Denizli‘De 5 Ayrı Elektrikli Araç Üretildi
-
mataramasuko bunu yazdımizahi bunu yazdımataramasuko bunu yazdımizahi bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Bu proje tutmaz. Milyarlarca dolarlık petrol anlaşmaları cartları curtları varken kimse bedava enerjiyle yolculuk etme fikrine olumlu yanaşmaz gibime geliyor.
boyle medya olursa tabi tutmaz
Dostum adamlar akülü araba yapmışlar hepsi bu, herhangi bir sanayiye git daha iyisini yapacak sürüyle adam bulursun.
Bundan 10 yıl önce bile güneş panelleri ile çalışan araba yapan üniversitelerimiz var hatta yarış düzenleniyor heryıl bildiğim kadarıyla.
ama bu yapılan sadece ve sadece devletin verdiği ödeneği cebe atma yöntemidir, daha değişik parayı cebe atan insanlar gördüm üniversitelerde ama adam örneğin güzel bir proje yapıyor 500000 tl tutuyorsa 1 milyon gösteriyo farkı cebe atıyordu, ilk kez bu kadar aleni yapıldığını gördüm bir üniversitede ve ilk kez ensonhaber gibi yalaka bir medya kuruluşuyla aynı fikirdeyim malesef, bu kafayla yerli oto imkansız.
hocam universitenin amaci seri uretimle araba uretmek degil, ya tasarruftan ya icattan dogan bir bulus yapmaktir. Ve daha sonra bunu sirketlere pazarlayip seri uretime sokabilmektir. simdi bizim durum icat degil, cunku 10 kusur yildir elektrikli arabalar mevcut.
adam tasarruf yapmaya calisip bunu da 5 ayri teknoloji ile sergilemis. sirketlerin hosuna gider gitmez, onlarin bilecegi is. ama cok da guzel reklamini yapmis mansetlere kadar duyurmus kendini. sirketlerin belki de dikkatini cekmis. Pamukkale Universitesi Meslek Yuksek Okulu'ndan boyle birseyin cikmasi bile gayet basarili bir is cikardiklarini gosterir bence.
Ama kalkip da bu kafayla cok zor dersen hem insanlarin sevkini kirarsin hem belki gelistirilecek bir projenin kotu reklamini yapmis olursun. Herseyden sonra ortada emek var. Bu ne saygisizlik.
edit: vay anasini arkadas. millet porche tipinde ucabilen bir araba mi bekliyormus?
Bak dostum iyi niyetlisin tamam ama yaptıkları arabaya bi bak tbtden bile 1 aylık çalışma ile çok daha iyi proje yapan insanlar çıkar. Bak bu da üniversite projesi
Şimdi dandikliği görüyo musun arabaya akü ve motor bağlamışlar al sana proje, gelsin devletten kaynaklar cebe ve bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum kesinlikle kimsenin hakkına girdiğimi düşünmüyorum, bu proje kaynağı cebe atma projesidir.
inşallah bi okul gezisinde kazada ölmezler.
odeğilde dakika 02:00 arabanın ön tekeri giderken sanki jant kapağı dönmüyor yada öyle ayarlı deseni S:
-
Ulan adını da utanmadan Cumhuriyet koymuşlar. uşan küfredicem şimdi. Anadol bile 1000 kat iyidir bunlardan bu ne lan biz bunun benzerlerini ilkokulda yapıyor sokaklarda oynuyorduk. Yahu arkadaş bunlara verilecek para desteği ile neler yapılır kimbilir.

-
Hocam bu bildiğin go kart arabası.
-
Harbi bu kadar sacma bi proje olamaz bi ne lan t.sak geciyolar milletle resmen ulan koltugu bile otobus koltugu aq.
Ben lisedeyken makine bolumu bile arac yapmisti go kart araci ve buna 1000 basar .
Gunes enerjisi hikaye abi amk suna bak la buna butce ayiran okulun beynine sicim.
-
mizahi bunu yazdımataramasuko bunu yazdımizahi bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Bu proje tutmaz. Milyarlarca dolarlık petrol anlaşmaları cartları curtları varken kimse bedava enerjiyle yolculuk etme fikrine olumlu yanaşmaz gibime geliyor.
Dostum adamlar akülü araba yapmışlar hepsi bu, herhangi bir sanayiye git daha iyisini yapacak sürüyle adam bulursun.
