Diferansiyel Denklemler - Yardım
-
Merhabalar,
Yarın diferansiyel denklemler dersinin bütünleme sınavına gireceğim. Hoca çıkabilecek soruları vermiş, bunların içerisinden soracakmış. İçlerinden bazılarını çözemedim. Bu dersten anlayıpta yardımcı olabilcek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Bu dersten geçmek benim için çok önemli. Soruları ekliyorum. Çözemediğim sorular: 3-6-10-12-13-14-15-16

-
ben bu dersin aq
2007den beri bu dersi aliyorum yaz okuluda dahil ve anca bu donem gectim oda hoca yardimci oldu yoksa gene kaldim
bana uzak allaha yakin olsun
neyse kolay gelsin sana
-
yarın benmde var aq 2 senedir geçemedigim kodugumn dersini ama yarin inş bi niyetim var geçmeye tabi pcnin başindan kalkıp çalişabilirsem :)
bide bu difransiyel ile ilgili sözel tanım vs. varmiş bunlar nelerdir bilen var mi .
adi kısmi falan filan bununla ilgili internet sayfasi döküman olan var mi acaba ?
-
ben bu dönem alıyorum ilk defa, ilk sınav 40'tı, finalden 30 almısım simdi ögrendim notumu.
amına koyayım böyle dersin, ff fd gelirse ben de aranıza katılırım artık.
-
bu dersi 3. yılda verdim birde bizim hoca adam esittirin ortasına kesir cizgisini yazmazsan bile sorudan puan kıran biriydi denklemlerin hepsini numaralardık vede kitap mantıgı 3. denklemi 5. denklemde koyarsak dersin sonucu hesaplardık derdik yaaa Allah yardımcın olsun inşallah senin hocan bizim ki kadar sıkıntılı değildir
-
hocam bütün homojen olmayanları işaretlemişsin onların herbirinin çözümü 1.5-2 sayfa sürüyordu(düzenli yazıyla tabi). ayrıca bi yerden sonra herşey birbirine giryor hata oluyor, işlemler başa sarıyor derken bayağı bi zaman alıyor herbirinin çözümü. kolay kolay uğraşacak kimseyi bulamazsın bu sorular için. 1 gün önceden vermen çok geç olmuş. daha erken vermiş olsan eski ders notlarımı karıştırır çözerdim ama şu an işim var ders notlarımı da bulamam şimdi zaten.
-
bu dersi ilk aldığımda yıl 2005'ti. geçtiğimde ise 2009. ama hiç bişey öğrenmeden hoca geçirmişti. allah kolaylık versin zor iş
-
eyvallah sağolun. bende öğrenipte geçme peşinde değilim, elimdeki cevapları ezberliyipte geçeyim. bu ders yüzünden bitirme tezini alamıyorum. şu dersten kurtulsam okul biticek
-
Geçen sene bu zamanlar sorsaydın keşke :)
-
Wolfram Alpha'ya denklemleri verirseniz çözebilir. Kayıt olup üç gün içinde tüm işlem basamaklarını da görebilirsiniz.
-
,hocam telefonda oldugumdan uzun uzun cozumleri yapamadim ama ,
genelinde u cozumunu bulduktan sonra v1,v2 cozumleri onereksin klasik y=u+v1+v2 deyip cozeceksin,
direk su soru ne? diye bi iki soru pm atarsan elimden geldiginde anlatmaya calisirim.
basarilaru