Delphi Hakkında Tavsiyelerinizi Bekliyorum...
-
Arkadaşlar ben bi süre VB kastım sonra tıkandım yani gelebileceğim yere geldim,blok tatilinde delphi kasmayı düşünüyorm tavsiye edrmisiniz delphiyi beni ençok düşündüren de piyasada yeterince kaynak ve örnek program var mı?çünkü vb ile ilgili beginnera hitap eden pek kaynak yoktu.Ne dersiniz delphiyi öğrenebilirmiyim.Bi de başlangıç için hangi kitabı öneririsiniz tavsiyleri bekliyorum...
-
hobi amaçlımı iş amaçlımı öğrenmek istiyorsun hoca ?
-
hobi amaçlı istiyorm.zaten dersler yoğun.dediğim gibi 15 günlük tatilde yoğun çalışma sonra dersler başlayınca hafifler.ama gördüğüm kadarıyla basic bilmem sayesinde çok zorlanmayacağımı düşünüyorum...Başlangıç olarak hangi kitabı alayım?
-
hoca bana soracak olursan önce pascala başla. pascal ile ilgili bilgin varsa delphiye geçebilirsin. pascal ile ilgili bilgin yoksa direk delphiye geçersen senin için zor olur.
-
merak ettim hocam vb ile yapamadığın delphiden yapmayı planladığın şey nedir?
-
C# denemeye ne dersin ?
Delphi kasacaksan,internette sinirsiz kaynak var ,forumsearch.asp yi kullanarak daha once verilen delphi ebooklarina goz at,faydali seyler bulabilirsin sitede...Ayrica dogru sekilde sordugun zaman yeterince yardimda alabilirsin buradan...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------C# denemeye ne dersin ?
Delphi kasacaksan,internette sinirsiz kaynak var ,forumsearch.asp yi kullanarak daha once verilen delphi ebooklarina goz at,faydali seyler bulabilirsin sitede...Ayrica dogru sekilde sordugun zaman yeterince yardimda alabilirsin buradan...
-----------------------------abi c++ ile C# arasında tam olarak ne fark var.ben c++ başlamıştım hesap makinesi döngüler falan bişeyler öğrendim ama sonra tıkandım.C# nasıl öğrenmek kullanmak pratiklik acısından tavsiye edermisin?
-
C++ ile C# arasinda fark cok hoca,hoca C++ ta cok gecerlidir piyasada ama daha bi yenilikciolacam,is bulmada sikinti cekmeyeyim falan dersen fazla dusunmeden C# a gec.Zaten C++ syntaxina hakimsen C# kodlaman zor olmayacak, .NET meselesini iyi kap...Hatta sadece .NET in ne oldugunu anlatan kitaplar var onlardan edinip .NET i anla,C# in gucu .NET e dayali birazda...
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------C++ ile C# arasinda fark cok hoca,hoca C++ ta cok gecerlidir piyasada ama daha bi yenilikciolacam,is bulmada sikinti cekmeyeyim falan dersen fazla dusunmeden C# a gec.Zaten C++ syntaxina hakimsen C# kodlaman zor olmayacak, .NET meselesini iyi kap...Hatta sadece .NET in ne oldugunu anlatan kitaplar var onlardan edinip .NET i anla,C# in gucu .NET e dayali birazda...
-----------------------------abi delphiyi siliyorum artık :D .net dünyasına geçiyorum c# ilemi başlayım bende ?
-
2 tane kısa acıklama yazıcam
- delphi c++ yada c# gibi sağlam dildir ve şuanda en gözde dillerden biridir hgem hobi hemde iş acısından heleki iş acısından delphi sayesinde işsiz kalmasın bir şirkete stok programı bile yapsan delphi sana dünyaları kazandırır ;)
proratı bilimisin proratı herkes c++ yada c diye bilirler atmacayı tanırım kankamdır ve o kendisi söyledi prorat babalar gibi delphide yazılmıştır
buradan düşün ama secim senindir kardeş.
-
@neoturk
hocam sen cidden 1999 yıllardaki neoturk müsün? networkcu :|
eğer öyle ise pm leşelim mutlaka (: