folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Demirin Yapıldığı Kap ???

Demirin Yapıldığı Kap ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiLoZoF
    FiLoZoF's avatar
    Erkek
    krom magnezit olması lazım. Konyada 3. büyük fabrikası var orayı gezdim ordan biliyom. Ama pota yapımında kullanlıyormu emin değilim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    real_agabey
    real_agabey's avatar
    Erkek

Karabük demir çelik fabrikasınada gitmiş biri olarak Söyleyebilirimki 80-90 cmlik refrakter malzeme + 50mmlik sactan oluşur.Ancak gövdenin korunabilmesi için 800 küsür adet içlerinden su sirküle ettiren bakır pleyt kulanılır.

Bide genel bir yanlış demir yerine çeliğin kullanılması daha uygundur.Çünkü demir saf olarak hiçbiyerde kullanılmaz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

bildiğimiz elektrik telleri ile ısıtıyorlarmış o dereceye kadar... tungsten teli ve yüksek elektrik ile...

-----------------------------

ay sonunda gelecek elektırık faturasını tahmın edemıyorum :|

az insan çok huzur. | https://dnscheck.tr
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    refrakterin içinde çalıştım 2.5 sene ama döküm yapmıyorduk biz refrakterde ateşe dayanıklı beton kullanılır mesela fırınlarda bir alanvardır ismi cehennemlik 2500 dereceyi bulur onlarda ise ısıtma doğalgazla yapılıyor

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ham cevherden demir eldesinde ateşten yararlanılır ( taş kömürü )... O potaların içi grafit (o da karbon kömür) esaslı bir çamurla kaplanır..

Hurda demirden demir eldesinde elektrik arkı kullanılır... 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3425 Toplam Mesaj: 16