folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Devlet Dairesindeki Memurlardan Gına Geldi!!!

Devlet Dairesindeki Memurlardan Gına Geldi!!!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

geleceğimi satmak istiyorum demiş.cebimdeki paraya göz dikenlere seve seve veririm demiş.

özelleştirmeyi özal çıkardı. kendi hazinene gidecek parayı yabancılara peşkeş çekmek akıl dışıdır.

konuya gelirsek: onlarda suç yok. özalın bir sözü : benim memurum işini bilir diye çıkılan yolun sonu budur.

-----------------------------

Millete insan muamelesi yapacaklarsa evet satıyorum geleceğimi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    işi yapabilecegine göre degilde götümü başımı devlete bilmem nereye dayayım mantıgıyla işe girilirse olacagı budur, bu tip insan modelinden ne millete ne devlete hayır gelir...

all this pain is an illusion...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

şimdi benim bir arkadaşım itfaiye eri ve 30 gün resmi izin almış daha işe başyalı 6 ay oldu ve adam diyorki

ben bir 10 gün daha gidim rapor alımda izini 40 gün yapım şimdi devlet memuru olmuş adamdaki mantık şu beni işten atamazlar nede olsa en fazla sürgün

sürgün zaten bir komedi devlet memuru ol yeter bu ülkede... 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    West
    West's avatar
    Erkek
    2005 te askerlik şubesindeki bir memurenin işini doğru yapamaması ve bilgisizliğinden ötürü az kalsın planladığım tarihte askere gidemiyordum. 1 hafta süren uğraşlarımdan sonra konuya hakim diğer bir bayanın şans eseri orda olmasından yararlanarak askere gitmeyi başardım. Yoksa benim 1 yılıma mal olucaktı.

west[at]tahribat.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Çok içler acısı bir durum ya... Konunun özelleşmeyle falan ilgisi yok, oradakilerin rahatlığından laçkalığından klaynaklanıyor... Başı boş bırakılmışlık var. Niye çünkü denetleme yok,performans ölçme yok,işten atma yok.

Böyle olunca ne düşünüyor (kurnaz) memur? Ben her türlü dalgama bakarım, işler bi şekilde yürür. 

İşte aralarından yüzde 30'u işini tam anlamıyla aksatmadan yapıyor. Diğerleri ise illana bi kanun bi ceza hükmü koyacaksın öyle işini yapsın.

Yatmak, ağırdan almak, ona buna artistlik yapmak içlerine işlemiş bazılarının. Bu bozuk düzende de "garantide,güvencede" olduğunu biliyor tabi.

1. Memuru nereye şikayet edeceksin?  2. Hatalı olup olmadığını kim nasıl tespit edecek? 3. Yaptırım ne olacak?

Bu sorulara çözüm bulunursa her şey daha iyi olur kanısındayım. Ama böyle olsa bile yine bürokrasi sorunu var.

Yani memur işini 10 numara yapsa da salak, saçma sapan istenen belgelerle, imzalarla uğraşmak zorunda kalmak yine tıkıyor sistemi.

Yani bildiginiz bugün git yarın gel, yarın çıkmaz ayın son çarşambası olmaz bi dahaki haftaya gel vs. gibi

Bi de kurumun elaman açığı varsa, ya da o aralar iş yoğunluğu fazlaysa vay halinize!

Şimdi kendi yaşadığım güncel (:P) örneklerle başlayalım:

Okula kayıt yaptırıcaz... İstenen belgeler bi dünya... Hadi toparlamaya başlayalım:

Mezuniyet belgesi ya da diplıoma:  Elimde "aslı gibidir" diye yazanı var yok olmaz diyorlar illana aslını bulucan.

(Anlamadığım başka mevzu da bu " aslı gibidir" demek aslı yerine geçer demek değil mi, veren devlet kurumu alan da devlet kurumu. Madem bir taraftan verilen "aslı gibidir"  belgesi diğer taraftan kabul edilmiyor niye " aslı gibidir" veriliyor. direk yasaklayın, vermeyin olsun bitsin!)

İyi bulalım diyoruz, ilgili kuruma gittik bi dünya uğraşı sonucu anca "geçici mezuniyet belgesi" alıyon diploma veremiyoruz diyorlar. Sebep? ... -Daha sonra basılacak. - Ne zaman alabilirim peki. -Belli değil

Askerlik Durum Belgesi: Ön bilgi olarak biraz ayrıntılara gireyim. Biteli 3 ayı geçti. İzin belgesi ve yıllık yoklamayı yaptırmak için bu 3 ay süresince 3 kere bahsi geçen birliğe gittim. 1 kere de telefonla kontrol ettirme olayını gerçekleştirdim. Bunun istenen belgeyle alakası yok sadece şubenin işlem hızını kavramanız için yazıyorum... Neyse yine yolum düştü diyerekten söylene söylene gidiyorum, gittim memura dedim bu belgeden lazım. Baktı bilgisayara dedi senin bilgilerin daha ulaşmamış (yani sisteme girilmemiş olduğunu kast ediyor), terhis belgen var mı? -Var... İyi onu bana verirsen ben de sana istediğin belgeyi veririm. -İyi de bu terhis belgem. Devamlı bende bulunması gereken bir şey.  - O zaman bilgiler gelene kadar bekleyeceksin. -Ne zaman gelir bilgiler? -... Belli olmaz, bir iki aya gelir. - Kafamda şimşekler çakıyor tabi,diyom elin mahkum alıcan almayıp napcan... Ertesi gün veriyoruz terhis belgesini, alıyoz durum belgesini... ( 2-3 ay sonra bilgiler gelince gidip alabiliyormuşum kendi terhis belgemi, yani aslında kendi kafalarına göre (yada en iyi ihtimalle benim koyulmadığını düşündüğüm kanunlara göre) benim terhis belgemi gelmeyen bilgiler için rehin almış oluyor)

