Dergi Çıkarmak İçin Yardım
-
kaç adet?
hangi programları biliyor.?
Ne zamana yetişecek?
baskı kaç sayfa
sorudan şunu anladım : hiçbirşey bilmiyor
işi aceleyse matbaaya versin onlar düzenler
ama değişkenlik göstersede 2-3 günde basılır 2-3 günde hazirlanır. bir gün önce gidip yarın istiyorum demesin.
indesign demişler doğru ama çok sayfalı değilse gerek yok aslında.
illustrator , corel, pdf de olabilir. aslında matbaaya göre değişiyor basım öncesi kimi düşünüyorsa sorup ona göre hazırlasa daha iyi olur.
vektörel olacak cmyk olacak.
patron tasarım bize ait diye 10 tl lik işi yapar 100 tl. gördüm de biliyorum
eğer işim acele diye zorlarsa grafiker mesaiye kalır arkansından birazcık küfreder.
eğer birde arkadaşın abuk subuk fontlar kullandı, birde üstüne fotoğraflar kalitesizse işte o zaman grafiker yine küfreder
çok titiz olurda her seferinde baskıdan dönecek şekilde değişiklik yaptırırsa buna matbaa elemanlarıda küfrediyor :)))
( tabi arkadan oluyor bunlar)
futurist tarafından 02/Mar/16 00:33 tarihinde düzenlenmiştir -
Dergi çıkartmak ameleliktir, hele fikir dergisi çıkartılıyorsa büyük ameleliktir. Hem eski bir dergi editörü hem de tasarımcısı olarak ilk aklıma gelenler bunlar.
Şuan da bir derginin kadrosu içerisindeyim, vallahi de billahi de amelelik.
En önemli noktalar;
- iletişim (ekip içinde)- abone
- dağıtım
-
Hocam öncelikle yukarıda yazılanlar gibi tasarım yaparken indesign kullanman senin için faydalı oalcaktır. eğer photoshop gibi adobe un diğer ürünlerinden anlıyorsan indesign kullanmakta zorlanmazsın.
Ayrıca kullandığımız ekranlar RGB renk modu kullanır. Ofset matbaa için CMYK renk modu kullanman gerekir bu husus önemlidir. koyduğun resimlerin renkleri istediğinden farklı çıkabilir. word den direk aktarım yapacaksan eğer indesign ı kullanman senin için faydalı oalcaktır ve kullandığın şablonla kolaylıkla diğer sayfaları düznleyebilirsin.
Ek olarak sayfa sayısı olarak da baskı yapacağın matbaa ile konuşmanda fayda var. Çünkü şu an dergi tasarımıyla uğraşıyorum ve bizim matbaamız 8 sayfalı tasarım yapıyor. Bu da şu demek herhangibir ciltli dergiyi eline aldığın zaman küçük küçük bölümlerden oluşur. bu bölümlerde genellikle 8 sayfa ve katları olarak ayrılır.
ek bilgi istersen pm atabilirsin. iyi çalışmalar
-
Scribus
-
QuarkExpress tavsiyemdir hem kullanımı kolay. işini görecektir. Ben gazete çıkarıtyorum
-
-
-
tasarımla bir işiniz yok arkadaşlar ebatları ayarlayıp bir giydirme yapacaksınız. Önemli olan logo ve kuşaklar. İleriki sayılarda zaten hep içerik değiştiriyorsunuz. Gayet basit
-
adobe photoshop bilen biri için adobe ındesign çok basit bir programdır,öneririm.
-
birsürü programda yapılabilir. Fakat indesing. gazete dergi kitap broşür vs. yapmak için kullanılır. yani indesing in işi bunları yapmak. hemen hemen herşey düşünülmüş.