folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Dereden, Rüzgardan Mobil Bir Cihaz İle Elektrik Üretmek.

Dereden, Rüzgardan Mobil Bir Cihaz İle Elektrik Üretmek.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    pompaci bunu yazdı

benim kurduğum sistemde makina elektrik üretiyor üretmesine ama voltajı dengeleyemiyorum bi 40 bi 60 bi 70 geliyo bunu sabitleyip aküleri şarj etmek lazım en fazla 14 almam lazım ki sistem zarar görmesin varmı ben biliyom devreyi diyen babayiğit bizi de bi aydınlatıversin.

Şu güneş panellerinde Şarj kontrol var o olmazmı 

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pompaci
    pompaci's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı
    pompaci bunu yazdı

benim kurduğum sistemde makina elektrik üretiyor üretmesine ama voltajı dengeleyemiyorum bi 40 bi 60 bi 70 geliyo bunu sabitleyip aküleri şarj etmek lazım en fazla 14 almam lazım ki sistem zarar görmesin varmı ben biliyom devreyi diyen babayiğit bizi de bi aydınlatıversin.

Şu güneş panellerinde Şarj kontrol var o olmazmı 

yok hocam çok dalgalanıyo ,güneş panellerindeki çok ufak 

hayat boş pompala çoşşş :):)...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

https://www.instructables.com/id/10-BICYCLE-USB-CHARGER/

3d printer ile yapılacak parçalar(gerek yok) harici standart elektronik komponent satan yerlerde bulabileceğin parçalar. Yapman gereken bisiklet dinamosu satın alıp bu devreyi kurduktan sonra, dinamoyu girişe usb bağlantısını da çıkıştaki usb girişine takmak.

Valla çok mantıklı ama bu bisikletdeki gibi gücü çok olan devreler için değil midir? Sonuçta bu kullanacağımız sistem küçük dereler için..

Ne Mutlu Türk Doğana..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

güzel bişeye benzioda nerde işe yarayacak asosyal adam işi degil bence

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

güzel bişeye benzioda nerde işe yarayacak asosyal adam işi degil bence

Aksine tam asosyal adamın işi :) Kampe gideceğiz müzik dinleyeceğiz pil yetmiyor :D Bir de günün birinde sıkıntılı bir zamana denk gelirsek

elektriksiz kalırsak lazım olur..

Ne Mutlu Türk Doğana..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

vakti zamanında bir belgeselde adam dağ başındaki kulube için bu pazarcıların kullandığı dandik jeneratörün benzin aksamını söktü dağın tepesindeki su kaynağına 300 mt iftayiye hotrumu çıkartı kaynakta 100mm boru dinamoda 2 mm ye düştü basınçlı su dinamoyu ölebir çevirdiki kaynak kuruyana kadar sonsuz elektirk enerjisi aslında benimde kafamda var bu proje ama benzin kısmı arızalı jeneratör bulamadım  

Yav he he
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek
    samaccc bunu yazdı

kullanılan devreler hakkında bilgim yok . 

ama

bu tür cihazlardan hiç bir zaman performans alamazzsı . yada  5 güce ihtiyacın varsa 10 15 güç üretebilen alacaksınki 5 belki alırsın . 

mesela adamın gösterdiği akarsu güldür güldür akıyor . o cihazı orda onlar gibi sabitlemek imkansız gibi bişey. 

böyle değişik şeylerde aklıma şu sıralar çok fena takılan 

https://www.youtube.com/watch?v=bwLZuJkLLfE

bununda içi aslında bu

https://www.youtube.com/watch?v=8n5sSmJsCdY

senin makinanın profesyoneli var hocam https://www.youtube.com/watch?v=hysrekfFNpk

Ne Mutlu Türk Doğana..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

manyetikliğin ., manyetizmanın ölçüsü amper x sarım dır

amper dediğimiz şey elektrik akımıdır

yani "beleş" değildir..  bedava olabilir ama beleş değildir. Güneş enerjisi de öyle..

mıknatıslarda da , önceden yüklenmiş bir enerji vardır.. güneşte olduğu gibi.. sonsuza kadar olacak hiç bitmeecek diye bir şey yok..

bir metale değişken manyetik alan ugulandığında metalin içinde değişken elektrik oluşur  buna indüksiyon denir.. bu yöntemle demir çelik endüstrisinde demir deeritilir..

mutfaklarda da kullanılır indüksiyon ocağı vs diye geçer

..

rüzgardan vs elde ettiğiniz enerjiyi uygun akülerde toplayıp redresör devreleri ile 50Hz AC ye çevirmeniz gerkiyor.. hazırları da vardır 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 4210 Toplam Mesaj: 29
waterlily sudan elektrik rüzgardan elektirik