Deprem Mi Oldu
-
ottomanmurat bunu yazdı
Sallansada istanbuldan göçler olsa ev fiyatlari düşşe.
nerden baksan tutarsız adam.
-
Hocalar 99 depreminde Avcılarin nerelerinde binalar yıkıldı bilen var mı?
-
Ratbat bunu yazdı
Gümüşpala. 99 depreminde orada oturuyorduk.
-
mkyb bunu yazdıRatbat bunu yazdı
Gümüşpala. 99 depreminde orada oturuyorduk.
Geçmiş olsun hocam.
http://m.milliyet.com.tr/deprem-yikti-avcilar-yapti/gundem/ydetay/1793033/default.htm
Burada 30 bina yıkıldı diyor ama 1000 kişi yaşamını nasıl yitirmiş onu anlamadım.
Korka korka 3 4 aylığına Denizköşklere geldim, ilk başlarda uyuyamiyordum sonra unuttum depremi bugün tekrar aklıma takıldı. Birde çocuk rahat hareket etsin diye bahçeli tuttum daireyi. Bütün bina üstümuze yıkılacak korkusu sardı beni.
-
Maps'ten koordinatları girince yüksek depremleri Avcıların açıklarını gösteriyor oralar hareketli
-
Valla 99 depremi niye Avcılara o kadar zarar verdi hala anlayamadım. Yanındaki Bakırköy'de bir şey yok. Artık zemin mi farklı anlamadım.
-
mkyb bunu yazdı
Valla 99 depremi niye Avcılara o kadar zarar verdi hala anlayamadım. Yanındaki Bakırköy'de bir şey yok. Artık zemin mi farklı anlamadım.
http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2000/08/14/231378.asp
En çok gumuspala da yıkilmis Denizköşkler de 7 bina yıkılmış. Avcıların altı oynak kırılgan zeminmis galiba.
-
mkyb bunu yazdı
Avcılar komple denizi doldurarak yapılan bir yerleşim yeri olduğu için zemini sağlam değil. Depremden sonra evler aylarca boş kalmıştı. Gece oradan gçerken çok tek tük dairelerde ışık oluyordu.
Ama ne oldu 1-2 sene sonra o evler hasarlı olmasına rağmen hepsi tekrar doldu.
Niye?
Çünkü gerizekalıların yönettiği gerizekalı bir milletiz.
@ratbat
Hocam avcılardaki binalar genelde yüksek katlı oluyor.Benim depremden sonra oradan geçtiğim zmanalardan aklıma kalan 30 dan fazla gibiydi.
Basit bir hesaplama ile hasar alan değil sadece yıkılan evlerde ortalamaya bakarsak:
evlerin ortalama 5 katlı olduğun düşünelim
her katta 2 daire
her dairede 4 kişilik aile
30 bina demiştin
5*2*4*30=1200 kişi
-
99 depreminde aslinda ölü sayısı azdı. Fakat yaralı ve enkaz altındaki insan sayısı çoktu. İlkyardım yapılmadığı için depremden bile fazla insan ölmüştür. Her tarafa AVM yapacaklarına hastahane yapmalılar. Valla enkaz altında kokup kalırız kimse kurtarmaz.
-
Ratbat bunu yazdı
Cihangirde yıkılmıştı 1 tane gördüm
Şükrübey Durağında vardı (Kat Kat inmişti avizeler zemine değiyordu Göl Tarafı)
Hacı Şerifde Durağında vardı (Çok Kötüydü O Bina Göl tarafı)
Gümüşpala Caddesinde vardı (Yola Devrilmişti Göl Tarafı)
Eski Grunding Fabrikası depremde hasar aldı ve sonra yangında çıktı binada
Esenyurta Tabela durağından 500-600 mt aşağıda sağda bir bina yıkılmıştı
Benim Avcılarda bildiklerim bunlar ama burda en büyük hata binayı yapan insanlarda yanlış hatırlamıyorsam hacı şerif durağının dibindeki binanın altında ford 'un satış ve servisi vardı içeri daha rahat araç sokmak için kolonları kaldırdığı söyleniyordu.