Delphi XML Parse Sorunsalı ( Yardım)
-
Yeni konu açmak istemediğim için buradan devam edeyim son bir sorum olacak şimdi Holy ustanın verdiği kodlar ile olayı çözdüm istediğim veriyi çekebiliyorum sadece biri hariç
<author><name>cemiyetmikrobu</name></authot> burada ismi çekemiyorum bunun nedeni nedir ?
<entry> <id>tag:twitter.com,2014-02-15:/cemiyetmikrobu/statuses/434646204291366912</id> <link href="https://twitter.com/cemiyetmikrobu/statuses/434646204291366912" rel="alternate" type="text/html"/> <title>cemiyetmikrobu: bide Good Morning Vietnam vardı unutmadan onuda saygıyla analım ashdxgasjdsd</title> <summary type="html"><![CDATA[cemiyetmikrobu: bide Good Morning Vietnam vardı unutmadan onuda saygıyla analım ashdxgasjdsd]]></summary> <content type="html"><![CDATA[<p>bide Good Morning Vietnam vardı unutmadan onuda saygıyla analım ashdxgasjdsd</p>]]></content> <updated>2014-02-15T12:11:45+01:00</updated> <author><name>cemiyetmikrobu</name></author> </entry>
karakutu tarafından 15/Şub/14 13:19 tarihinde düzenlenmiştir -
Herkes bağırmış çağırmış işte hocam regexle yapabilirsin o işi
Ne yazıkki bende regex bilmiyorum işin saçmalığı -
Ka1nsha bunu yazdı
Ne yazıkki bende regex bilmiyorum işin saçmalığıhocam Holy'nin verdiği örnek ile hallettim istediğim veriyi çekebiliyorum ama sadece dediğim gibi cemiyetmikrobu arasındaki name kısmını çağıramıyorum gelmiyor ama diğer hepsi geliyor
bide regex baktım beni çok aştı Türkçe kaynak bulamadığım için
karakutu tarafından 15/Şub/14 13:42 tarihinde düzenlenmiştir -
Ka1nsha bunu yazdı
Ne yazıkki bende regex bilmiyorum işin saçmalığıSon 2 postuna cevap olarak yazdım bunu hocam Regex patterni
<author><name>[0-9a-zA-Z]</name></author> gibi olucak mesela o zaman oraya ne koyarsa koysunlar alırsın bunu demek istiyorum Delphi nin regex dökümanlarına bak verdiğim örnek doğru olmayabilir bilmiyorum regex bende kafanda fikir oluşması açısından verdim.
Mesela pythonda:foriinliste:nesne=re.match("[0-9A-Z][^0-9]",i)ifnesne:printi4Y7UZTYUDZ1agAY54 -
Ka1nsha bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
Ne yazıkki bende regex bilmiyorum işin saçmalığıSon 2 postuna cevap olarak yazdım bunu hocam Regex patterni
[0-9a-zA-Z] gibi olucak mesela o zaman oraya ne koyarsa koysunlar alırsın bunu demek istiyorum Delphi nin regex dökümanlarına bak verdiğim örnek doğru olmayabilir bilmiyorum regex bende kafanda fikir oluşması açısından verdim.
Mesela pythonda:foriinliste:nesne=re.match("[0-9A-Z][^0-9]",i)ifnesne:printi4Y7UZTYUDZ1agAY54Teşekkür ederim bende şimdi bi kaybak buldum senin gösterdiğin örnek ile benzer araştırıp sonucu yazacağım.