Dgs Mi Öss Mi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar73
    zinar73's avatar
    Erkek
    ByFox bunu yazdı:
    -----------------------------
    hoca senin isim nedir ? bende bu sene aynı bölümden mezun oldum .ÖSS ye girmeni tavsiye ederim :)
    zinar ben yarışmadaki diğer arkadaşlara başarılar diliyorum (:
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    breakover
    breakover's avatar
    Erkek
    şimdi dostum dgs konusunda engin tecrübeleri olan biri olarak diyebilirimki dgs ye güvenme ama o fırsatıda kaçırma.Ben ilk girişte sayısal tr 56. olmuştum itü elektronik mühendisliğine yeterli bi puandı ama okuldan bi ders kaldığı için gidemedim.Sonraki sene yani bu sene yine işi gücü bırakıp sınava hazırlanmama rağmen 1371. oldum.Öğretmenlik geliyodu ama yazmadım...Bu sene össye giricem o yüzden.DGS ye güvenme ama dgssizde kalma derim ben ;) çok arkadaşım öss ile girilmesinin milyonda bir olan bölümlere geçiş yaptı.Tavsiyem Öss ye hazırlan ama dgs içinde gerekli kitapları alıp çöz.İçerik itibariyle öss dgsyide kapsadığı için ayrıca bi konu çalışması yapmana gerek yok.Tablo grafik mantık çalış yeterli.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar73
    zinar73's avatar
    Erkek

breakover bunu yazdı:
    şimdi dostum dgs konusunda engin tecrübeleri olan biri olarak diyebilirimki dgs ye güvenme ama o fırsatıda kaçırma.Ben ilk girişte sayısal tr 56. olmuştum itü elektronik mühendisliğine yeterli bi puandı ama okuldan bi ders kaldığı için gidemedim.Sonraki sene yani bu sene yine işi gücü bırakıp sınava hazırlanmama rağmen 1371. oldum.Öğretmenlik geliyodu ama yazmadım...Bu sene össye giricem o yüzden.DGS ye güvenme ama dgssizde kalma derim ben ;) çok arkadaşım öss ile girilmesinin milyonda bir olan bölümlere geçiş yaptı.Tavsiyem Öss ye hazırlan ama dgs içinde gerekli kitapları alıp çöz.İçerik itibariyle öss dgsyide kapsadığı için ayrıca bi konu çalışması yapmana gerek yok.Tablo grafik mantık çalış yeterli.
    sen hala mücadele ediyorsan benimde başlamam lazım (:

o zaman boşunamı okuduk yüksekokulu diyesim geliyor bazen :S

ama pişman değilim cok güzel zaman gecirdim artıları baya oldu tecrübe olarak..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    breakover
    breakover's avatar
    Erkek
    boşa değil öss ile de kazansan ortak dersleri saydırıyosun.Aldığın ders sayısı azalacağı için az daha kasıp yine bir sene erken bitirebilirsin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar73
    zinar73's avatar
    Erkek

breakover bunu yazdı:
    boşa değil öss ile de kazansan ortak dersleri saydırıyosun.Aldığın ders sayısı azalacağı için az daha kasıp yine bir sene erken bitirebilirsin.
    cok saol yaw sen ne güzel konuşuyorsun öle (:

ben sıfırdan okuyacam sanıordum tabi gazanırzak..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    habib_mx_tr
    habib_mx_tr's avatar
    Erkek
    Benim de yaş 20 dgs/kpss/öss için dershaneye kayıt yaptırdım bugün. Alttan derslerim var öss/kpss öncelikli hedef dgs sonraki =)

!!!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yasincelik1987
    yasincelik1987's avatar
    Erkek
    dgs daha mantıklı olur bence konu ve ders bakımından çok avantajlı 3 ders te olayı bitiriyosun.öss öylemi kimyası var fizik ayrı bi dert biyolojiyi hiç sormabreakover'ında dediği gibi öss ile hayal daha edemeyeceğin okullara girersin dgs ile

BİR MÜSLÜMANIN 3 KASE BALI VARSA 3 ÜNÜ YESİN BAĞIRSAĞINDA ÇIRÇIR OLSUN 1 DAMLA POK KALMASIN HEPSİNİ SIÇSIN
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

1. Öss ile Dgs konuları aynı değil, Dgs ona oranla cok daha basit...

Kararlı isen, Dgs örnek sorular ve soru bankaları var kitapcılarda onları alıp calış...

2. Dgs össden cok daha zor bir sistemdir, Kontenjanların düşük olması, okul puanının cok fazla etkilemesi, istediğin bölüm için ilk 700-800 civarına girmen gerekliliği, Sıralama sıkıntısı vs gibi sorunlardan dolayı Giriş ihtimali össden daha düşük...

3. Okul puanın senin için büyük bir dezavantaj gibi görünüyor burada, gerçi puanlama okuldaki diğer öğrencilerin not durumlarına göre yapılıyor ama 2.56 ile ilklerde olmadığın kesin, bu sebeple düşük puan gelecek gibi görünüyor...

4. Bu düşük puanda seni cok geriye götürecektir dgsde...

Ben liseye girdiğim sene anadolu meslek lisesini mühendislik içindüşünmüştüm, fakat hazırlığı bitirdiğimnde sistemi değiştirip bizim 4 yıllığa girişimizi imkansız ötesi pozisyona getirmişlerdi...

2 yıllıkda programcılık okurken okul birincisiydim, dgsdede 521. olup geçtim mühendisliğe...

Bizim bölüme gelen 4 arkadaştan 3üde aynı şekilde okul birincisi olarak gelmiş...

Anlayacağın okul puanı cok etkili bu işte...

Ha bu arada, ders saydırma işi davulun sesinin uzaktan geldiği gibi hoş bir işlem değil, her üniversitenin kendi senato kararlarına göre saydırma yapılıyor, örneğin odtü denklik kabul etmediği için 1. sınıftan başlatıyor, bazı üniversiteler 2. sınıftan başlatıyor, bazıları 3. sınıftan başlatıyor...

Bizde, erciyesde 2. ve 1. sınıftan karma 12 ders veriyorlar, 1 sene içinde bu dersleri geçmeni istiyorlar, geçemiyorsan atıyorlar, geçersen hazırlık ve ardından 3. 4. sınıfa yolluyorlar...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bouble
    Bouble's avatar
    Erkek

Bende bu sene ist.tic.üni. meslek yüksekokuluna başlıyorum.. 1 sene hazırlık ingilizce eğitimi alıcam,sonrada 2 yıl programlama eğitimi.. rene gibi dgs'ye asılıcam,okul notumu ve dgs'ye hazırlık soru bankası kitapları çözücem.. sanırım bu şekilde dgs'yi kazanıcam.. gözünde büyüten arkadaşlar için benden bi tavsiye; dgs zor bi iş değil çalışıp istedikten sonra kazanılır ve kariyer yapabilirsin...~Kalın Sağlıcakla~

gençsen dünya senindir, dünyayı sen yaratırsın..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zinar73
    zinar73's avatar
    Erkek

Rene resmen ekranımı kararttın :S

edit: aydınlattığın icinde ayriyetten teşekkürler.

Toplam Hit: 4547 Toplam Mesaj: 21