Devlet Dairelerindeki Yazılım Yöneticilerinin Ebelerini Tanıyan Var Mı?
-
NoNam3 bunu yazdı:
-----------------------------
Buremba bunu yazdı:
NoNam3 bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
Buremba bunu yazdı:
arkadaş sgk'ya gidiyorum, 1 saat bekliyorum sıra gelsin diye sonra anons yapılıyor sistem çalışmıyor diye. soruyorum görevliye ne zaman düzelir diye bilmem sistem çöktü, işlem yapamam diyor. sonradan milletin aralarında konuşmasıyla öğreniyorum ki ilk değil, daha önceki günlerde de çökmüş onlarca kişi sırada beklerken. herkes de gelir diye beklemiş lakin gelmemiş, tekrar gelmişler benim orada olduğum sırada ve yine sistem çökmüş.
ertesi gün gidiyorum bir devlet hastanesine girişte kuyruk var, neymiş sistem çökmüş hasta kayıtları yapılamıyormuş. 60 yaşındaki insanlar muayene olmak için kalkmış gelmiş sistemin düzelmesini bekliyorlar. çıkıyorum muayene olacağım doktorun katına orada da bir nine görevliyle kavga ediyor bu kadar beklettiniz beni diye. anlayacağınız 10 katlı hastanede kıçıkırık sistem yöneticileri yüzünden iş yürümüyor. bu nasıl bir iştir anlamadım arkadaş.
e bu hastanede mesela orada çalışan tanıdığımdan öğrendiğim kadarıyla günde 8000 hasta giriş çıkışı yapılıyormuş normalmiş bu çökmeler. yahu ben siktiriboktan bir site yapıyorum, günde 2000 kişi veritabanına ortalama 10 iz bırakıyor ve benim sadece yıllık 150lira host masrafı verdiğim site çökmeden çalışıyor da 100.000liraya taşeron firmaya yaptırılan yazılım ve her ay maaş verilen 3 sistem yöneticisi 8000 veri girişini yönetemiyor mu? kaldı ki dalgalanma da yok anca -500 +500. hadi öss'nin sonuç açıklama sayfası çöker birşey demem de (cloud sisteminden devletin haberdar olması için bir nesil geçmeli çünkü) bu sistem haftada birkaç kez nasıl çöker arkadaş?
-----------------------------İmamdan o kadar yazılımcı oluyor demek ki :) daha önce konusu açıldı bunun... Bir çözümü yok.
-----------------------------Kendi elemanlarına veriyorlar ihaleleri de... Torpilci fetocular!!! İmamlardan o kadar yazılımcı oluyor işte, aynen !!!
-----------------------------bilmeden etmeden ünlem kullanma hocam. dediğim hastanedeki bilgi işlemin ne o cemaatle ne de herhangi bir partiyle ilgisi yok. eğer imamdan kasdedilen de namaz kılmak ise evet ben de namaz kılıyorum ve üniversiteye yeni girmeme rağmen (yaşım da 18) gayet güzel yazılım çıkartabiliyorum ortaya ve aylık masraflarımı da yaptığım yazılımlarla sağlıyorum.
-----------------------------Ben devlette IT'de çalıştım 3 sene boyunca, şimdi özel sektördeyim. Benden daha iyi mi bileceksin tıp sektörü sistemini? Sen daha 18 yaşında babanın neden tuttuğunu bilmediğin partiyi tutuyorsun; Bir de gelmiş din sömürüsü yapıyorsun. Ben de namaz kılıyorum genç ama bunu alet etmiyorum forumlarda bas bas bağırmıyorum namaz kılıyorum diye senin gibi... Kılıyorsam kendime kıldığımı biliyorum çünkü, senin gibi göstermelik; "bak feto nasıl kıldım" olayı değil bizimkisi! Asıl sen bilmeden konuşma!
-----------------------------ne bir cemaattenim, ne de bir partiyi tutuyorum. ikiniz de başta bir hata yaptınız imam kelimesini kullanarak, sonrasında iret düzeltti sağolsun ancak sen maşallah su-i zan dozajını artırarak devam ettin. kutluyorum seni, namaz kıldığını insanlara söylemediğin için. (ben nerden biliyorum ki senin namaz kıldığını? :S ) eğer fıkıh kitaplarını biraz karıştırdıysan bunun göstermelik olmadığını anlayabilirsin sayın allah için namaz kılan abi. eğer olayın bireyselse haklısın göstermelik, ancak bir zümreyi göstermek için kullanıyorsan bunun adı başkadır mümin kardeşim(!) (güzelmiş bu işaret beğendim, dur birkaç tane daha kullanayım: !!!!! ).
-
"." işaretinden sonra gelen kelimenin ilk harfi büyük yazılır. Bunun gibi...
Sen ilk önce Türkçe'yi öğren, sonra bana cematinden öğrendiğin kelimelerle nutuk çekersin.
Haydi yolun açık olsun.
-
Konuyu nerden nereye getirmişsiniz. Helal olsun size.
