folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Devlete Yada Bir Şirkete Ürün Satmak

Devlete Yada Bir Şirkete Ürün Satmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

İşin AR-GE'sini kenara bırakırsak mevcut şartlarda devletle iş yapmak için ilk önce onlardan olmak lazım. Bu avantajın varsa her kapıyı açarsın.

AR-GE ci değilim ya aklımda çok yararlı ve gerekli bir mobil uygulaması var ... KIZILAY/YEŞİLAY gibi kurumlara hitab eden sadece bunu okutmak istiyorum :) daha sonra yoluma bakıp kendimi geliştirmek için kullanacağım o parayı 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tutum
    tutum's avatar
    Erkek

burada parmak izi ile ilgili bir proje yapan biri vardı sanorım, o yol göterebilir

https://youtu.be/-bvKwS7GeVs
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

Devlet için kesinlikle yasal bir şey olman gerekiyor. Yani vergisini veren bir şirket, alanında kendini kanıtlamış bir araştırmacı ya da yazar, bir sivil toplum kuruluşu yetkilisi... Bu ortada maddi bir alışverişin gerçekleşmesi için ön şart. Aksi halde devlet bedavaya versen, oradaki yetkili yansa tutuşsa da alamaz.

Ön şart gerçekleşmiş ise, konunun durumuna göre o iş ile ilgilenen genel müdürlük, müdürlük ya da daire başkanlığına ulaşabilirsin. Şu durumda işe yarayabileceğini sanmıyorum. Yok gidip direkt bakan, bakan danışmanı, müsteşar, genel müdür ya da daire başkanını ikna etme şansın varsa olur:) Aksi hâlde gerçekten işe yarayabileceğine ikna etmen gerekiyor karşındakini.

Özel şirket ile ilgili bir şey bilmiyorum. Reneye sor:)

Yaptığın iyi bir şeyse önce patent ya da faydalı model başvurusunda bulun. Patent vs. alınamayacak bir şeyse (yazılımlar güzel ülkemde patentlenemez) kültür bakanlığından tescil ettir. Bi kendini sağlama al önce. Sonra demo yapacak duruma gel, gözünü karart KOSGEB gibi bir kuruma başvur ya da üniversiteden bir tane öğretim-araştırma görevlisi (güvendiğin) ile Tübitak'a git. Kosgeb, Tübitak vs. de mi olmadı, karart gözünü gezgin satıcı yöntemiyle ürününü pazarlayabileceğin herkesin makamına git.

Olaylara karışmayın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    YeniHarman bunu yazdı

Devlet için kesinlikle yasal bir şey olman gerekiyor. Yani vergisini veren bir şirket, alanında kendini kanıtlamış bir araştırmacı ya da yazar, bir sivil toplum kuruluşu yetkilisi... Bu ortada maddi bir alışverişin gerçekleşmesi için ön şart. Aksi halde devlet bedavaya versen, oradaki yetkili yansa tutuşsa da alamaz.

Ön şart gerçekleşmiş ise, konunun durumuna göre o iş ile ilgilenen genel müdürlük, müdürlük ya da daire başkanlığına ulaşabilirsin. Şu durumda işe yarayabileceğini sanmıyorum. Yok gidip direkt bakan, bakan danışmanı, müsteşar, genel müdür ya da daire başkanını ikna etme şansın varsa olur:) Aksi hâlde gerçekten işe yarayabileceğine ikna etmen gerekiyor karşındakini.

Özel şirket ile ilgili bir şey bilmiyorum. Reneye sor:)

Yaptığın iyi bir şeyse önce patent ya da faydalı model başvurusunda bulun. Patent vs. alınamayacak bir şeyse (yazılımlar güzel ülkemde patentlenemez) kültür bakanlığından tescil ettir. Bi kendini sağlama al önce. Sonra demo yapacak duruma gel, gözünü karart KOSGEB gibi bir kuruma başvur ya da üniversiteden bir tane öğretim-araştırma görevlisi (güvendiğin) ile Tübitak'a git. Kosgeb, Tübitak vs. de mi olmadı, karart gözünü gezgin satıcı yöntemiyle ürününü pazarlayabileceğin herkesin makamına git.

