folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Devrenin Üzerindeki C2 Yazısı Ne Anlama Gelir ?

Devrenin Üzerindeki C2 Yazısı Ne Anlama Gelir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    mizahi bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca devrende zaten iki adet okuz kadar kondansator bulunmakta..

sen nerden cikardin bu flasoru.makina tum turkiyeye uretim yapiyodu heralde. :D

ne makinasi bu merak ettim.makinadan elektrik cektigi ya 2,ya da 3 giris vardir.

oralara sayisinca tel lehimle.

ama devrenin kac W elektrik cektigini,akimin frekansini vs. ozelliklerini bilmek gerekiyor.

bu bakimdan baglayacagin telin ozeligi bile degisebilir.

Fikrin doğrudur ancak Bu tip devreler Aşırı Akım çekmezler, Ancak Aşırı akım Boşaltma kapasiteleri vardır. O Öküz Kondansatörler Kapasitant olarak büyük değerlerde Kapasitelere sahip olmaktadırlar. Deflanşöre basıldığında Aniden Boşalmalarıda Flash lambada Yüksek ışık olarak göze çarpar.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek

shockman bunu yazdı:
    mayrip bunu yazdı:
    + - uçları olcak onlara bağla pili yuva içinde.
    Aynen Hocamda eklemede buluniyim arkadaş çok acemi çünkü O bahsettiğim Kondansatörün hemen altına bağla yada çizgileri takip et bir bağlantı yerinde son buluyorsa orayada bağlayabilirsin ucları, ancak hocamında dediği gibi + ve - Ucları ters bağlamayasın Devreyi kaybedersin demiş oliyim.

devreyi kaybetmek önemli deil :D kendimi kaybetmiyimde :D bide hocam sormus bu flash surdan çıktı yani burdan : GeminiJ44416 bi foto makinesi vardı eski dış kabı fln kırıldı ben de parçaladım içinden bi makina sı bide flashı çıktı webcam olarak kullanıyım dedim çözünürlük renk vs.. düşük.sonra baktım dedim eğer bu flash pille mille çalışırsa oyuncak olur fln dedimondan sorup duruom :D bide çalışırsa kasa nın yan kapak saydam salla kasanın içine sekil olsun gibisinden :DD

http://www.indirbe.com - Hep indir Full indir - - 2010
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek
    önce sey denicektim o c2 yazan seyin altında iki tane delik pili oraya baglayıp deneyim dedim sonra tırstım açıkcası patlar matlar a.q  sonra sorana flash patladı deris :D

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    Bozzkurt bunu yazdı:
    önce sey denicektim o c2 yazan seyin altında iki tane delik pili oraya baglayıp deneyim dedim sonra tırstım açıkcası patlar matlar a.q  sonra sorana flash patladı deris :D
    Patlamazda pille Sen orda Çarpılmamaya bak, zira Boşalma vücuduna olursa Çok kötü Sarsar seni demiş oliyim. elinde tuttuğun alet Şoklama Aygıtı gibi bişeydir.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hotboy
    hotboy's avatar
    Erkek
    kardeşim bi kere senin dediğin şekilde kasanın içine koyupta sürekli ışık vermesini sağlayamazsın + - yi bulsan bile. çünkü bu flash denen meretlerin çalışma mantığı şöyledir. pilden gelen elektriği orda halihazırda bulunan büyük kondansatorde depolar (hani makinayı açınca kırmızı ışığın sürekli yanmasını beklerizya, o arada bu kondansator doluyor demektir) ve daha sonra bir anda boşaltır biriktirdiği elektriği. yani sen direk pile bağlasan o kadar kuvvetli bi ışık vermez. ayrıca kendine dikkat et, eğer olurda başaracak gibi olursan (pek sanmıyorum) elinde flash patlarsa elini yakar, bi arkadaşta denemişti zamanında öyle bişiler.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Artek
    Artek's avatar
    Erkek
    ben bu işten caydım aq:D bok yoluna elektrik bosalcak içimize :DD: .. eywallah hacılar D:

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek
    sacmalamayın yaf kondansator  yeri  orası  + baı devreler eksik oluyor yani seri üretim çıktıgı için için plaketleri bi üst model yani 2 modellik çıkarıyolar alt modeldeki delikler boş kalıyro haliyle :)

onekine?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Turkchaos
    Turkchaos's avatar
    Erkek

baba flash ı citroen yapmış. Demiş arabaları c diye üretiyoruz, kondansatörleride bu şekilde isimlendirelim diye :)))))))

Baba kızma şaka bu. 

Erkek adamın imzası sözüdür.
Toplam Hit: 4004 Toplam Mesaj: 29