Desktop Programlama Bitiyor Herşey Web Üstü Olucak! (Sizin Görüşleriniz?)
-
arkadaşlar web programlama tamam ama örneğin bir dvd kaydetmek istiyorsak ne olacak peki?
tamam yani web programlama kurumsal erp yazılımlarında falan inanılmaz çözümler sunuyor... bu doğru ve kurumsal manada bu nedenle web programlamanın gelecek olması kaçınılmaz...
ancak kişisellik durumu söz konusu olduğundaysa öyle yada böyle desktop programlama ve desktop yazılımlar olmak zorunda... sonuçta pratik web programlama dilleri bir çok çözüm sunuyor ama işin aslına bakarsanız bunlar son derece amatör daha doğrusu yüzeysel çözümler... demek istediğim asp.net yada php ile ram e hükmedemezken c, c++, pyhton gibi dillerle ram e hükmedebiliriz ve bunlar yüksek kalitede çözümler sunarlar...
sözün kısası evet web programlama isteyenlere büyük çözümler sunacak ve bir süre sonra tüm çözümleri sağlacak ancak işin temelindeki çekirdek, server ve işletim sistemi programlaması gibi üst seviye konularda her halükarda temel programlama mantığı ve temel programlama dilleri hakim olmaya devam edecek... buradan çıkan sonuç ne yapmak istiyorsanız gelecek sizin için ona göre şekillenecek...
-
kişisel ya da kurumsal güvenliğimizi başkalarının eline mi bırakıcaz.
-
attack bunu yazdı:
-----------------------------
kişisel ya da kurumsal güvenliğimizi başkalarının eline mi bırakıcaz.
-----------------------------işte aynen bu.Zaten bundan dolayı rahatsızım.Hoş şimdi windows şu bu ile ne kadar güvendeyiz o ayrı bir tartışma konusuda bunu bile bile internet alemine vermek acayip.
Bir kere dosya silsek tamamen silinecek mi ? Google ve facebookta kısmen tutulıyor hele facebookta silinmiyor.E biz herşeyi web alanına taşırsak ?
& Milamber ;
chrome os bizim konuştuğumuza en yakın olanı onda böyle birşey yok.Tabi daha resmi olarak tanıttılar ama çıkartmadılar.Gösterdikleride netbook için.Ben localhost kuramazsam, c programlayamazsam ne anlamı var ki :-/
Kesinlikle bu konuda birşeyler yaparlar.Fakat o zaman bulut bilgi işlemden uzaklaşır.Çok kararsız kaldım güzel bir açıklama gerekiyor.
edit;
bunu verecektim unuttum.İngilizce chrome os un güvenliğini anlatıyor
http://www.youtube.com/watch?v=A9WVmNfgjtQ
-
Cahilce cümle olmuş, eğitimli cümle:
"Artık tüm desktop programlar internet entegrasyonuna sahip olacak"
Zira sike sike, driverlara vs komut gönderen programlar, "local program" olarak adlandırılacak,
İnternet üzerinden işlesede...
Ya da live olarak browser üzerinden çalışabilse de...
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------
Cahilce cümle olmuş, eğitimli cümle:
"Artık tüm desktop programlar internet entegrasyonuna sahip olacak"
-----------------------------allahtan benim cümlem değil kapak yerdik durduk yere gece gece :D
Muhakak desktop olucak ama asıl sorulması gerek soru acaba ne kadar minimum düzeye indirilebilir..
yada web üzerinden işlem yapabilme kabiliyeti ne kadar maximum düzeye çıkartılabilir
asıl sorular bu şekilde olmalı sanırım..
-
valla çalıştığım yerde şirketdekilerin kullandığı ufak tefek programları web'e dökmeye başladım çok memnun kaldılar.. Çok basit bi örnek olucak ama söleyim yinede,
tel, adres gibi bilgileri tuttukları bi programları vardı onu web'e entegre ettik evde, ofis, tatilde felan ortak verileri olan o programı kullandılar çokda memnun oldular.
Bence web desktopun yerini almaya başladı bile ...
-
İşletim sistemleri ve browserlar baya iç içe.
Hatta microsoft SQL Server download linkini de, bir HTM dosyası olarak gönderiyor.
Yani bu olay aslında browserların arayüzler olmasından farksız.
Yani programlar Quake 3 Live gibi, browser üzerinden çağrılcak.
Senin sistem bilgilerin gidecek, server sana uygun program ve driverlar ile hizmet verecek.
Yani programlar bir pool da varyasyonlar olacak.
Yani şu bir site varya, minimum sistem gereksinimi testi yapıyor.
Hah işte, o en temel örneği geleceğin.
İşletim sistemine göre bir program çalıştırıyor.
-
abi aslında açık şu bu konusunda daha güvenli olur.Sürekli güncellemeler getirecek.
chorme mesela öyle yapıyor çaktırmadan yüklüyor.Buda bir anlamda güvenliği sağlıyor demek.Fakat diğer taraftan kontrolsüz olması beni kıllandırıyor.
---
sunumlar şunlar bunlar internette saklanır sanıyorum.
edit:
http://www.youtube.com/watch?v=mTFfl7AjNfI&feature=channel
chrome os açılışı hakkında adam anlatmış (ing)
hakkında ikinci video güzel birşey, giriş falan var izleyebilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?v=hJ57xzo287U&feature=channel
-
gelecekte ihtiyaçlara göre artarak web e taşınma olabilir.
şuna bi göz atabilirsiniz. http://www.webrazzi.com/2009/10/12/put-ionun-ilk-ekran-goruntuleri-webrazzide/