Deniz Anası Yapışır Mı
-
kardeş yapışıyor benim eski kız arkadaşımın başına gelmişti. mayosunun içine girip sırtına kocaman bir deniz anası yapışmış vaziyetteydi. zehirli değildi Allah tan sadece yanıcı bi his veriyormuş.
-
Hocam denizanalarının çoğu yumuşak jöle gibidir.
Bu hayvan avını ve değidiği canlıyı çarpan dokunaçlara sahip, denizşakayığı (anemone) ile akraba zaten, o arkadaşın anemonelara bir dokunsun anlayacak.
200 kadar türü olan, bazıları gözle görülmeyecek kadr küçük bazıları 2 metreye ulaşabilen bir boyda.
O yüzden değişik çok türü, var bazıları yüzerken vücuduna yapışan besinlerle beslenirken bazıları dokunaçları ile yapışıp kavrayarak erite erite hüpletir.
Jöle kıvamında olduğu için bu hayvanlar kısmen yapışıyor zaten, ama bir vatos gibi yapışma gücü üretebilmeleri söz konusu değil.
Zehirlidir bunların dokunaçları bir an da öldürebilecek kadar bile zehirli türleri var.
Siz yine de denizde bunu test etmeyin :)
He konusu açılmışken söyleyeyim, en sevdiğim mozaik deniz anası :))
-
Zeytun-i bunu yazdı
Bu hayvan avını ve değidiği canlıyı çarpan dokunaçlara sahip, denizşakayığı (anemone) ile akraba zaten, o arkadaşın anemonelara bir dokunsun anlayacak.
200 kadar türü olan, bazıları gözle görülmeyecek kadr küçük bazıları 2 metreye ulaşabilen bir boyda.
O yüzden değişik çok türü, var bazıları yüzerken vücuduna yapışan besinlerle beslenirken bazıları dokunaçları ile yapışıp kavrayarak erite erite hüpletir.
Jöle kıvamında olduğu için bu hayvanlar kısmen yapışıyor zaten, ama bir vatos gibi yapışma gücü üretebilmeleri söz konusu değil.
Zehirlidir bunların dokunaçları bir an da öldürebilecek kadar bile zehirli türleri var.
Bende nomura denizanasını çok seviyorum :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Nomura's_jellyfish

-
torpedo_XL bunu yazdıZeytun-i bunu yazdı
Bende nomura denizanasını çok seviyorum :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Nomura's_jellyfish

Comb'u unutmayalım :D
http://www.youtube.com/watch?v=icKB9EfURhQ
-
yapışır yani emmeye çalışır.. büyükse elektrik çarpar :)
-
Küçüklerini toplayıp çubukla delmek güzel oluyorda büuükleri yakıyor kızartıyormuş deydiği yeri
yapıştığını zannetmiyorum
-
yapışıp emiyo kuzenime yapışmıştı. kızarıklık falan olmuştu.