Buremba SGK daki sistemin adı MEDULA. Uzun süredir kullanılan bir sistem. İlk başladığı zamanlarda sadece hastanelerde ve SGK müdürlüklerinde kullanılıyordu. Daha sonra eczaneleride medula sistemine dahil ettiler ve gün geçtikte medula sisteminin kapsamını genişlettiler. En son ilaç muafiyet raporlarını medula sistemine entegre ettiler. Sürekli bişeyler ekledikçe sistem bunu kaldıramaz duruma geldi ve hemen hemen hergün kesintiler başladı. Mesela bugün medula sistemi hiç çalışmadı. Eczaneler dahil. Özellikle pazartesi günleri çalışmaz oldu sistem. O kadar tv lerde, gazetelerde ve internet sitelerinde yazılmasına rağmen hala medula sunucularında bir iyileştirme yapılmadı. Olan biz hastane çalışanları ve hastalara oluyor.
Edit:Konu başlığında yazılım yöneticilerine seslenmişsin. Yazılımcılarla konunun hiçbir alakası yoktur. Tüm problemler medula sunucularının çalışmaması kaynaklıdır.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------bu hastanede mesela orada çalışan tanıdığımdan öğrendiğim kadarıyla günde 8000 hasta giriş çıkışı yapılıyormuş normalmiş bu çökmeler. yahu ben siktiriboktan bir site yapıyorum, günde 2000 kişi veritabanına ortalama 10 iz bırakıyor ve benim sadece yıllık 150lira host masrafı verdiğim site çökmeden çalışıyor da 100.000liraya taşeron firmaya yaptırılan yazılım ve her ay maaş verilen 3 sistem yöneticisi 8000 veri girişini yönetemiyor mu? kaldı ki dalgalanma da yok anca -500 +500. hadi öss'nin sonuç açıklama sayfası çöker birşey demem de (cloud sisteminden devletin haberdar olması için bir nesil geçmeli çünkü) bu sistem haftada birkaç kez nasıl çöker arkadaş?
-----------------------------canım kardeşim hastane de sistem çalışanlarının sorunu değil ki sağlık bakanlığından kaynaklanan bir sıkıntı. Adam alt yapısını güçlü bir şekilde yapsın hiç bişi olmaz güzelim sistem personelinin ne suçu var. Hastanelerde sistem olmaması hiçbir şekilde sistem çalışanlarının yaptığı yada yapabileceği birşey değildir sadece verinin ulaşılıp ve alındığı sağlık bakanlığı serverlerinde ki sorunlardan kaynaklanıyor.
-
devlet dairesinde yazılımcı olmaz :)
bkz. uyap'ı kodlayanlar özel sektörden bir firmadır :)
medula da keza öyledir :) adamlar hafta sonu javaya ayar çekerler server çekilen ayarla uyuşmaz olan halka olur :)
yapacak şuan için tek şey kendi kendine isyandır :) veya e-devleti kullanıp şikayette bulunmaktır :) tabi e-devlet çalışırsa :D
-
imam kelimesini kullanmamdan rahatsız olan varsa önce vasfı imamlık olduğu halde diyanet kadrasuna alınıp farklı devlet kadrolarına yerleştirilenleri eleştirsin, bu bir şablon haline gelmiştir ve her şekilde kullanılır. insanları işe alırken belli bir ideoloji, akrabalık, hemşerilik, yakınlık arayanlar o mevkilerde oldukça tabi ki projeler başarısız olacak :) hele ki yazılım konusunda; bu inşaat değil ki amele işi yapılsın bitsin, problemsiz çalışan bir internet tabanlı yazılım gösterin. İnşaat sektörü bunu kaldırır, hizmet sektörü kaldırır, yazılım kaldırmaz. Sonunda o yazılımları çöpe atıp profesyönellere yenilerini yazdıracaklar, acemi nalbant gavur eşeğinde öğrenir prensibi yazılımda sökmez. bu işler böyle.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------TeRRoR bunu yazdı:
Aslında orada sadece yazılımla alakalı olmaya biliyor. O tür devlet dailerinde hataların %80'i web servislerinin yoğunluğundan kaynaklanıyor. Yani hastanedeki o program sadece hastanede veri kaydı yapmıyor sgk ile zırtla zortla da entegre çalıştığı için kitleniyor.