Öncelikle teşekkür ediyorum ilgilenip onca şey yazdığınız için . Sanırım biraz alengelli bir olan inine inmek lazım :D Ya olacak yada olduracaksın mantığı .sen git ki onlar bıkıp "gel gel nediyosun" sen muhabbeti dönsün. Daha sonra anlat derdini diyorsun :) Deneyeceğim hocam bunu bizim üniversiteden yürümeyi düşünüyorum bu dediklerinizden sonra prof. doc falan anlatayım derdimi ordan rektöre giderse yardımcı olabilir bir ihtimal olmadı başka kapıları zorlarım :) Ama beni sıkan su geçiş sürecinde aylak aylak durup bunu düşünmek . 2. planım da boşverip başka birşey düşünüp bir uygulama yapıp reklam vererek aylık 300-400 gibi mevlalara tabi olup yürümek :) 1. si olmazsa bunu deneyeceğim teşekkürler herşey için :) 

@tutum : Konumuzu görürse bir sorarız hocam inşallah görür TBT de yeni olduğum için bilmiyorum :)

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    acikistihbarat
    acikistihbarat's avatar
    Erkek

devlete ürün/hizmet satmak için devletin ihtiyacı olması lazım. büyük alımları ihale yöntemiyle yapıyorlar. ihale şartname faso fiso alıp doldurup teslim edeceksin bu alımlar ilan edildiği zaman. ortada bir ürün yok veya henüz proje aşamasındaysa  bu konuyu ilgili devlet kurumu veya özel sektörün üst yetkilisi/patronuyla görüşmelisin. küçük alımları satın alma birimleri yapıyor. çay kahve içme bahanesiyle tanışır cazip teklif sunarsan senden de alabilirler. genelde tanıdıklardan alırlar.satın alma görevlileri değişse bile eskiden nereden alınıyorsa oradan alınmaya devam eder.büyük bir olumsuzluk olmadıktan sonra kırtasiye malzemeleri,basit donanım,yazılım vs şeyler bu şekilde alınır. elinde güzel proje olsa bile yetkisiz kişiye başvurursan birşey yapamaz. bu konuda kurumun üst düzeyine müracaat etmen lazım.örneğin taşra birimleri idari yönden il birimine o da merkez birimine bağlı olur. sunacağın proje ilçeyi ve ili aşıp ülke genelinde uygulanacaksa bunu ilçe birimine teklif etmen saçma olur. belirli bir konumdaki hastane vb gibi yerlere değil de doğrudan sağlık bakanlığına sunabilirsin. zaten bakanlığın da araştırma geliştirme ve koordinasyonu artırmakla görevli personelleri vardır. örnekte sunduğun gibi medikal park hastanesine kan grubuyla ilgili projeni sunarsan onlar ilgilenmezler. inceleyeceklerini söyleyip seni daha sonra ararız diye gönderirler. projeniz uygun bulunmadı derler.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Tübitak ya da kosgeb ' den destek alabilirsin. Aldığın destekle hazırladığın uygulamayı, özel hastaneler ve sağlık bakanlığına sunarsın.

Yaptığın demo' yu beğenirlerse alırlar. Tabi işin arasında, tık tık ben geldim size demo yapıcam diye birşey yok.

İhtiyaç duyulan şeyler için ihaleler açılıyor, buralarda hastanelerin şartlarını yerine getirip katılabilirsin ama senin yapacağın şey spesifik birşeyse, bir doktor ya da üst düzey bir hastane yetkilisini tanıyor olman lazım ki, laf arasında diyebilesin.

Öte yandan sağlık bakanlığına git. Ama en başta tübitak ya da kosgeb den ya da bir zenginle projeni paylaşaraktan aldığın destekle sunabileceğin bir demo hazırla.

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@acikistihbarat Haklısın hocam en iyisi katman katman üste bilgi taşımak parçadan bütüne programlama mantığı :D

@ozgunlu hocam kosgeb falan AR-GE cilere destek veren kurum değil mi ?

Toplam Hit: 1676 Toplam Mesaj: 18
proje