Dershaneler Kapanmayacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    nayasa Mahkemesi (AYM), 1 Eylül 2015 tarihine kadar dershanelerin dönüştürülmesini öngören yasayı, oy çokluğu ile iptal etti. CHP'nin başvurusu üzerine yasayı esastan görüşen AYM'nin iptal kararıyla, dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinden sonra faaliyetlerine devam edebilecek.

2014 yılının Mart ayında Meclis'te yasalaşan 6528 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. CHP, yasanın iptali ve yürürlüğünün durdurulmaı için AYM'ne başvuruda bulunmuştu. İptal kararıyla, "faal dersanelerle dönüşümünü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetlerinin 1 eylül 2015 tarihinde sona ereceğini, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Teşkilatındaki yöneticilerin yasanın yürürlüğe gireceği tarihte görevlerinin sona ereceği, dersane öğretmenlerinin KPSS şartı aranmaksızının sözlü sınavla öğretmen olarak devlet memuriyetine geçebilmesi" hükümleri de iptal edildi.

DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLAYAN DERSHANELER, YENİDEN DERSHANE STATÜSÜNE GEÇEBİLECEK
    Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla dönüşümü tamamlamayan dersaneler faaliyetine devam edebilecek. Dönüşümü tamamlanan dershaneler ise yeni başvuru yaparak tekrar dersane statüsüne dönebilecek.
    ANKARA, (DHA)

Eğitim seviyesi avrupadan 20 yıl hatta dahada geride olan ülkemizde dershaneleri kapatınca 50 yıl geriye gidecektik.
    feytullahın işine yaradı ama dershanesiz gençler bi cacık yapamaz. çünkü altyapı temeli sıfır.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

özel lise fiyatları 15-20 bin amk ,dersane kapansa gariban gerçekten eğitimden mahrum kalacak

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Tayyipe iyi kapak oldu. Ha eğitim sistemi kaliteli olsa zaten gerek kalmaz dershanelere. Asıl özel liseleri kapatmaları Lazım. Diploma notuna 100 veriyorlar hop üniversite Sınavında Bonus puan geliyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DNA-X
    DNA-X's avatar
    Erkek

biton bar restaurant vardı derhaneye yakın diye içki ruhsatı alamayan adamlar karambole geldi hepside dershanelerin kapanmasını bekliyordu

Hâla çömez.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

seneye gircem sınava iyi oldu benim için de

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerot
    kerot's avatar
    Erkek

Çoğu dersane kapandı zaten. Ama tekrar aynı yapıyı kurmak çok zor olmasa gerek. Tepedekiler it dalaşı yapacak diye olan garibana oluyor yazık. Yüksek makamdakiler kendi egolarını değil gençliği, vatanın ve milletin selametini düşünmeli ve fakat ülkemizde işler böyle yürümüyor. Ağa şimdi çıkar bir yerlerden hönkürür filan filan. Her neyse, gençlerimiz güzel güzel eğitim alıp çok okusunlar.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProSky
    ProSky's avatar
    Erkek

mezuna kalıp kalmama arasında gidip gelirken ilaç gibi geldi bu karar

Üzüldüğümde zevk alanların hepsine mutluluklarım girsin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

tayyip, cemaatin gelir kapısını kapatmak istedi.. öküz öldü ortaklık bozuldu ya o yüzden :) malum cemaat de dershaneler aracılığı ile vergi kaçırıyordu (canlı şahidiyim), 

aslında yapılan bir şekilde doğru, özel okulların da olması gerek ancak devlet okullarının kalitesi yükseldi mi bunu sormak lazım? Bir insan neden dershaneye ihtiyaç duysun ki? Sen adam gibi eğitim veremiyorsun demek..türkiyede yapılan üniversite seçme sınavları dünyadaki en kaliteti sınavlardır, cidden yılların birikimi var ama çok yanlış bir sistem üzerine kurulu..

üniversite kapasiten kaç? 1 milyon.. kaç kişi başvuruyor 3 milyon (rakamlar sallamadır), ne yapıyorsun 1 milyon kişiyi alıyorsun puan sırasına göre.. Yerin 2 milyon olsa 2 milyonu da alırsın :) 

böyle bir mantık mı olur? atıyorum x öğretmenliğinde 10 yıl atama imkanı görünmüyor ama hala adam alıyorsun o bölüme.. ulan hiç mi plan denilen bir şey yapmıyorsunuz. elin adamları kaç yıl sonra ne kadar hangi branşta öğretmene, teknisyene ihtiyaç var hesaplıyor..

