Deniz Gezmiş Savunması ( Kendi Sesinden )
-
http://video.eksenim.mynet.com/discoteam/Deniz_Gezmis_Savunmasi/288555.swf
-
eyvallah murid :W
-
Adamın sesi 2 dakika falan gerisi hep müzik :|
Yarısına kadar bakıp kapattım
-
50 sefer verildi bokunu çıkardınız artık
-
yaa a.q şu olayı bi türlü anlayamadım. bazıları dioki bu adam çok ii, bazıları dioki çok kötü.. o kadar araştırdım yok a.q :D:D yaa nedir bu olayın perde arkası :D bu derin devlet harbiden çok derin :D merak ediom a.q
-
bu adamı anlıyamadım..
tam anlamıyla tanımıyorum yorum yapmıycam ama
arkadaşında dediği gibi herkes birşey söylüyor.kafam karıştı.
ama düşündüklerine bağlılık yönünde örnek alınası bir insan..
-
Darağacında üç fidanı oku hocam...
Aslında cok hayırlı işler yaptıkları söylenemez, banka soymaktan polis kurşunlamaya kadar uzanan geniş bir yelpazede eylemleri var saolsunlar...
Fakat, sorun şuki, kitabın arkasındaki avukat ve hakim görüşlerinde de belirtilmektedir bu; kendileri bir suctan dolayı sucludurlar, sucsuz değildirler fakat, bu suc ne yargılandıkları devleti silah zoruyla yıkmaya teşebbüstür, ne de kendilerinin devleti yıkmak gibi bir girişimleri vardır...
Adi suc olarak görülecek 2-3 saldırı ve sucu sırf kelle istemek amacı ile devleti yıkmaya teşebbüsten yargılayıp 3 kişiyi idam etmişlerdir, cocukları katletmişlerdir...
Sucsuzda değiller, cezalarıda bu değildi anlayaacağın...
Ha birde sakıncalı piyadeyi oku...
-
" Derin Devletin Solcular'ı " nı da muhakkak okuyunki, Deniz GEZMİŞ ve arkadaşlarının maşa olarak kullanıldıkları ve neden idam edildiklerini öğrenin derim.
Kitap'dan bir bölüm
''Deniz'lere, Sarp'lara "Mısır patlatır gibi bomba patlattıranlar" onların hangisini yaşatır ya da korur?
Her işin içinde, her olayın yanında olmasına rağmen başına hiçbir şey gelmemiştir. Birgün Kabibay'ın evinde toplandık. Hidayet Ilgar, T. Turhan, İrfan Solmazer ve daha birçok kişi vardı. Bir aralık İ. Solmazer bana, 'Erol, sen denizcileri ihmal etmişsin' dedi!
"Kimi ihmal etmişim" diye sorduğumda, 'Sarp Kuray'ı, Deniz Gezmiş'i ihmal etmişsin. Hiç temas kurmamışsın. Ama ben İstanbul'da, Ankara'da onlara mısır patlatır gibi bomba patlattırıyorum' dedi!
Ben şaşırdım. Yanımızdaki Talat Turhan'ın da yüz ifadesinde çok şaşırdığını anladım. Başka ne yapıyorsunuz' diye sordum. Yanıtı şu oldu: 'Deniz Gezmiş'i, Sarp Kuray'ı filan oturtuyorum. Demokratik bir tartışmayla eylem kararı alıyoruz. Amerikan Büyükelçiliği'nin ön kapısının kurşunla taranmasına demokratik olarak karar veriyoruz. Bu demokratik tartışmada ben lider oluyorum, emri ben veriyorum.' Deniz Gezmiş, ABD Büyükelçiliği'ni tara ve yok ol' diyorum. Sarp Kuray'a, 'Git şurayı bombala' emrini veriyorum.'' -
hukuk devleti içinde yaptıkları var olan hukuğa aykırıdır doğrudur.
fakat başarmak ve başaramamak vardır.
atatük samsuna çıktıktan sonra başarısız olsa o zamanın koşullarında onuda asıcaklardı ve biz cumhuriyeti göremediğimiz için atatürkü suçlayacaktık devleti yıkmak istedi diyecektik(osmanlıyı)
buda biraz öle birşey.
fakat denizlerin işi atatürkünkine benzemior yaşları çok genç aslında biraz macera arayışı içindediler bence sosyoliz ve devrim ateşi ile birşeyler yaptıklar fakat iyi bir altyapı yoktu olsaydı başka yollar ile yapıalbilirdi yapmak istedikleri şeyler.
ama emperyalizme karşımıyız karşıyız onlarda karşıydılar. eşitsizliğe tahamülümüz yokmu yok onlarında yoktu. onlar güzel bir ülke yaratmışlardı okudukları ile onu istediler. ve bu devleti yıkmaktan geçmiyordu yanılmıyorsam 60 lı yılalrdaki 61 anayasasıydı sanırım o anayasayı istiyorlardı sadece bu. sosyolizm miş bilmemne kominits ülke gibi planları yoktu
http://rapidshare.com/files/204188770/denizgezmis_org_turksolu.zip.html
buyrun güzel bir klip indirip izlemenizi isterim
-
mucadelenın gercegını verdıler...ulkelerını canlarından daha çok sevdıler....ama işin esası birer kuklaydılar...yazık oldu türk gençliğine....
-
Haksız yere Asıldığını Düşünüyorum, Ancak Kırmadığı cevizde Kalmamış. Ancak her ne ettiyse Yaşadığı Dönemin Karmaşalarından kaynaklandığınıda Düşünüyorum. Yargılanıp Asılmasına kadar Geçen Sürece dair bir film seyretmiştim Yıllar Önce, Hala etkisindeyim sanırım. Üzülmüştüm.