DGS Den SÖZEL Bölümden 70 Soru Doğru Yaptıysam Eğer
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------AÖBP-ÖBP mevzusu daha kesin değil. Bence AÖBP kullanılacak tekrardan inşallah.
Ayrıca ais.osym.gov.tr ' den Akademik Ortalamana bakabilirsin. Sınıfta başarı olarak kaçıncı olmuşsundur ? İlk 5'de falansan 70+ AÖBP gelir heralde.
Sözel isen bi 25-30 da sayısal net yapmışsan gelir bence.
www.dikeygecis.org ' dan Tercih Robotundan bi hesaplattır yine.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 09:38'da Pc-ErrOr tarafından düzenlendi.
-----------------------------en son resmi dilekçe filan yayınlanmıştı duydugum kadarı ile
-----------------------------ÖBP ile ilgilimi ?
-
ilk 5 te olmam bayağı zor bir ihtimal hocam sözelden giriliyor ama reklamcılığa rst ye nasıl olucak o yinemi eşitten hesaplanıyor?
-
aobp lisedeki başarı puanım mı?
-
Hayır Ağırlıklı Önlisans Başarı Puanı
-
he şimdi yayınlandı bende buna bakıyordum
@pc error bundna söz ettim snaa
https://basin.yok.gov.tr/files/57b7c6481d039d1657433f196fdde749..pdf
http://www.dikeygecis.org/forum/78393-aobp-obp-sorunu-gercekten-bu-isin-cilki-cikti.html
evet gençler danıştayda işe müdahil oldu
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 09:45'da HeadBanger tarafından düzenlendi. -
DGS'yi takan yok hâla. Tartışma hala LYS için geçerli. Ama takip ettiğim kadarıyla LYS'de yapılan değişiklikler genelde DGS'dede etkili olmuş. O yüzden danıştayın kararınada dayanarak AÖBP uygulanacak gibi. Ben sınava hazırlanırken-hazırlanmadan önce tüm planlarımı AÖBP'ye göre yapmıştım, ÖBP gelirse çok adaletsiz olur.
@Headbanger
Okudum o yazıyı, Danıştay çok sert çıkmış inşallah ÖSYM sözünden döner.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 09:47'da Pc-ErrOr tarafından düzenlendi.
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 09:47'da Pc-ErrOr tarafından düzenlendi. -
abi aöbp ile öbp yi açıklayın bana bir
-
ArduouS bunu yazdı:
-----------------------------abi aöbp ile öbp yi açıklayın bana bir
-----------------------------öğrencileri üniversiteye yerleştirmede sadece 3 saatlik sınavın değil de, 3 yıllık lise öğretiminin de katkısının bulunması için; ama daha çok orta öğretime gereken önemin verilmesi için konulmuş uygulama.
obp : http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=2962384
Mesaj 18 Temmuz 2012 (Carsamba) Saat: 09:51'da HeadBanger tarafından düzenlendi. -
ArduouS bunu yazdı:
-----------------------------Kısaca anlatmak gerekirse;
AÖBP her üniversitenin bölümlerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi demek.
Örneğin X Üniversitesi Y bölümünden mezun olan 100 kişinin bi başarı sıralamasına alınarak 1-2-3-4-5- tarzı onlara sınavda baya etkili olacak bi puan verilmesi.
Sınıf 1.cisi 80 puan alır x 0.6 = 48 net puan gelir Dgs'den.
Sınıf ortalamasının üstü 60+ puan alır, üstü 60- puan alır bu tarz.
ÖBP ise;
Türkiye'deki tüm üniversitelerin örneğin Y bölümünden mezun olmuş adayların akademik ortalama olarak sıralanması. Buda adaletsizlik getiriyor çünkü bazı üniversitedeki hocalar bazı dersleri çok kasıyor ve ortalama düşüyor, aksine bazı üniversitelerdede hocalar serbest bırakıyor ortalamalar yüksek oluyor. AÖBP daha adaletli. ÖBP çok saçma.
Yine ÖBP'ye örnek verecek olursak.
Doğuda okumuş birinin ortalaması 3.70 iken Batıda zor bi üniversitede okumuş birinin ortalaması 3.10 olabiliyor. Ortalaması yüksek olan yararlanıyor. Oysaki AÖBP'de sınıf baz alındığı için herkes eşit şartlarda yarışıyor ve daha mantıklı ve adaletli.
-
Pc-ErrOr bunu yazdı:
-----------------------------ArduouS bunu yazdı:
-----------------------------Kısaca anlatmak gerekirse;
AÖBP her üniversitenin bölümlerinin ayrı ayrı değerlendirilmesi demek.
Örneğin X Üniversitesi Y bölümünden mezun olan 100 kişinin bi başarı sıralamasına alınarak 1-2-3-4-5- tarzı onlara sınavda baya etkili olacak bi puan verilmesi.
Sınıf 1.cisi 80 puan alır x 0.6 = 48 net puan gelir Dgs'den.
Sınıf ortalamasının üstü 60+ puan alır, üstü 60- puan alır bu tarz.
ÖBP ise;
Türkiye'deki tüm üniversitelerin örneğin Y bölümünden mezun olmuş adayların akademik ortalama olarak sıralanması. Buda adaletsizlik getiriyor çünkü bazı üniversitedeki hocalar bazı dersleri çok kasıyor ve ortalama düşüyor, aksine bazı üniversitelerdede hocalar serbest bırakıyor ortalamalar yüksek oluyor. AÖBP daha adaletli. ÖBP çok saçma.
Yine ÖBP'ye örnek verecek olursak.
Doğuda okumuş birinin ortalaması 3.70 iken Batıda zor bi üniversitede okumuş birinin ortalaması 3.10 olabiliyor. Ortalaması yüksek olan yararlanıyor. Oysaki AÖBP'de sınıf baz alındığı için herkes eşit şartlarda yarışıyor ve daha mantıklı ve adaletli.
-----------------------------aynen öyle obp nin kullanılması için lisede ki hocaların üniversitede de olması gerekli yani kastırılmaması eşit puanlar 45 alanın 2 alması gibi bir şey lazım ki obp kullanılabilsin =)