Dell-MSI-Asus Karşılaştırma
-
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Ben seneye üniversiteye başlayacağim inşallah kısmetse.
Kendime bilgisayar almayı düşünüyrum.Şöyle sağlam oyun kalitesi yüksek[artık üniversitedeyken bari kaliteli bir aletle oynayalım] bir bilgisayar taraması yaptıktan sonra üç tane alet arasında kaldım.Bana yardımcı olabilecek olan var mı ?
Aletleri kullanmış olan veya bilgisayardan üst düzey anlayan bir mürid kardeşim varsa ayrıntılı olarak yardıma ihtiyacım var.
Her yönden.Tam Markalar
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6dnRoD0AFJY
Dell Alienware M18X
MSI GT680R-060TR
http://www.youtube.com/watch?v=4uacv-r2Jjc&feature=related
Asus VX7 Lamborghini
-
Bilgisayarı ne için seçtiğinizi söylerseniz ve fiyat limitinizi verirseniz size uygun modeller önerebiliriz.
Şahsen seçtiğiniz ASUS modelinin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
-
Para limiti şimdilik yok.
Asus için haklı olabilirsin.Fakat estetik olarak hoşuma gitti onun için. :)
-
Seçilen ÖzelliklerÖzelleştir
- 15 Aralık > 01 Aralık 2012 tarihlerinde stoktan teslimat !..
- Intel® Core™ i7-3920XM 4-Cores; 8MB L3; 2.90GHz > 3.80GHz; 1600 MHz; 55W; 22nm
- Intel® HM77 Chipset
- Var ! Intel Smart Response Teknolojisi desteği içerir.
- SLI®; 2 x 4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX 680M 256-Bit DX11
- 17.3" Full HD ( 1920 x 1080 ) Mat LED Ekran
- 30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi (0 TL)
- 32GB (4x8GB) DDR3 1600MHz CL9 SODIMM Corsair Vengeance
- 120GB Kingston HyperX 6GB/sn ( Okuma : 555 MB/s - Yazma : 510 MB/s )
- 240GB Corsair Force 3 GT 6GB/sn ( Okuma : 555 MB/s - Yazma : 525 MB/s )
- RAID 1 ( Max. Güvenlik - 2 Sabit Disk gereklidir !.. )
- 6x Blu-Ray WRITER & 8x DVD+-RW WRITER; Tray Load; SATA
- Türkçe Klavye (TR)
- Windows 7 Ultimate 64-Bit (Türkçe)
- Avira Internet Security 3 Aylık Lisans (Ücretsiz)
- 2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
- 2.0 MP Kamera
- Parmak İzi Okuyucusu
- Internal Bluetooth™ v3.0
- Notebook Sırt Çantası
- Thermaltake Theron Gaming Mouse 5600 DPI Lazer (MO-TRN006DT)
- Thermaltake White-Ra Special Tactics Speed Edition Siyah Oyun Mouse Padi (EMP0008SMS)
- MONSTER® LCD Ekran Temizleme Spreyi 200 ML
- Şifreli Notebook Kilidi
- Thermaltake Massive23 GT 17" 10"~17" 20cm Kırmızı Ledli Fanlı (CL-N0019)
- Araç Şarj Dönüştürücü ( CAR INVERTER )
- HDMI 10m Görüntü Kablosu
Toplam Fiyat :12.158,27 TL + KDVSatış Fiyatı :14.346,76 TL KDV Dahil -
Vatan Bilgisayar'daki ürünü tavsiye edebilirim. Ancak paket içeriği yalnızca Notebook'tan ibaret sanırım.
Ya da şuradan istediğinizi seçebilirsiniz. Buradaki paket içeriği değişebiliyor, gerekli bilgileri özellikler kısmından görebilirsiniz.
http://www.istanbulbilisim.com.tr/?act=StoreFront&type=search
Ancak şunu belirteyim, İstanbul Bilişim Amerika'dan doğrudan getiriyor, dolayısıyla orjinal işletim sistemi İngilizce olarak geliyor ancak onlar Türkçeleştirme yapıyor. Bu nedenle F9 formatı çalışmıyor. Tabi ileriki zamanlarda 70 TL karşılığında HDD recovery kısmını güncelleştirme yaptırabilirsiniz. Ancak daha yeni ürün olduğu için şu an recovery güncelleştirmesi bu model için geçerli değilmiş. Ben ürün aldığım için biliyorum :)
Merak ettiğiniz bir husus var ise yardımcı olmaya çalışırm.
RaNGeR tarafından 12/Eki/12 23:36 tarihinde düzenlenmiştir -
Teşekkür ediyorum RaNGeR hocam verdiğin tavsiyeler için.
Şimdilik biraz askıda kalsın yine up ederiz.Aklıma takılan birşey olursa.
-
@RaNGeR hocam aklıma birşey takıldı.
Bu Alienware ın sıfırını bulabilir miyim peki Türkiye de illa dışardan mı glmek zorunda?
-
LethaLImpacT bunu yazdı
@RaNGeR hocam aklıma birşey takıldı.
Bu Alienware ın sıfırını bulabilir miyim peki Türkiye de illa dışardan mı glmek zorunda?
O konuda bir bilgim yok ne yazık ki. Alienware markalı bir ürünü almayı dahi düşünmedim şimdiye kadar, o yüzden piyasasını bilemiyorum.
Bilen arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
edit: Önceki mesajımda verdiğim İstanbul Bilişim sayfasında G75VW araması yaparsanız işinize yarayacak ürünler göreceksiniz. Daha önce kontrol etmemişim, kusura bakmayın.
RaNGeR tarafından 17/Eki/12 19:06 tarihinde düzenlenmiştir -
ne kusuru hocam.
ben merak ettim alienware iyi marka şimdi hakkını yememek gerekiyor.eğer onun burada m18x m17x veya m11x modellerinin sıfırını bulamazsam ikinci el almayacağım.
almazsam da sıfır MSI lara yönelicem gibi duruyor.
-
Ben şahsen dizüstü bilgisayarı, Türkiye içerisindeki servis ağının ne durumda olduğunu kontrol ederek seçerim. Bilgisayar konusunda biraz bahtsızımdır, o nedenle servisler ile içli dışlı oluyorum biraz :)
Dediğiniz markaların Türkiye içerisinde servis ağı olup olmadığını, varsa da prosedürlerini bilmediğim için bir bilgi veremiyorum. Size de farklı bir marka alacaksanız, servis ağlarını ve koşullarını kontrol etminizi önerebilirim.
-
Halen kalın ve ortalı yazıyorsun hacı amacın ne?