folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Deportivo"Luların Türkiye Sevgisi !

Deportivo"Luların Türkiye Sevgisi !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

İspanyollar%20neden%20Türk%20bayrağı%20asıyor?

İspanyol futbol takımı Deportivo'nun “Türkler” lakabı almasının ve taraftarlarının maçlara Türk Bayraklarıyla katılmalarının sebebini biliyor musunuz?

Barboros Hayreddin Paşa Akdeniz’e hükmettiği sıralarda Avrupa'nın yarısına sahip, dünyanın en büyük Hristiyan devleti olan İspanya'yı yaptığı baskın ve savaşlarla sarsmakta, binlerce İspanyol'u esir almakta ve İspanyol işkenceleriyle öldürülen Endülüslüler'in binlercesini de katliamlardan kurtararak gemileriyle Mağrip'e taşımaktaydı.

İşte bu sıralarda İspanya’nın yiğitliği ile ünlü Galicia bölgesinin delikanlıları Barboros’a ve Türkler'e çeşitli konularda destek vermişler. Bu desteği içlerine sindiremeyen rakip kent Vigo Halkı ise ihanet saydıkları bu durum karşısında La Coruna’lılara "Türkler" adını takmışlar. Buna karşılık, La Coruna Halkı da Celta Vigo'lulara Portekizliler'e yakınlıkları sebebiyle "Hain" manasına "Portekizli" yakıştırması yapmışlar. İki komşu şehir arasında yüzyıllardan beri süregelen bu rekabet günümüzde ise özellikle futbolda kendini göstermektedir. Celta Vigo’lular, Deportivo’lulara Türkler'e verdikleri destek nedeniyle; Deportivo’lular da Celta Vigo’lulara Portekiz’lilere yakınlıkları sebebiyle, "Hain" yakıştırması yapmaya ve rakiplerince takılmış bu adları inadına ve zevkle sahiplenmeye devam etmektedirler.

Vigo şehrinin takımı Celta’da çok sayıda Portekiz taraftar derneği kurulmasına karşılık La Coruna takımı Deportivo'da da ateşli Türk dernekleri kurulmuş. İşte bu sebeple Deportivo La Coruna’nın her oynadığı maçta sahaya asılmış çok sayıda Türk bayrağı görebilirsiniz. Celta’lı futbolseverler derbi maçlarda "Türkler dışarı" diye tezahürat yaparken, Deportivo’lular da "En büyük Türkiye" diyerek gururla takımlarını desteklemektedirler.

--------------------

aslında konu 2005 yılında acılmıs fakat resimler falan yok birdaha da hortlatmayayım dedim..ben ilk defa duydum birisinden arastırdım ve paylasıorum forumda mevcuttu fakat bu daha geldi sanki..;) valla bundan sonra ne olursa olsun avrupada deportivoyu tutucam abi nederse desinler

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek

buda acıklamaları

http://www.deportivo-la-coruna.com/info.html

resim gozukmuo

http://img60.imageshack.us/img60/3397/93278409335452rw7.jpg

...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

hoca bn bunu yeni duyuyorum valla çok ilginçmiş ya =)))

deportivo la coruna sempatizanı oldum birden =)) 

Zugzwang
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Biliyorum ben bu olayı.

Başka bir takım bunları türk diye aşağılıyormuş. Bunlarda her maçta kale arkasında bi bölümde türk bayrağı açmaya başlamışlar...

Depörtivo Lakarunia xD Favori takımım :p

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Nihat'ın Real Sociedad'da forma giydiği dönemlerde, Deportivo - Real Sociedad maçlarında, Deportivo taraftarlarının bulunduğu kısımlarda ki Türk Bayrakları göze çarpıyordu. (Kale arkası tribününde büyük bir Türk bayrağı vardı) Spiker ise Türk vatandaşların açtığı bir bayrak olduğu değerlendirmesinde bulunuyordu.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Biri şunları TÜRK'çeye çevirebilirmi ?

( Bu sitede yazıyor [ http://www.deportivo-la-coruna.com/info.html ] )

1. What are Depor's nickname(s)?
    Los Turcos (Spanish)/Os Turcos (Galician), Blanquiazules (Spanish)/Branquiazuis (Galician), SuperDepor

2. Why are there Turkish flags in the Riazor stadium?
    Other supporters, especially those from Vigo, call Deportivo supporters "Turcos" to insult them. But the Riazor Blues section have taken this name with pride and therefore show Turkish flags during matches.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek
    edit: önce biz çevirmiştik ama ipleyen olmamış zaten bişey değil hoca...

Zugzwang
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Funky_Punky
    Funky_Punky's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

YaSevYaTerket_CoM bunu yazdı:
    -----------------------------

Los Turcos (Spanish)/Os Turcos (Galician), Blanquiazules (Spanish)/Branquiazuis (Galician), SuperDepor

Other supporters, especially those from Vigo, call Deportivo supporters "Turcos" to insult them. But the Riazor Blues section have taken this name with pride and therefore show Turkish flags during matches.

1. Deportivoluların rumuzu nedir?

Los Turcos (İspanyolca) / Os Turcos (Galician) vs...

2. Rizaor Stadyumu'nda neden Türk bayrakları var?

Diğer taraftarlar, özellikle Vigo'nunkiler, Deportivo taraftarlarına ''Turcos'' derlermiş, onları aşağılamak için; fakat Riazor Blues bölümü(Deportivo'nun Türk sempatizanı taraftar gurubu sanırım bu) bu ismi gururla kendilerine yakıştırır ve bu yüzden maçlar boyunca Türk bayrakları açarlarmış.

Yazdığım konulara genelde geri dönemiyorum, takip etmemi istediğiniz bir durum olursa lütfen PM atınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    Funky_Punky bunu yazdı:

Tşk. emeğine sağlık dostum

1.Deportivoluların rumuzu nedir?

Los Utrcos (İspanyolca) / Os Turcos (Galician) vs...

2.Rizaor stadyumunda neden Türk bayrakları var?

Diğer taraftarlar, özellikle Vigo'nunkiler, Deportivo taraftarlarını ''Turcos'' derlermiş, onları aşağılamak için; fakat Riazor Blues bölümü(Deportivo'nun Türk sempatizanı taraftar gurubu sanırım bu)bu ismi gururla kendilerine yakıştırır ve bu yüzden maçlar boyunca Türk bayrakları açarlarmış.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RIPER
    RIPER's avatar
    Erkek

Yeteri kadar çeviren olmuş edit.

Hemen bi PES açayım Deportivo'yu seçeyim :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek
    Funky_Punky bunu yazdı:

( Tşk. emeğine sağlık dostum )

1.Deportivoluların rumuzu nedir?

Los Utrcos (İspanyolca) / Os Turcos (Galician) vs...

2.Rizaor stadyumunda neden Türk bayrakları var?

Diğer taraftarlar, özellikle Vigo'nunkiler, Deportivo taraftarlarını ''Turcos'' derlermiş, onları aşağılamak için; fakat Riazor Blues bölümü(Deportivo'nun Türk sempatizanı taraftar gurubu sanırım bu)bu ismi gururla kendilerine yakıştırır ve bu yüzden maçlar boyunca Türk bayrakları açarlarmış.

Arkadaşlar daha öncede gördüm ama sanırım pek iplemedim.

Alıntı yapıldığı zaman yazdığımız cevap alıntı yapılan yazının en başına zıplıyor.

" Tşk. emeğine sağlık dostum " Yazısını üstte görebilirsiniz

Toplam Hit: 2780 Toplam Mesaj: 19