLACK bunu yazdı
hocam kasa çözüm yok plastık ben almazdım ekran kartı ssd tam bir ikilem ama yıllar geçince benim gibi keşke kasası malzeme kalitesi iyi olsaydım durumu yaşarsın dell servise yolladım hiçbirşey yok dediler hoparlör bozuktu ama sonradan yaptılar hdd değiştirdiler istemeden
Kesinlikle katılıyorum fakat internette bulabildiğim modellerde bu donanıma sahip kaliteli kasalar fiyatları karşılayamayacağım derecede yüksek ve değmeyeceğini düşünüyorum. Mesela DevilKingtr'nin bahsettiği asus rog-gl552vw-dh71'yi örnek verirsek nispeten düşük bir donanım ve daha kaliteli bir kasa için de 400 lira fark ödemek pek istemiyorum açıkçası. Ben elektronik cihazlarımı çok temiz ve düzenli kullanırım asıl korkum elimden gelmeyen bir sebeple bir arızanın oluşması.
-
ilhan3335 bunu yazdıTOMBLACK bunu yazdı
Kesinlikle katılıyorum fakat internette bulabildiğim modellerde bu donanıma sahip kaliteli kasalar fiyatları karşılayamayacağım derecede yüksek ve değmeyeceğini düşünüyorum. Mesela DevilKingtr'nin bahsettiği asus rog-gl552vw-dh71'yi örnek verirsek nispeten düşük bir donanım ve daha kaliteli bir kasa için de 400 lira fark ödemek pek istemiyorum açıkçası. Ben elektronik cihazlarımı çok temiz ve düzenli kullanırım asıl korkum elimden gelmeyen bir sebeple bir arızanın oluşması.
hocam pişman olmazsın dell al geç 2 senedir sorunsuz çalışıyor samsung açmak için 1 saat uğraştim ama dell 4 vida açınca karşımdaydı herşey dediğin gibi bende baktım matıklı gelmeye başladı senin açından bakınca ben donanım pek önemli olmadığı için
-
TOMBLACK bunu yazdıilhan3335 bunu yazdıTOMBLACK bunu yazdı
hocam pişman olmazsın dell al geç 2 senedir sorunsuz çalışıyor samsung açmak için 1 saat uğraştim ama dell 4 vida açınca karşımdaydı herşey dediğin gibi bende baktım matıklı gelmeye başladı senin açından bakınca ben donanım pek önemli olmadığı için
Almadan önce yakınlarda bi yerde bulursam malzeme ve kullanışlılık açısından bizzat incelemeye çalışacağım cihazı. Eğer bulamazsam da alacağım büyük ihtimal. Yorumlarınız için teşekkürler
dell gaming 7559 b70f161c dell 15 7559 gaming notebook dell inspiron 15 7559 b70f161c alınır mı dell laptop