folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Derin Kuyudan Elektriksiz Su Çekme Fiziği Matı İyi Olanlar İçeri

Derin Kuyudan Elektriksiz Su Çekme Fiziği Matı İyi Olanlar İçeri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonamebiri
    nonamebiri's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    nonamebiri bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

Hocam ikinci videodaki 1:35'te yaptığı şeyi mi yapacaksın?

evet hocam ama arkadaş biraz malzeme vs dandik kullanmış plastik boya kutusu ile olacak iş değil çünkü kesinlikle hava kaçırmaması lazım

Ben fake olduğunu düşünüyorum o videonun.

Bu sistemin çalışması için, 400metrelik kuyunun su kotundan aşağıda bir noktaya suyu basman gerekiyor.

Zemin kotun: 0 diyelim
    Kuyu tabanı: -400metre
    Kuyudaki su kotu: -200metre

Suyu basacağın yer: -200'den aşağıda olmalı.

Gidip de o suyu -200'den yukarı bir yere basamazsın.

Proof: https://www.youtube.com/watch?v=NiThJ9vUagU

çıkış borusunun son noktası yüksekliği : 

kuyunun konum yüksekliği: 

videodaki arkadaş hata yapıyor(düzeneğin tümünü su ile doldurması lazım + suyun geri gitmemesi için check walf koyması lazım) yorumları okuyun hocam

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonamebiri
    nonamebiri's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı
    nonamebiri bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

öncelikle tşk hocam,su tankını güçlendirin derken hacmini mi miliminimi onda takılıyorum vardır illa bunun bi hesaplaması 

yav kola şişesini ağzınla vakumladığında hemen büzüşmüyor mu ?

aynı şeyi cam şişesi ile dene büzüştüremezsin.

su tankı da aynı şekilde pet şişe gibi büzüşüyor.

çünkü hem kuyu hemde diğer 400 olan borudaki su tankına çekme kuvveti uyguluyor.

mümkünse çelik tank kullanın. yada varil varsa varil kullanın. varilde içe doğru büzüşmesin diye + şeklinde demir kaynatın. al sana sağlam bir tank

deneyip sonucu paylaşacam burada teşekkürler

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

Tankın yakınına biryere vana koy videodaki gibi ve su geçer geçmez biraz kıs 400 mt aşağıdan suyu alıyorum diyorsun Buda tepeden arabayı salmaya benziyor su hizlandikça somuruyor somurunca en zayıf halka varili yamultuyor 

Adam videoda 20mt hortumdan su alıyor eğim az o yüzden birşey olmuyor varile

Biz sulama sifonlarına s boru atıp cektirriz su yakın olduğu için varil gerek kalmıyor varikdeki Tek amaç derin kuyudaki suyu varile yer yüzüne yakinlastirmak sonrası saten bi defa somurdumu iş bitiyor

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek

Varile gerek yok senin işi sifonlama çözer.10 atü boru kullan salıvrr asağiya

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

Painte göre konuşuyorum

depo ve çekvalfin fazladan koymuşun iptal et

kuyudan suyu çekerken ilk basıncı el ile ver bu ürünle https://www.byhirdavat.com/urun/mazot-ve-su-pompasi-varil-den-plastik

sal gitsin istediğin yere.

işin bittiğinde de  pompanın ucunu kuyudan çıkar olsun bitsin. 

Ha sistemi bozmak istemiyorsan basınç düşürücü vana koy 32lik borularına 100 metrede bir

bunlarıda istemiyorsan borunun son 20 metresini yılan gibi kıvır S, 0 yada 8 şeklide yap

ZzZzZzZ...!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonamebiri
    nonamebiri's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

Painte göre konuşuyorum

depo ve çekvalfin fazladan koymuşun iptal et

kuyudan suyu çekerken ilk basıncı el ile ver bu ürünle https://www.byhirdavat.com/urun/mazot-ve-su-pompasi-varil-den-plastik

sal gitsin istediğin yere.

işin bittiğinde de  pompanın ucunu kuyudan çıkar olsun bitsin. 

Ha sistemi bozmak istemiyorsan basınç düşürücü vana koy 32lik borularına 100 metrede bir

bunlarıda istemiyorsan borunun son 20 metresini yılan gibi kıvır S, 0 yada 8 şeklide yap

kuyu 70 metre çekvalfi çıkarsam o ağırlığın hepsi sürekli aşağı çökecek + 7 24 lazım bana su elle olacak iş değil hocam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

O zaman diğer 2 dediğimden birini uygula. O boruyu düz indirme. Deve boynu da yapabilirsin. 

ZzZzZzZ...!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

O zaman diğer 2 dediğimden birini uygula. O boruyu düz indirme. Deve boynu da yapabilirsin. 

deve boynu mantıklı.

benim düşüncem su deposunun en üstünde bir hava deliği olsa işine yarar belki.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

İlgi çekici orada bir su var ve bu su dan sulama için faydalanmak istiyorsun.

-Öncelikle bir basınç saati koy suyun gücünü bilelim.6-10 atü şebeke için uyumludur.sonra basınç eğer yüksek ise kullandığın boruları da buna göre güçlendirmelisin.plastik ise sert plastik 5 mm ve  boru çapı gibi.basınç baş ağrısı olacaksa eğer kullandığın boru çapına göre çıkma veya sıfır kelebek buhar vanası kullan basınç düşürme aparatı olsun.suyu istediğin seviye ye çektiğin de istediğin gibi kullanırsın.

weskeyy tarafından 08/Tem/22 18:31 tarihinde düzenlenmiştir

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 4328 Toplam Mesaj: 24
bilim teknik