folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Denizli‘De 5 Ayrı Elektrikli Araç Üretildi

Denizli‘De 5 Ayrı Elektrikli Araç Üretildi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

Bu proje tutmaz. Milyarlarca dolarlık petrol anlaşmaları cartları curtları varken kimse bedava enerjiyle yolculuk etme fikrine olumlu yanaşmaz gibime geliyor. 

boyle medya olursa tabi tutmaz

Dostum adamlar akülü araba yapmışlar hepsi bu, herhangi bir sanayiye git daha iyisini yapacak sürüyle adam bulursun. 

Bundan 10 yıl önce bile güneş panelleri ile çalışan araba yapan üniversitelerimiz var hatta yarış düzenleniyor heryıl bildiğim kadarıyla.

ama bu yapılan sadece ve sadece devletin verdiği ödeneği cebe atma yöntemidir,  daha değişik parayı cebe atan insanlar gördüm üniversitelerde ama adam örneğin güzel bir proje yapıyor 500000 tl tutuyorsa 1 milyon gösteriyo farkı cebe atıyordu, ilk kez bu kadar aleni yapıldığını gördüm bir üniversitede ve ilk kez ensonhaber gibi yalaka bir medya kuruluşuyla aynı fikirdeyim malesef, bu kafayla yerli oto imkansız.

hocam universitenin amaci seri uretimle araba uretmek degil, ya tasarruftan ya icattan dogan bir bulus yapmaktir. Ve daha sonra bunu sirketlere pazarlayip seri uretime sokabilmektir. simdi bizim durum icat degil, cunku 10 kusur yildir elektrikli arabalar mevcut. 

adam tasarruf yapmaya calisip bunu da 5 ayri teknoloji ile sergilemis. sirketlerin hosuna gider gitmez, onlarin bilecegi is. ama cok da guzel reklamini yapmis mansetlere kadar duyurmus kendini. sirketlerin belki de dikkatini cekmis. Pamukkale Universitesi Meslek Yuksek Okulu'ndan boyle birseyin cikmasi bile gayet basarili bir is cikardiklarini gosterir bence. 

Ama kalkip da bu kafayla cok zor dersen hem insanlarin sevkini kirarsin hem belki gelistirilecek bir projenin kotu reklamini yapmis olursun. Herseyden sonra ortada emek var. Bu ne saygisizlik.

edit: vay anasini arkadas. millet porche tipinde ucabilen bir araba mi bekliyormus?

Bak dostum iyi niyetlisin tamam ama yaptıkları arabaya bi bak tbtden bile 1 aylık çalışma ile çok daha iyi proje yapan insanlar çıkar. Bak bu da üniversite projesi

http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/yerel-100-elektrikli-araba-turkiye-turunda/12371#ad-image-0

Şimdi dandikliği görüyo musun arabaya akü ve motor bağlamışlar al sana proje, gelsin devletten kaynaklar cebe ve bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum kesinlikle kimsenin hakkına girdiğimi düşünmüyorum, bu proje kaynağı cebe atma projesidir.

inşallah bi okul gezisinde kazada ölmezler.

odeğilde dakika 02:00 arabanın ön tekeri giderken sanki jant kapağı dönmüyor yada öyle ayarlı deseni S: 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek

Ulan adını da utanmadan Cumhuriyet koymuşlar. uşan küfredicem şimdi. Anadol bile 1000 kat iyidir bunlardan bu ne lan biz bunun benzerlerini ilkokulda yapıyor sokaklarda oynuyorduk. Yahu arkadaş bunlara verilecek para desteği ile neler yapılır kimbilir.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JahR
    JahR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hocam bu bildiğin go kart arabası. 

beyin derki; ya beni kullan, ya da kafana sık ulan!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

Harbi  bu kadar sacma bi  proje olamaz bi ne lan t.sak  geciyolar milletle resmen ulan koltugu bile otobus koltugu aq.

Ben lisedeyken  makine bolumu  bile arac yapmisti go kart araci  ve buna 1000 basar .

Gunes enerjisi hikaye abi amk suna bak la  buna butce ayiran okulun beynine sicim.

Nev-i Şahsına Münhasır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    endenius
    endenius's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

Bu proje tutmaz. Milyarlarca dolarlık petrol anlaşmaları cartları curtları varken kimse bedava enerjiyle yolculuk etme fikrine olumlu yanaşmaz gibime geliyor. 

Dostum adamlar akülü araba yapmışlar hepsi bu, herhangi bir sanayiye git daha iyisini yapacak sürüyle adam bulursun. 

