Dev Irk: Kars(Kafkas) Çoban Köpeği
-
pessimist bunu yazdı:
-----------------------------
şu son resimdeki tam sarılınıp çimlerde yuvarlanmalık
-----------------------------binecen üstüne vuracan kırbaçı :|
görünce direk o film geldi aklıma ama beyazı süpermiş
-

Fotoğraf 38. Kars Çoban Köpeği
Diğer İsimleri: Turkish Kars Dog, Kars Shepherd Dog, Kars Dog, Ardahan Sheepdog, Kackar Mastiff, Turkish Caucasian Sheepdog.
Kökeni: Yüz yıl kadar önce Doğu Anadolu’ya gelen Malakanlar tarafından getirilen Kafkas Çoban köpeklerinin, bölgeye uyum sağlaması ile, bugünkü ırk özelliklerini kazandığı sürülmektedir.
Cidago Yüksekliği: Erkek: 70-100 cm Dişi: 65-90 cm.
Ergin Ağırlığı: Erkek: 75-110 kg. Dişi: 60-100 kg.
Post Rengi: Vücut kıl örtüsünün rengi karakteristik değildir ve bütün renkler görülür.
Irk Özellikleri: Baş oldukça büyük, geniş ve iri yapılı (ayı baş) ve genellikle siyah renklidir. Burun iri, orta uzunlukta, küt ve siyahtır. Ağız büyük, çene kuvvetli yapıda, dudaklar siyah renktedir. Gözler kahverenginin değişik tonlarındadır. Alın düz, kulaklar sarkık, geniş ve siyah tüylüdür. Karın kısmı kalın, bel ve sağrı kısmı geniş ve adalelidir. Göğüs oldukça geniş ve derindir. Kuyruk uzun tüylü, büyük, yukarı ve sırta doğru kıvrımlıdır. Bacaklar kuvvetli, iri pençeli ve güçlüdür. Pençe vurma özelliğine sahiptir. Boyunda yele şeklinde ve arka bacakların, arka kısımlarında tüyler uzundur. Vücut uzunluğunun, cidago yüksekliğine oranı 1’dir.
Karakteri: Sürü koruma içgüdüsü yüksek ve uyumludur. Sert karakterlidir.
Kullanma Alanı: Sürü koruma ve bekçilik özelliği için kullanılır (Anonim 2002, Yılmaz 2005).
----------------------
Şöylede bir şey buldum ama Resimdeki köpek tam bir Kars çoban köpeği değil. Çok uyuz bir duruşu var ki Kars Çoban köpeğinde dediğim gibi Baş ila kıç arasındaki uzunluk fazladır bunda ise aksine kısa ya da resimde öyle gözüküyo. Irk Özelliklerinde de belirttiği gibi ayıbaşdır. Kafası çok iridir öteki resimlerde de gözüktüğü gibi ama burda kafasıda normalden küçük :W
-
bu köpek adamı bi lokmada yutar lan xD xD
-
oha kuzu gibi :D
çok tatlı..Güçlüde demek ama bi sorun var !!
Ben böyle gri falan istemem.Beyazı var mı bunun ?
edit: sarıda olabilir
-
EpheSuS bunu yazdı:
Chow Chow'u çok andırıyor yahu bu :|
Chow Chow'la birşeyin kırması olmasın ?
-----------------------------Chow Chow'u kızartma yapıp yiyolar sanırım Çinde :S Kafkas Çoban Köpeği Gürcü Köpeği 'de derler bunlara gürcüstandada var bu ırklardan. Ama ne biliyim Koca kafalı Kangalımı hiç bi köpeğe değişmem !
-
bunları pittbulla kırdırırsak nolur acaba
-
zumsuk bunu yazdı:
oha kuzu gibi :D
çok tatlı..Güçlüde demek ama bi sorun var !!
Ben böyle gri falan istemem.Beyazı var mı bunun ?
edit: sarıda olabilir
3. sayfaya koydum karbeyazının resmini ama dünyada yok denecek kadar az karbeyaz olanı -
muhaha yavruyken çok şekermiş. ısırırım lan ben onu. şunlara bir göz atın
ey maşallah varil gibi

bu ne lan bizim mahallenin delisine benziyor. azuhahahahaa

furball

Ahanda bir yavru da benden

-
bunu doyurmak mesele :(
-
günde 7-8 kilo kemikli et alıp veriyorum + evden gelen yemek artıkları falanda var