Bundan 10 yıl önce bile güneş panelleri ile çalışan araba yapan üniversitelerimiz var hatta yarış düzenleniyor heryıl bildiğim kadarıyla.
ama bu yapılan sadece ve sadece devletin verdiği ödeneği cebe atma yöntemidir, daha değişik parayı cebe atan insanlar gördüm üniversitelerde ama adam örneğin güzel bir proje yapıyor 500000 tl tutuyorsa 1 milyon gösteriyo farkı cebe atıyordu, ilk kez bu kadar aleni yapıldığını gördüm bir üniversitede ve ilk kez ensonhaber gibi yalaka bir medya kuruluşuyla aynı fikirdeyim malesef, bu kafayla yerli oto imkansız.
hocam universitenin amaci seri uretimle araba uretmek degil, ya tasarruftan ya icattan dogan bir bulus yapmaktir. Ve daha sonra bunu sirketlere pazarlayip seri uretime sokabilmektir. simdi bizim durum icat degil, cunku 10 kusur yildir elektrikli arabalar mevcut.
adam tasarruf yapmaya calisip bunu da 5 ayri teknoloji ile sergilemis. sirketlerin hosuna gider gitmez, onlarin bilecegi is. ama cok da guzel reklamini yapmis mansetlere kadar duyurmus kendini. sirketlerin belki de dikkatini cekmis. Pamukkale Universitesi Meslek Yuksek Okulu'ndan boyle birseyin cikmasi bile gayet basarili bir is cikardiklarini gosterir bence.
Ama kalkip da bu kafayla cok zor dersen hem insanlarin sevkini kirarsin hem belki gelistirilecek bir projenin kotu reklamini yapmis olursun. Herseyden sonra ortada emek var. Bu ne saygisizlik.
edit: vay anasini arkadas. millet porche tipinde ucabilen bir araba mi bekliyormus?
10küsür yıl dır elektrikli oto yok
ilk elektrikli yürüyen araç hitler tarafından yaptırılmıştır
yapılan ilk elektrikli oto yürüyen kocca bir tank olmuştur (günümüz tanklarından büyük ve ağırdı )
-
Elektrikli/güneş enerjisiyle çalışan araba yapmayan üniversite kalmadı heralde?
-
mataramasuko bunu yazdımizahi bunu yazdımataramasuko bunu yazdımizahi bunu yazdıHaymatlos bunu yazdı
Bak dostum iyi niyetlisin tamam ama yaptıkları arabaya bi bak tbtden bile 1 aylık çalışma ile çok daha iyi proje yapan insanlar çıkar. Bak bu da üniversite projesi
Şimdi dandikliği görüyo musun arabaya akü ve motor bağlamışlar al sana proje, gelsin devletten kaynaklar cebe ve bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum kesinlikle kimsenin hakkına girdiğimi düşünmüyorum, bu proje kaynağı cebe atma projesidir.
bak kardesim ben ortaya cikanin cok saheser mukemmel bir araba oldugunu soylemiyorum. ama gelgelelim bizim milletin hicbirsey begenmeme huyu kimsede birsey yapma gucu hevesi birakmiyor. adamin attigi bu manseti gordukten sonra ben araba yapar miyim? boyle bir ise kalkisir miyim? koskoca rektoru itibarsizlastirmaktan baska neye yarar bu yersiz elestiri?
bir diger konu, adamlarin devletten kaynak sagladigindan bile emin degilsin, cebe atiyorlar diyorsun.
ben iu elk.elktr mezunuyum. gonderdigin linkteki degil ama bir onceki gunes panelli aracin yapim asamalarinda ben de vardim. basbakan ziyaret edene kadar kendi hocamiz bile bos islerle ugrasiyorsunuz diyordu. turkiye birincisi olduk, sonra yeni zelandada dunya gunes paneli yarismalarina katildik. basbakanin ziyareti oncesine kadar bu medya aynen boyle yorumlar yapiyordu, basbakan projeyi kosgebe bagladi. sonra bir baktik methiyeler, ovguler... gecen ay bir yarisma oldu, ben yurtidisinda oldugum icin katilamadim ama yine bizim gencler birinci olmus.
yani demem o ki, destek olmasa bizimki de bir boka yaramazdi. ha simdi cok mu boka yaradi orasi da tartisilir. bir sirkete projeyi satamadiktan sonra, seri uretime gecemedikten sonra neye yarar ki en kral araba. o zaman da zaten universitenin yaptigini bilmezsiniz, yok renault super yapmis, yok mercedes yapiyor abi filan..
velhasil, su begenmeme huyundan bir vazgecsek birseyler iyi olacak...
-
erebos bunu yazdı
Elektrikli/güneş enerjisiyle çalışan araba yapmayan üniversite kalmadı heralde?
Önce büyük ümitlerle girdm konuya... İlk mesajı okuyunce tamda senin yazdığıı yazıp çıkayım dedim... Klavyene sağlık.. :D
-
ben bu projeye onay veren idarecilerde sıkıntı ararım,lisede yapsak gulerlerdi.
-
böyle üniversite yi de böyle araba yapanıda.
akülü arabaya koltuk takmak ne zamandan beri icraat oldu.
gidip batarya teknolojisini geliştirip daha ucuza daha yüksek kapasite üretseler şuan araba motoru üretmekten daha değerli birşey bulmuş olurlar.
yazık mk