folder Tahribat.com Forumları
linefolder Delphi - Pascal
linefolder Delphi Uygulamaları Virüslü Görünüyor?

Delphi Uygulamaları Virüslü Görünüyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    DrKill bunu yazdı

delphi ile yazılmış birçok virüs bulunmakta. Özellikle zamanında açık bir çok virüs koduda bulunduğu için, yazmasıda kolay olduğu içinde delphi yi çok tercih ediyordu millet. E tabi native olması cabası. Sonrasında bu hallere kadar düştüyse zaten iyice bitmiş. Aslında Delphi'nin syntax'ı felan çok iyidi. Native olması cabasıydı ama amkmunun microsoft'u bitirdi delphi yi. Delphi projesinin başındaki adamı satın aldı(http://en.wikipedia.org/wiki/Anders_Hejlsberg) C#'ı ürettirdi. Borland firmasınada bir kaç şey daha yapmıştı. Şu an sanırım embarcadero diye bir firmanın elinde. Ama eski şahşahlı dönemine asla dönemeyecek sanırım.

Delphi 7...... Ne IDE 'idi be. Sürükle bırak mantığının babası VCL componentleri.

Hala kullanıyorum hocam ve hala visual studiodan sonraki en iyi şey embercadero rad studio.

embercadero rad studio nun son sürünümünün cracklisi varmı. Ücretlimi kullanıyorsun?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Hala delphi 7 :)

yok başka derleyicilerle uygulama oluşturuyorum. hiçbir sıkıntı yok sadece delphide bu problem var...

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

öyle bi' olay hatırlıyorum. sanırım delphi'nin bi dosyasında virüs vardı ve oluşturulan her programa virüs bulaşıyordu. başka bir setup ile denersen sorunun çözülebilir. götümden atıyor da olabilirim tee kaç sene önceydi..

=)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Guru_Meditation
    Guru_Meditation's avatar
    Erkek

Doğru hatırlıyorsun anarsitherif. Bilgisayara giren bir virüs Delphi'nin Unit'lerini değiştirerek, derlenen her programa kendi kodunu enjekte ediyordu. Arkadaşın problemi büyük ihtimalle bu sebeple.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    Guru_Meditation bunu yazdı

Doğru hatırlıyorsun anarsitherif. Bilgisayara giren bir virüs Delphi'nin Unit'lerini değiştirerek, derlenen her programa kendi kodunu enjekte ediyordu. Arkadaşın problemi büyük ihtimalle bu sebeple.

problem ondan kaynaklanmıyordu. delphi7 de boş bir dosyayı bile derle sonucu görürsün...

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
Toplam Hit: 5060 Toplam Mesaj: 16