böyle bir dandik eğitim sisteminde her şey beklenir.. milli eğitim bakanları ne iş yapıyor, ösym/yök ne iş yapıyor.. bi iş adamı mı ceo mu ne ünviersitelilerin cv lerini çöpe atıyorum diyordu :) adam da haklı.. doğru dürüst eğitim verilmiyor.. ayrıca devletin sanayi ihtiyaçlarına göre de adam yetiştirmesi gerekiyor.. gelişmiş ülkelerde mesleki eğitimler çok daha ön planda ama adamlar deli gibi alanında uzmanlaşıyorlar.. bizim meslek lisesi öğrencilerinin aklı bir karış havada.. bunların kaçı kalifiyeli..

yığınla sorun var ve bu sorunları çözecek kapasite bu iktidarda yok..  deneme tahtası gibi ikide bir sistemi değiştirdiler..

çözüm çok zor değil;

her öğrenciyi belli zamanlarda belirli yetenek, zeka testlerine tutacaksın ve o kişi için uzmanlar ama gerçekten işinde olan uzmanlar karar verecek hangi yeteneğe sahip olduklarına ve aile/devlet o kişiyi o alana yönlendirecek ve DESTEKLEYECEK. Bu destekleme en iyi olarak iş garantisi ve yeterli sosyal şartlar,ekonomik refah şeklinde olmalı. Yoksa herkes benim oğlum mühendis olsun diye tutturur. Bir öğrenci liseye başladığında mesleğini çoktan seçmiş olmalı ve lisede teknik ve mesleki dersler almalı.. ve aynı zamanda temel bilimler dersleri de almalı.. Ardından kaliteli bir staj.. Bu staj süresi 2-3 yıl gibi olmalı.. Bu şekilde öğrenci bizim meslek yüksek okulu dediğimiz yerlerden kalifiyeli olarak mezun olur. İş deneyimi çok önemli.. İş sahada öğrenilir, okuyarak öğrenilmez.. 

Mesleki eğitim yapmak istemeyenleri de, düz liselerde eğitim üniversiteye yollacaksın bu adamlarda ya akademisyen/yönetici v.s. olacak ya da teorisyen. Yani teori ağırlıklı,yönetici grubunda çalışacaklar. Ancak türkiyede bir mühendis 3x para alıyorsa, bir teknisyen/tekniker x para alıyor. Bu şekil bir ödeme yapılmaması lazım, aksi halde herkes çocuğunu yüksek tahsile vermeye çalışır. 

Ayrıca şarkıcı, türkücü, popçu, manken, artis, aktör,futbolcu tarzı meslek grupları rol model olmaktan çıkarılmalı.. Kaç tane prof tanınıyor ya da tvlere çıkıyor? ama haberlerde orda burda sürekli gereksiz insanların kazandığı paralarla gençlerin akılları çeliniyor.. Adam da diyor ooo şuna bak bilmem kaç milyon dolar para alıyor, nden okutayım o zaman çocuğumu popçu yapayım, topçu yapayım diyor... Eğlence sektörü elbette gerekli ama devletin bunları kısıtlaması gerek, çünkü ciddi ciddi gençlerin akıllarının çelindiğini düşünüyorum.. Bilime, eğitime verilen değer azalıyor.. Spor bile para kazanma olayına dönüştürülüyor..

Bunun gibi çok şey yazılır ama benim gördüğüm şekilde bu sistem böyle olabilir.. Tabi üstünkörü yazdım, detaylı araştırılabilir, daha iyi şeyler geliştirilebilir.. Görüldüğü gibi sorun temelden başlıyor aslında.. O yüzden bu sistemin yıkılması lazım.. dershaneler zaten kendini fesheder bu sorunlar çözülürse :)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek

Tahminimce bu sene ki sınavdan mezuna kalanlar çocuğu koyacaktır. Lise son sınıf öğrencisi ne yapacağını şaşırmıştır. İmkanınız ve bilginiz tazeyse sınava girin derim ne olur ne olmaz :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    griffin
    griffin's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Acilir kapanir o ayri konuda chp aym'e giderken cemaatimi dusunmus yoksa turk halkini mi 

Türkiye, kendisine din olarak Kemalizmi almış, başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir. Oysa en üst belirleyici İslam'ın ilkeleridir. Her şey ona göre belirlenir." -Recep Tayyip Erdoğan
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Altair
    Altair's avatar
    Erkek
    griffin bunu yazdı

Acilir kapanir o ayri konuda chp aym'e giderken cemaatimi dusunmus yoksa turk halkini mi 

Kapatmak isteyen cemaati mi düşündü , Türk halkını mı yoksa kendi torun torbasını mı ? Bence bu iki sorununda cevabı aynı hocam pek bir fark yok :D

Toplam Hit: 3202 Toplam Mesaj: 25
dershane kapatma eğitim