-----------------------------dediğin gibi bir durumda bütün türkiye'deki sistem çökmez mi? :|
hocam zannedersem benden sonra atılan mesajlar seni tatmin etmiştir. -
arkadaşlar yazılım yöneticileri derken yazılımı yöneten, kuran, çalıştıran ve sorunları ile ilgilenen kişilerden bahsediyorum. sistemini bilmiyorum ama aşırı bilgi yoğunluğundan sistem çöküyorsa yazılımcının da optimizasyondan bihaber olabileceğini düşündüm. zaten iki ihtimal var: ya yazılımcının suçu olarak aşırı yüklenmeden dolayı çökecek, ya da server fazla bilgi yoğunluğundan çökecek. eğer ikincisiyse milyon dolar harcanarak yapılan sistemde birkaç makina ekleyip adamakıllı çalışan bir sistem yapabilebilecekken yapmamazlık yapmazlar heralde. sonuçta para ceplerinden çıkmıyor. :) dolayısıyla iş yazılım firmasına kalıyor. iret'in dediği gibi akraba işlerinin döndüğünü ben de biliyorum ki sistemi çökerten de bu bence. bizim bilgi işlemde çalışan memurlarımızın da (yazılımcılardır diye düşündüm, işleri başka ne olacak ki?) beceriksizliği eklenince bu kadar uzun sürebiliyor kesinti sanırsam. bizde de biraz koyunluk var ki galiba mağdur olduğumuzu dahi düşünmüyoruz, bilgisayardır insan değil ya deyip bekliyoruz.
iret'e not: abi ben de katılıyorum sana can-ı gönülden, ama imam kelimesi ile ilişkilendirmek yanlış bence. kişilere bakar bu iş, sen koca bir zümreye damga basıyorsun ki bu partiye bağlı bir olay dahi değil. en yakınımdan bahsedeyim, maltepe'de oturuyorum ben. chp geldi buraya belediye olarak ve belediye çalışanlarının en alt kademesine kadar değiştirdiler adamlar. hatta inanasın diye söylüyorum babam belediyede sağlık müdürüydü uzman doktor olarak, görevden aldılar ve yerine koydukları adam bir pratisyen veteriner. kendileri de biliyorlar bunu ama düşünüyorlar ki bizden olsun sözümüzü dinlesin uğraştırmasın.
-
Buremba bunu yazdı:
arkadaşlar yazılım yöneticileri derken yazılımı yöneten, kuran, çalıştıran ve sorunları ile ilgilenen kişilerden bahsediyorum. sistemini bilmiyorum ama aşırı bilgi yoğunluğundan sistem çöküyorsa yazılımcının da optimizasyondan bihaber olabileceğini düşündüm. zaten iki ihtimal var: ya yazılımcının suçu olarak aşırı yüklenmeden dolayı çökecek, ya da server fazla bilgi yoğunluğundan çökecek. eğer ikincisiyse milyon dolar harcanarak yapılan sistemde birkaç makina ekleyip adamakıllı çalışan bir sistem yapabilebilecekken yapmamazlık yapmazlar heralde. sonuçta para ceplerinden çıkmıyor. :) dolayısıyla iş yazılım firmasına kalıyor. iret'in dediği gibi akraba işlerinin döndüğünü ben de biliyorum ki sistemi çökerten de bu bence. bizim bilgi işlemde çalışan memurlarımızın da (yazılımcılardır diye düşündüm, işleri başka ne olacak ki?) beceriksizliği eklenince bu kadar uzun sürebiliyor kesinti sanırsam. bizde de biraz koyunluk var ki galiba mağdur olduğumuzu dahi düşünmüyoruz, bilgisayardır insan değil ya deyip bekliyoruz.
iret'e not: abi ben de katılıyorum sana can-ı gönülden, ama imam kelimesi ile ilişkilendirmek yanlış bence. kişilere bakar bu iş, sen koca bir zümreye damga basıyorsun ki bu partiye bağlı bir olay dahi değil. en yakınımdan bahsedeyim, maltepe'de oturuyorum ben. chp geldi buraya belediye olarak ve belediye çalışanlarının en alt kademesine kadar değiştirdiler adamlar. hatta inanasın diye söylüyorum babam belediyede sağlık müdürüydü uzman doktor olarak, görevden aldılar ve yerine koydukları adam bir pratisyen veteriner. kendileri de biliyorlar bunu ama düşünüyorlar ki bizden olsun sözümüzü dinlesin uğraştırmasın.
-----------------------------chp lilerin yaptığı da aynı şey; eskiden, şu anda bu manada kullandığım imam yerine; şişli belediyesi için erzincanlı, esenyurt belediyesi için karslı kelimelerini kullanırdım, orada hemşerilik bağı vardır, burada ideolojik bağ var kullanılan kesim de ortada. bugün imam dediğinde benim aklıma cami imamı gelmiyor, direk bu işin kaymağını yiyen kesim geliyor kendi aralarında da imam değilse getirme gibi cümleler kullanıyorlar, mezun olunan okul ilk kriter halini almış, tanıdığım insanlardan bahsediyorum yüzlercesinden :) ve ben bu durumda alınılması gereken bir şey olduğuna da inanmıyorum yapılan şey ortada çünkü..., bunu sağcı yapmış, solcu yapmış, şu parti yapmış bu parti yapmış, çalışan dindarmış dinsizmiş beni bağlamaz, mağdur olan ortada, işi yapan ortada, yirmi sene önce nasıl ahbap çavuş ilişkisi varsa şimdi de aynı düzen devam ediyor.
-
facebook 500 milyon kullanıcıya kesintisiz ve aksamadan hitap ederken, devlet birkaç milyona hitap edemiyor. Al bir de buradan yak.