Bundan 10 yıl önce bile güneş panelleri ile çalışan araba yapan üniversitelerimiz var hatta yarış düzenleniyor heryıl bildiğim kadarıyla.

ama bu yapılan sadece ve sadece devletin verdiği ödeneği cebe atma yöntemidir,  daha değişik parayı cebe atan insanlar gördüm üniversitelerde ama adam örneğin güzel bir proje yapıyor 500000 tl tutuyorsa 1 milyon gösteriyo farkı cebe atıyordu, ilk kez bu kadar aleni yapıldığını gördüm bir üniversitede ve ilk kez ensonhaber gibi yalaka bir medya kuruluşuyla aynı fikirdeyim malesef, bu kafayla yerli oto imkansız.

hocam universitenin amaci seri uretimle araba uretmek degil, ya tasarruftan ya icattan dogan bir bulus yapmaktir. Ve daha sonra bunu sirketlere pazarlayip seri uretime sokabilmektir. simdi bizim durum icat degil, cunku 10 kusur yildir elektrikli arabalar mevcut. 

adam tasarruf yapmaya calisip bunu da 5 ayri teknoloji ile sergilemis. sirketlerin hosuna gider gitmez, onlarin bilecegi is. ama cok da guzel reklamini yapmis mansetlere kadar duyurmus kendini. sirketlerin belki de dikkatini cekmis. Pamukkale Universitesi Meslek Yuksek Okulu'ndan boyle birseyin cikmasi bile gayet basarili bir is cikardiklarini gosterir bence. 

Ama kalkip da bu kafayla cok zor dersen hem insanlarin sevkini kirarsin hem belki gelistirilecek bir projenin kotu reklamini yapmis olursun. Herseyden sonra ortada emek var. Bu ne saygisizlik.

edit: vay anasini arkadas. millet porche tipinde ucabilen bir araba mi bekliyormus?

10küsür yıl dır elektrikli oto yok

ilk elektrikli yürüyen araç hitler tarafından yaptırılmıştır

yapılan ilk elektrikli oto yürüyen kocca bir tank olmuştur (günümüz tanklarından büyük ve ağırdı )

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Elektrikli/güneş enerjisiyle çalışan araba yapmayan üniversite kalmadı heralde?

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    mataramasuko bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    Haymatlos bunu yazdı

Bak dostum iyi niyetlisin tamam ama yaptıkları arabaya bi bak tbtden bile 1 aylık çalışma ile çok daha iyi proje yapan insanlar çıkar. Bak bu da üniversite projesi

http://www.elektrikport.com/haber-roportaj/yerel-100-elektrikli-araba-turkiye-turunda/12371#ad-image-0

Şimdi dandikliği görüyo musun arabaya akü ve motor bağlamışlar al sana proje, gelsin devletten kaynaklar cebe ve bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum kesinlikle kimsenin hakkına girdiğimi düşünmüyorum, bu proje kaynağı cebe atma projesidir.

bak kardesim ben ortaya cikanin cok saheser mukemmel bir araba oldugunu soylemiyorum. ama gelgelelim bizim milletin hicbirsey begenmeme huyu kimsede birsey yapma gucu hevesi birakmiyor. adamin attigi bu manseti gordukten sonra ben araba yapar miyim? boyle bir ise kalkisir miyim? koskoca rektoru itibarsizlastirmaktan baska neye yarar bu yersiz elestiri?

bir diger konu, adamlarin devletten kaynak sagladigindan bile emin degilsin, cebe atiyorlar diyorsun. 

ben iu elk.elktr mezunuyum. gonderdigin linkteki degil ama bir onceki gunes panelli aracin yapim asamalarinda ben de vardim. basbakan ziyaret edene kadar kendi hocamiz bile bos islerle ugrasiyorsunuz diyordu. turkiye birincisi olduk, sonra yeni zelandada dunya gunes paneli yarismalarina katildik. basbakanin ziyareti oncesine kadar bu medya aynen boyle yorumlar yapiyordu, basbakan projeyi kosgebe bagladi. sonra bir baktik methiyeler, ovguler... gecen ay bir yarisma oldu, ben yurtidisinda oldugum icin katilamadim ama yine bizim gencler birinci olmus. 

yani demem o ki, destek olmasa bizimki de bir boka yaramazdi. ha simdi cok mu boka yaradi orasi da tartisilir. bir sirkete projeyi satamadiktan sonra, seri uretime gecemedikten sonra neye yarar ki en kral araba. o zaman da zaten universitenin yaptigini bilmezsiniz, yok renault super yapmis, yok mercedes yapiyor abi filan.. 

velhasil, su begenmeme huyundan bir vazgecsek birseyler iyi olacak...

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Elektrikli/güneş enerjisiyle çalışan araba yapmayan üniversite kalmadı heralde?

Önce büyük ümitlerle girdm konuya... İlk mesajı okuyunce tamda senin yazdığıı yazıp çıkayım dedim... Klavyene sağlık..  :D

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

ben bu projeye onay veren idarecilerde sıkıntı ararım,lisede yapsak gulerlerdi.

Koca hestiy aya bedenem ?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

böyle üniversite yi de böyle araba yapanıda.

akülü arabaya koltuk takmak ne zamandan beri icraat oldu.

gidip batarya teknolojisini geliştirip daha ucuza daha yüksek kapasite üretseler şuan araba motoru üretmekten daha değerli birşey bulmuş olurlar.

yazık mk

Toplam Hit: 7946 Toplam Mesaj: 52