Ders : Son Ders
-
Ne biliyorsun hakkında, ne yapabilirsin neler başarabilirsin. Yada ne kazanabilirsin kendine dair.
Bir ev mi? Lüks bir araba? Yoksa kocaman bir gemi. Bunlara sahip olabilirsin.
Peki ya huzura? Sağlığa? Bunlara ne kadar sahip olabilirsin. Sen neyi çok istedin arkadaşım hayattan? Ne olmadı istedin de. Neyi nasıl istedin.
O'nu ne kadar sahiplendin?
Bir şeye sahip olmak o kadar da önemli değildir bu hayatta. İmkansız diye bir şey yoktur. Sen istedikten sonra. Önemli olan sahip olduklarının değerini bilmek. Ve sahip olduklarına sahip çıkmak. Bütün mesele burada. Sahip çık.
Sağlığına, sevgine, aşkına, inandığın şeye, inanmadıklarına bile. Sahip çık. Çık ki ne sen benliğini kaybedesin ne de sahip olduğun güzellikleri.
Şimdi iki yol var önünde;
Ya hayatın bir anlamı yoktur ve sahip oldukların sence basit şeylerdir. Kaybetmekten de kazanmaktan da korkmazsın. Hayatını öylece yaşamak için yaşarsın
yada sahip olduklarına sahip çıkarsın, kazanmaktan en az kaybetmek kadar korkarsın hayatı dolu dolu an itibariyle yaşarsın. Hayat senindir ve onu da kaybetmeye korkarsın. Bilirsin ki kıymet sadece kaybedince anlaşılır...
Yarın sizin gününüz olsun; çok yaşayınız ve sizde görünüz...
-
evet kıymet kaybedilince anlaşılıyor..çook doğru..
-
Kıymet bilsen zaten kaybetmezsin,
şu melankolik umutsuz ortamı bozmayalım biz, takılmaya devam
-
harika..
-
Dün için pişman olma! Yarın için asla kaygılanma!... Bugünü yaşa! Sadece bugünü yaşa! Bugünü sanki en son gününmüş gibi yaşa! Unutma ki yarın bugüne dün diyeceksin, tıpkı dün bugün için yarın dediğin gibi...
-
Güzel yazı kardesım ama ben bu ıkı yolun ıkısınden bırınıde tercıh edemıyorum,kendimle çelişiyorum :(
Benim için hayatın bir anlamı yok,kaybetmektente korkmuyorum kendımı ama ya aılemı ya sevgılımı? Bunları soruyorsan bana,o kadar korkuyorum kı kaybetmekten...Kelımelerım anlatmaya yetersız kalır!! :(
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------
Güzel yazı kardesım ama ben bu ıkı yolun ıkısınden bırınıde tercıh edemıyorum,kendimle çelişiyorum :(
Benim için hayatın bir anlamı yok,kaybetmektente korkmuyorum kendımı ama ya aılemı ya sevgılımı? Bunları soruyorsan bana,o kadar korkuyorum kı kaybetmekten...Kelımelerım anlatmaya yetersız kalır!! :(
-----------------------------bi yol seç işte :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
Dün için pişman olma! Yarın için asla kaygılanma!... Bugünü yaşa! Sadece bugünü yaşa! Bugünü sanki en son gününmüş gibi yaşa! Unutma ki yarın bugüne dün diyeceksin, tıpkı dün bugün için yarın dediğin gibi...
-----------------------------hem bugün ölecekmiş gibi öbürkü dünyaya hem hiç ölmicekmiş gibi bu dünya için çalış :)))
-
Free_Mans bunu yazdı:
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------hem bugün ölecekmiş gibi öbürkü dünyaya hem hiç ölmicekmiş gibi bu dünya için çalış :)))
-----------------------------yok öle bişi hocam..
-
Güzel paylaşım mangalda kalmadı köz ben de bu yazılanlara kalmadı söylenecek söz. (Doğru yazanı tahribattan kovuyolar :D :D şaka bir yana)
-
Enis bunu yazdı:
Güzel paylaşım mangalda kalmadı köz ben de bu yazılanlara kalmadı söylenecek söz. (Doğru yazanı tahribattan kovuyolar :D :D şaka bir yana)
-----------------------------niye kovsunlar hocam ya. bak burdayız işte kovanda yok edende :)