Sağlık Kurulu Raporu: Hastanede tam bir günü geçirerek ondan bundan imza alarak, o testten bu teste girerek,katlar arasında turlayarak kondisyon depoluyorum. Tam hepsi tamam deyip ilgili evrakları ilgiliye veriyorum? Haftaya cuma günü gelin raporunuzu alabilirsiniz diyor. ( Ühühüüüü... Haftaya :( )  Aslında en sorunsuz olan belge bu onu da anca haftaya alabiliyorum düşünün artık.  ( Ha burda da ilk gittiğim hastaneden olumlu yanıt aldığımı düşünmeyin, isteyen kurum diyor ki devlet hastanesi ya da tıp fakültesi hastahaneleri olur ama gittiğim ve bu kapsama giren ilk 3 hastane diyor ki biz böyle rapor vermiyoruz. Ancak 4.de buluyorum )

Sonuç Belgesi:  Osym tarafından bana ulaştırılması gereken bu belge bana ulaşmadı. Evet bakıyoruz napıcaz? Postaneyi arıyoz, bizim bölgeye bakan postacıyı buluyoz vs.. Bi hafta bunların peşinden koşuyoruz, bi bakıyoz posta ortada yok!!! Evet dakka bir golü yedik. "Ösym belgelerin size ulaşmasından yada postada kaybolmasından sorumlu değildir" yazıyor.Kim sorumlu o zaman? Postacıda ben getirdim galiba diyor, (ben de tabi tabi diyom içimden) Eee sorumluluk bize kaldı. Ne yapcak lazım? Araştırıyoruz, bakıyoruz Türkiye'de Ankara'dan başka alınmasının mümkünatı yok. Ya ben yada bir tanıdığım gidip alacak. Bizzat gidiyorum, memura diyorum böyle böyle... Şu an veremiyoruz? -Niye? -Sistemde kayıtlı gözükmüyor veremiyoruz. -Daha sonra alabilir miyim? -Bilgiler sisteme girilirse alabilirsiniz. -Ne zaman olur peki? -Belli değil... Fakat onun yerine şöyle bir belge verebiliriz size diyor. - İyi de ben ondan istemiyorum kurum benden aslını istiyor diyorum. - Valla bu konuda başka bir şansını yok diyor. İşte bu ara olay çıkartıyom biraz, 3 kişiyle muhatap oluyorum sırayla en son şefi geliyor falan o da aynı havada... - Diyorum o zaman bu dediğiniz belgeden verin,arkasına da yazılı olarak benim asıl istediğim belgenin dediğiniz sebeplerden ötürü verilemediğini ifade edin. -Tabi ona da yanaşmıyor,işte kavga gürültü razı oluyom ne yapacam adamın boğazını mı sıkıp alacağız vermekten sorumlu olduğu belgeyi vermiyor (veremiyor?) diye. Dönüyorum kendi memleketime. Burdaki merciye götüyorum diyor ki bu aslı değil biz aslını isteriz. :P Bu an ağlayım mı güleyim mi bilmiyorum zaten, ne kadar anlatsam anlamıcak biliyorum... Yani anlıcağın olan hep vatandaşa oluyor. 

Daha Ehliyet,Kimlik Yenileme, Hastane vs... ilgili anılarım var da gerek yok anlatmaya.  Ana mantık belli işte böyle uğraş dur, uğraş dur, UĞRAŞ DUR...  Gerek sistem yüzünden (bürokrasi) gerekse bazı memurların ciddiyetsizlikleri yüzünden...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek

Pendik Belediyesi personelinin, 'savsaklama, oyalama, kesin olmayan' anlamına gelen 'bakarız, bir bakalım' kelimelerini kullanması yasaklandı. Yasağın fikir babası olan Başkan Erol Kaya, kamu kurum ve kuruluşlarında adeta sloganlaşan ve uygulanan 'bu gün git yarın gel' anlayışının belediyede bittiğini bununla beraber net olmayan, oyalama amacıyla ifade edilen bazı kavramların da aynı paralelde sona ermesi gerektiğini söyledi. Başkan Kaya, son günlerde sıkça kullanıldığına şahit olduğu 'bakarız, bakalım' kelimelerine artık tümüyle vatandaşı oyalamak için bavurulduğunu kaydetti. YENİŞAFAK

----------------------------------------------------------------------------------------------

özellikle bu gün git yarın gel lafı başlı başına bir cinayet sebebidir. 3 ncü sayfa haberleri için alt yapı olusturuyor adeta. türk bürokrasisinin temel taşlarından, geyik laflarından, olmazsa olmazlarından biridir. gidilen her devlet dairesinden aynısı olmasa da benzeri cümleler duyulabiliyoruz malesef. zaten gecenlerde gazetede bu cümleyi sarfeden memura ceza kesileceği yazıyordu.meclis onayladımı bilmiyorum. Bu cümleninde bu kadar lült haline gelip iyice kalıplaşmasının başlıca sorumlularından biride Süleyman Demirel'dir arkadaslar bu da bir gerçek.

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
Toplam Hit: 4433 Toplam Mesaj: 37