Devrim Konulu Filmler

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piradomim
    piradomim's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Temmuz/2009
    Erkek

    edit 

    piradomim tarafından 13/Oca/13 06:44 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buzukatak
    buzukatak's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Haziran/2010
    Erkek

    Biraz garip olmuş. Devrim filmi deyip "İhtilal" konulu (modaydı bir ara böyleleri) dizilerden falan bahsetmişsin zumsuk. Bu arada konu da 2. Dünya Savaşı konulu filmlere kaymaya başlamış :/

    Ben Mesrine serilerini önereyim. %100 devrimle alakalı diyemem ancak hem izlenesi hem devrim etrafında dolaşan filmlerdir.


    anlıyorum.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Aralık/2009
    Erkek
    kağıt var tam devrim filmi değil ama o dönemde neler yaşandı idrak edebilirsin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2008
    Erkek

    devrim arabaları


    İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Haziran/2009
    Erkek

    http://www.sinemalar.com/film/6453/tunel

    Buyur hocam Berlin duvarı ile alakalı film

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    XpertVision bunu yazdı

    film önermeyeceğim sadece bir dediğine takıldım söylemek istedim; stalinin faşistçe içeri tıktığı 400 kişi demişin kötümser amaçla mı söyledin bilmiyorum ama her devrimde olan birşey bu, sonuçta bir düşüncenin zorla silinip diğer düşüncenin egemen olmasıdır devrim.Rusyada fransada türkiyede bütün devrimlerde mecburi olarak bastırılanlar olur, bazen herkesle uzlaşamazsın, kansız devrim olmaz malesef.

    Hocam akp adamlari iceri tiktİ. Hemde ellerinde belge yok. Yargitaya atiyorlar; ilk ifadelerini alirken iceri attilar. suc yok, kabitlanmis birsey yok, yarginin bosluklarini kullanarak adamlari 5 senedir icerde tutuyorlar. Silah var, sen koymussun diyorlar ama ortada ispat yok, belge yok. 

    Zamaninda stalinde ayni nameyi yedi. Bu yuzden komunizm ve fasizm ayni seylerdir diye dusunuyorum. 

    Turkiye devrimine baktiginda , evet kansiz devrim yoktur ama serefli devrim vardir; bu en net Turkiye'de emperyalist mucadelesi de gorulur

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

    Şimdi de devrimci mi oldun panpa

    Anicim ben 800 sayfa Hitler biyografisini, kavgam'i, Ataturk'un nutuk kitabini, che'nin kitaplarini severek okudum (kavgam ve karl'in biraz agir ve sikici geldi). Yani ben hem komunist, hem fasist, hem Ataturkcu muyum ?

    hepsinin belgesellerini izledim, ilgili filmleri varsa onlari izledin. neden illa devrimci, fasit yada izledigim filmlerle ilgili birsey olmam gerekiyor ki?

    illa merak ettiysen siyleyeyim;

    devrimci filmlerinin bir cogu Amerika'nin olmayacak. Cunku amerika devrimi sevmez. Ters duser. Bas kaldirisi, duzene mualefet olunmasini sevmez. 

    Oblar iron men, yesil sican dev cikara dursun; biz bu tarz filmleride izleyelim. Hatta su akademik filmler oluyor odul alan. Onlari bulmak lazim da; inan bana devrim ile ilgili filmleri bulmak zor

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek
    mustaphachan bunu yazdı

    hoca yanlış anlama da devrim konulu filmlerden bahsediyorsun ve v for vendetta'dan haz etmiyorsun.. yani başyapıtların biridir v. öyle ne güzel patlattı, ne güzel uçurduların dışında bakarsan filme her şeyiyle bir başyapıttır yani. hitler'i birebir temsil eden sutler'ın yıkılışı.. yine de tabi şahsi fikirler. 

    "la vita e bella" var italya'da 2. dünya savaşını anlatır, çok efsanedir. daha çok piyanist tarzı bir film. onun dışında ntv'de yayınlanan bbc belgeseli var devrimi anlattığı 5. bölümdü sanırım çok iyiydi. fransız devrimi'nin ne denli kanlı olduğunu anlatır.

    Bilmiyorum pek sevmedim. Belkide cok farkli oldugu icin. Mesela yuzuklerin efendisi filmlerinden gram zevk almadim. Hobitler disinda hicbirini izlemedim (oda sinemada oldugu icin arkadaslarla mecbur kaldik ama arada gitmedi dusundum)

    isinamadim bir kac film vardir oyle

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2007
    Erkek
    Good bye Bafana, Gandi (1982) yapımı. Sonra ira ile ilgili bi film vardı. Türkçesi Özgürlük Rüzgarıydı sanırım. Che part one / two var.
    Devrimsel olmasada Hotel Rwanda da politik, güzel bir filmdir. Özgürlük yolu da var. Sibiryada ki hapishaneden kaçıyorlar taa hindistana kadar yürüyorlar.. Çok devrimsel değil ama politik.

    Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AlbayHardal
    AlbayHardal's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2008
    Erkek

    http://www.imdb.com/title/tt0985699/ (Valkyrie) geldi ilk aklıma, izledin mi daha önce?


    They are as numerous as ants in the earth, as fish in the water, as birds in the air. They are timid, brave, ignorant, dominating and they are children.
Toplam Hit: 6782 Toplam Mesaj: 42