DERS 1 : "C" YE GİRİŞ
-
kaynarpinar iyi güzel yazıyosun ama senin verdiğin örnekleri çalıştırabilmesi için yeni öğrenen biri zaten bu konuları geçmiş olmalıdır :
void main()
{
clrscr();
printf("ne guzel ornek");
}
yazdığın bu örneği çalıştırırsak
Derleyici bize :
'printf': undeclared identifier
'clrscr': undeclared identifier
hatalarını verir:
Nedeni ise printf ve clrscr komutlarını içeren başlık dosyasının yani stdio.hnin çağrılmamasıdır:
KIBRISLI çok güzel anlatıyor o anlatmaya devam etsin... -
arkadaşlar programı google dan serach edebilirsiniz tabi c olarak search etmeyin tc.zip diye aratın türkçe sayfalarda aratırsanız tek bir sayfada çıkıyor zaten onu açıp komutları istediğiniz gibi yazıp takılın son günlerde biraz işim olduğundan yazamadım ama elimden geldiğince yardımcı olucam bu konuda herkeze yeni koutmlarıda koyucam ancak biraz ilgi bekliyorum tabi siz ne kadar ilgilenirseniz bende bi o kadar yazarım buraya bu akşam yukarıdaki sıkıcı bölümleri geçerek bir kaç döngü hesaplama işlerini göstericem sizlere bu komutları değiştirerek sizde farklı şeyler yapmaya çalışın haydn kolay gelsin sizlere.
-
Turbo C
ANsI C vardı bi de gALiba... -
KIBRISLI'ya !!!
#include <stdio.h>
main ()
{
char a ;
printf("\nAdınız nedir ?");
scanf("%s",&a);
printf("\nSizin adınız %s ",a);
}
su kod uzerine bir kac laf edelim diye dusunuyorum :)
oncelikle koca ismi (MUSTAFA) tekbir char ile aliyorsun cooook ilginc :)
benim bildigim 2 bit'lik karakter ile yalnizca bir harf alinir ... herneyse bu hatayi geciyoruz ...
simdide ikinci hataya gelelim scanf icerisinde character olarak tanimladigin degisken'i string olarak almaya calisiyorsun !!!
Bu program senin compiler'da calisti mi cidden ???
Merak ediyorum ....
-
bu kodları turbo c ile bile yazarsınız. bedav bulunur internette.
yalnız .net te işe yaramazlar çünkü c çok eskidi.
studio.6:0 da bos sayfa açıp cpp diye kaydettikten sonra çalışırlar -
YAW abi ler forumu anlatmak için kullanın ben yeni prgmcı olarak birşey anlamadım
-
YAW abi ler forumu anlatmak için kullanın ben yeni prgmcı olarak birşey anlamadım
HolyOne sende birşeyleryap yaww ağlayacam bakın -
Baba bu dil visual basic e benziyo valla kolay geldi
ama visual basicte fazla ezebere gerek yok
nebiliyim bunda hangi kutuphane hangi komutları sağlıyo felan yani hadi bye
ben üniversite sınavına gireyim
sonra bunuda öğreniriz feriştahınıda -
abi ne güzel hepiniz biliyonuzda bu kadar yorum yapıcanıza siz yapsaydınız böööle bi başlık siz anlatsaydını adam gibi anlatıyo herif karışmayan kalmadı bi rahat bırakın adamı
-
üfff
neye yazcaz bunları ?
adres verin de indirelim
kitabını alırım daha iyi :P
Toplam Hit: 18256 Toplam Mesaj: 47